Dekorasjoner med små gresskar

Fleur44 views
DSCF9937 (2)

 

Norsk navn: Gresskar
Vitenskapelig navn: Cucurbita
Gresskar er en frukt fra planteslekten Cucurbita som tilhører gresskarfamilien. Det finnes ca. 20 arter, men den mest kjente er kjempegresskar med sin store størrelse og klare oransje farge. De store gresskarene er flotte å hule ut, lage lykter av, fuglemater eller fylle med blomster (dekorasjon). Miniutgaver i ulike farger, former og teksturer er også spennende innslag å dekorere hjemmet med.
DSC_2328-2
Det finnes utrolig mange forskjellige gresskar der ute, og de fleste har lang holdbarhetstid. Skjærer du ikke i dem kan du ta vare på gresskaret over flere måneder, mens oppskåret gresskar holder seg i kjøleskapet i ca. 1 uke.
DSCF9900
Er de ikke søte? Snart skal de bli hovedmaterialet i hver sin dekorasjon 🙂
DSCF9905
Stikk et hull i det harde skallet med en syl eller noe annet spisst før du stikker trepinner (grillpinner) i gresskaret.
DSCF9907
Ha oasis i potter (jeg har smurt litt sement utenpå for å få et rustikt preg) og stikk grillpinne med gresskar på topp.
DSCF9892
På Mester Grønn har de en del rustikke og holdbare materialer for tiden. Her ser du jeg har benyttet meg av tilbudet 3 for prisen av 2 🙂
DSCF9912
Her har jeg kun satt til Eucalypthus. Less is more or less is a bore? 😉
DSCF9908
Rustikke materialer som tre, ubehandlet keramikk og stein passer flott til slike arbeider
DSCF9923
Et lite stilleben. Her har jeg kun satt til litt Senecio – Perlekjede.
DSCF9895
Ilex, lyng og Eucalyptus i to ulike farger ble benyttet i arbeidene under.
DSCF9946
Ilex (bær) klippes i passelige lengder og festes med streng.
DSCF9937 (2)
Materialene er superholdbare, så slike dekorasjoner kan man ha glede av i flere uker 🙂
Oppskrift-på-baking-av-gresskar-i-ovn
Akkurat som poteten kan gresskaret brukes til alt – også til middag, enten du foretrekker det most, syltet, kokt eller bakt. Skjær gresskar i biter, legg den i en ildfast form, pensle med litt olje, drypp over salt og bak i ovnen i noen få minutter – og vips, du har nydelig tilbehør som passer både til kjøtt og fisk. Bakt gresskar med chèvre og honning – her er oppskriften!

Legg gjerne inn en kommentar