Eventyrlig dekorasjon med Lisianthus

Fleur4 comments3841 views
Denne gangen skal jeg vise deg en litt mer spesiell dekorasjon. Den er nok ikke for helt nybegynnere, men er du nøyaktig og liker å gjøre ting med flid er det bare å sette igang 😉 Denne gangen har jeg en del bilder av prosessen som jeg håper skal hjelpe deg på vei til å lage en eventyrlig dekorasjon :).
DSCF8526
Til denne nokså store dekorasjonen trengs to blokker med oasis. Det er greit å bruke en vase eller noe annet som man kan stanse ut formen med. Har du ikke det kan du bruke et fat, merke av og skjære rundt. NB: det gjør det enklere for deg om oasisblokken er jevn i formen i forhold til videre arbeid. 🙂

 

DSCF8528
Stikk et par pinner (grillpinner) for å feste de to oasisdelene sammen.
DSCF8530
Erika klippes ca. like lange og festes rundt hele ytterkanten. Streng kuttes, bøyes og brukes som hemper/feste. Du kan selvfølgelig også bruke Calluna (en annen sort lyng)
DSCF8531
To festepunkt holder, nede og oppe. (begynn nede)

 

DSCF8532
Her ser du jeg har kommet litt på vei…

 

DSCF8542
For å få litt volum og for å myke opp formen litt har jeg flere plasser satt inn dobbelt med Erika. Når jeg først var i gang laget jeg to ulike størrelser. NB: oasis må være helt gjennomvåt.
DSCF8570
Dessverre ingen prosessbilder av innsetting av materialer. Her har jeg valgt å fordele materialene utover hele formen (optisk symmetrisk). Noe gruppering av Lisianthus for å skape litt ro. Fine formkontraster her mellom de runde blomster og bær og de nydelige spisse knoppene til Lisianthus.
DSCF8558
Her ser du den lille dekorasjonen som måtte få resteblomstene. 😉
DSCF8646 (1)
Blomstene er snittet med en skarp tapetkniv. Lag et godt skråsnitt slik at stilken er lett å stikke i oasis og materialet trekker optimalt med vann.
DSCF8565
Alle materialene er stukket parallellt/loddrett ned i stikkmassen, men med noen unntak. Noen stilker velger jeg å sette litt mer diagonalt (ikke mye) for å unngå et statisk uttrykk.
DSCF8547
Her ser du nydelige materialer som Dill, Kornellgreiner med hvite bær, Erika, Lisianthus/Eustoma og Astrantia
DSCF8588
Som du ser har jeg her valgt å sette en skjerm med dill i mellom den loddrette Erikaen i den store dekorasjonen. Synes det ble litt søtt 🙂
DSCF8597 (1)
Deilige rosa og grønne valører i dette arbeidet, synes du ikke?
DSCF8675
Her har begge arbeidene fått hver sin aksent på «magen» 😉

 

 

Kjære Blomstervenn! 🙂
Ja, endelig ble formen såpass at jeg kunne sette meg ned å fullføre dette innlegget som jeg lovet for noen uker siden. Øynene heler seg greit etter operasjonen og alt ser ut til å bli bra til slutt. Jeg har ikke bare hatt lette dager i det siste, så det er godt å være på rett spor igjen. 🙂 Håper du likte innlegget og at du fikk litt inspirasjon til en kommende anledning hvor dette kan være et passende blomsterarbeid.
Klem fra meg
Fleur
DSCF8709 (1)
En liten endring på arbeidet, Kan du se det? 🙂

 

4 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar