Farget brudekjole, hva med blomster?

Farge på brudekjolen?

I de senere årene har bruder blitt mer vågale i forhold til valg av brudekjole i andre farger enn hvit eller kremhvit. Spesielt hvis det ikke er første bryllupet eller at man gifter seg borgerlig, er det ofte andre farger som gjelder. Våger ikke bruden selv å ha en brudekjole med farge(r), lar hun gjerne sine venninner/»brudepiker» eller forlover/forlovere gjøre det. Hun velger da gjerne en farge som fremhever henne og matcher fargene i brudebuketten. Brudepikenes kjoler kan også ha ulike valører/nyanser av en farge, noe jeg synes er ekstra lekkert! Dessverre har jeg måttet slette alle illustrasjonsbilder 🙁
En vakker kjole i en av mine favorittfarger, plomme. Som ville bli vakkert til…
dscf2989-1
disse fargene og …
dscf2974
denne, runde formen. Buketten har også en ring/krans i seg som symboliserer evigheten/evig kjærlighet 🙂
Bruden selv har valgt tradisjonell, hvit brudekjole, mens brudepikene har fått valører i plomme.

dscf3006

Bildet øverst: Bruden har valgt en nydelig plommefarget brudekjole som matcher brudebuketten med sofistikerte Calla.
Bildet nest nederst: Bruden har på seg en klassisk, kremfarget brudekjole. Hun har latt sine forlovere/brudepiker sette farge på den store dagen. Se hvor lekkert det er når brudebuketten tar igjen de mørke, plommefargene i forlovere/brudepikenes kjoler. De, derimot har fått hver sin mindre brudebukett, som tar igjen hennes kremfargede, vakre brudekjole.
Prøv å plukk ut en fargepalett før de viktige valgene. Jeg lover deg at det blir mye enklere for deg. Her er min 🙂
Måtte bare ha med denne vakre kjolen. To-farget med gull/varm overdel og plommenyanser i underdel. Lekker hva?
Mange valg å ta når det kommer til farge, blant annet neglelakk. Hva med plommefarget? 😉

Kald eller varm i dine fargetoner?

Velger du å gå for en nydelig, kulørt brudekjole bør du selvfølgelig velge en farge som fremhever dine egne, naturlige farger. Vet du ikke om du er kald eller varm i dine fargetoner (kan være begge deler), råder jeg deg til å få hjelp av noen som jobber med fargeanalyse. En del frisører, blomsterdekoratører, make-up artister, hudpleiere og personale i brudesalonger har ofte denne ekspertisen. Selv er jeg utdannet på området og vil derfor i dette innlegget vise deg hvilke farger jeg ville valgt til meg selv. Jeg har dessverre ingen brudekjole eller brude- makeup for anledningen, men håper med enkle grep å illustrere hva jeg synes er viktig og flott med hensyn til valg av farger og blomster. Som jeg har nevnt i et tidligere innlegg, håper jeg på eget bryllup før fylte 50, så dette er tørrtrening 😉 Hadde jeg giftet meg i en farget brudekjole, ville den vært plommefarget. Jeg er kald i fargetonene mine og med medium fargestyrke. For å «tåle» en litt mørk plommefarget kjole hadde det vært flott om jeg hadde litt mer farge og glød i skinnene, men pyttsann;)
img_5248
Jeg har med enkle midler forsøkt å illustrere hvor fint det kan være å velge farger som passer til deg og dine fargetoner. Her har jeg valgt å lage brudebukett i kalde plomme og rosatoner med lite høytidelige blomster (passer min personlighet) som Krysantemum og Hortensia. Jeg 1.66 cm høy og derfor passer det fint med en rund og ikke for stor brudebukett til meg.
dscf2995
Tips: Til minne om bryllupsdagen er det flott med et ekstra bilde av bare brudebuketten. Før valgte en del å få sin bukett profesjonelt tørket av en blomsterdekoratør. Det er svært lite etterspurt i dag. Det var/er en dyr affære, samt at alle blomster egner seg ikke for tørking/sandtørking.
dscf2976
Brudebukettens form: Jeg har valgt å lage en nokså flat variant. Jeg synes den er litt mer spesiell enn den mer tradisjonelle, halvrunde brudebuketten.
Hadde jeg ikke valgt en plommefarget brudekjole, hadde det blitt denne dus, brune i timeglassfasong. Helt fantastisk!! Jeg er snart klar for å prøve brudekjoler!! 😉
Denne brudebuketten kunne jeg godt hatt til denne kjolen (bildet over). Her med litt innslag av plommefarger. Bukettens farger trenger selvfølgelig ikke matche brudekjolen, men også være en kontrast. Selv er jeg ikke glad i harde kontraster, men myke kontraster «tåler» jeg 😉

Kulørt brudekjole og valg av blomster

La oss si at du vet hvilke farger og nyanser som virkelig kler deg, og ut i fra det valgt en drøm av en farget brudekjole. Nå står brudebuketten og valg av blomster for tur. Ta med deg en bit av fargen/stoffet på kjolen til blomsterdekoratøren og få hjelp med fargevalg og blomstersorter. Blomsterdekoratørens oppgave er å hjelpe deg til å ta egne, gode valg som gjerne tar opp detaljer i kjolen og løfter frem det essensielle både i forhold til farge og fasong. Du bør selvfølgelig føle at blomstervalget står til din personlighet. Noen føler seg som en eksklusiv orkide, mens andre føler seg mer hjemme med mer naturlig valmuer. Litt vanskelig å forklare det siste, men jeg tror nok du forstår hva jeg mener. 🙂
Gjennomført i både stil og fargevalg 🙂 Brudeparet har sikkert laget seg en fargepalett før de mange valg 😉
Velg blomster som passer dine farger og som står i stil med din personlighet.
dscf2977
En «kald» høst/vinter bukett som harmonerer med en «kald» brud, eller som kontrasterer med hennes egne, varme farger. Hva vil du velge?
En corsage/knapphullsblomst bør være forholdsvis enkel og maskulin og passe til brudebuketten, synes jeg.
Brudebukett i plommerødt til hvit, kald brudekjole passer best til en brud med kalde fargetoner. Ganske så lekkert, selv til å være så kontrastrikt (mørk/lys kontrast)
Dus, rosa brudekjole med masse lekre blonder. En ung brud med en liten brudebukett som tar igjen kjolens farger. Ingen kontrast mellom kjole og blomster, kun brudens egne farger.
Enda en lekker brudekjole i ulike dus, rosa nyanser. Denne kjolen med A-formet nedre del og blomsterdetalj på hoften kunne jeg godt ha valgt..
Duse og vakre fargekombinasjoner
Bryllupskakens farger kan selvfølgelig også passe bryllupets fargetema 😉

dscf2947-2

Er du vordende brud/partner håper jeg du har fått litt ut av dette innlegget. Hadde vært hyggelig å høre hva du synes om det jeg skriver. Legg derfor gjerne igjen en kommentar eller spørsmål som omhandler bryllup og/eller blomster.
Varm klem fra meg
Fleur
(kommende brud 😉 )