Høstbrud?

Mange herlige blomster å velge mellom!

De fleste tror nok at sommerbrudene har mest å boltre seg i når det kommer til valg av blomster til den store dagen. Det stemmer bare til dels. Sommerbrudene har kanskje enda flere sorter å velge mellom og sommerblomster er selvfølgelig vakre, men høstblomster har nå sin helt spesielle personlighet. Mange av dem har så vakre og varme, men også kalde fargenyanser at de rett og slett fortjener å skinne på lag med deg på en slik spesiell dag.
NB: alle bildene i dette innlegget er hentet fra Pinterest
25-gorgeous-fall-bouquets-for-autumn-weddings-bridal-musings-wedding-blog-8
Varme farger i brudebukett og brudekjole er vakkert og harmonisk

 

4ed5ed2fcf77ec1c887a0ba6a30a32c4
En vakker brud med naturlige, varme fargetoner i en drøm av en kjole som passer henneperfekt

Fordeler med å gifte seg om høsten

Det er færre som gifter seg på denne årstiden enn, om våren og sommeren. Når det kommer til brudebuketten, så er det nå flere dekoratører på jobb etter sommer og ferietid. Dekoratøren har bedre tid til deg og du får garantert mer oppmerksomhet av de fleste du henvender deg til i forhold til den store dagen (brudesalong, lettere å leie lokale man ønsker, vielsen/sted, hotell, mat osv.)

 

berry-and-fig-wedding-theme-with-luxe-rustic-style-for-fall-wedding
Et tips når det kommer til fargevalg til bryllup er å lage seg en fargepalett. Her ser du en i vakre, dype, kalde fargetoner. Det blir mye enklere for deg å ta gode valg ut i fra en slik palett.

 

c38d6e6dbf833c1bb4d0560dd6865dc9
Her ser du en lekker og «myk» varm/kald fargepalett i kalde blåtoner og varme aprikos og kobberfarger

 

957d24e7d27c51872809d6818ff00bb6
Bevisst bruk av komplementærfarger/farger som fremhever hverandre) Her ser du en klar og sterk fargepalett i oransje toner og gul som sammen med marineblå gir en mer sofistikert stil.

 

Er du en høst eller vår? eller sagt på en annen måte: «er du varm eller kald i dine fargetoner?»

De fleste bruder er klar over om de har en kald fargetone eller en varm fargetone. En del bare vet det, mens andre har tatt en fargeanalyse før valg av kjole og blomster. Noen personer har både varme og kalde fargetoner og kler derfor både varme og kalde farger. For å forklare dette veldig enkelt er det hudtonen din som «sier» om du er kald eller varm, ikke øyne eller hår (de fleste farger håret, kanskje også feil i forhold til egne farger). Heldigvis har de fleste frisører i dag god kompetanse når det kommer til hårfarger/toner som kler deg og dine farger.
En brud som har varme fargetoner kler aller best en kjole som spiller på lag med sine egne, varme fargetoner. En kald brud derimot kan godt velge en helt hvit brudekjole for det vil stå fint til den kalde hudtonen. Brudekjolen trenger nødvendigvis ikke være i kalde eller varme hvite nyanser, men ha andre farger som f.eks. korall, dueblå, lavendel, syrin, vårgrønn osv., noe som kan være kjempelekkert! De fleste som gifter seg går nok for hvite/kremfargede kjoler fordi det er tradisjon, men også fordi de fleste brudekjoler produseres i disse fargenyansene. Bortimot alle kler jo også nøytrale og duse farger (som hvit/kremfarget) som ikke tar over for ens egne farger. Det ser ut til at de som gifter seg på nytt eller som ønsker å skille seg litt ut fra mengden tar litt andre valg enn de fleste når det kommer til farger, mønster og detaljer på kjolen.

 

arizona-wedding-5-072716ac
Kremfarget brudekjole med en nyanse av rosa. Brudebukett med store og små roser i hvit, krem og dus rosa.

 

plum-lily-fall-wedding-bouquet
Hvit brudekjole med belte i kald lillatone. Bukett i mørk/lys kontrast med kalde fager.

 

ddd46dd8430177d55f1a6a609c85cdd2
En mer vågal brud og brudgom. Her trengs ingen brudebukett! Selv synes jeg kjolen var nydelig, og med en enkel dress på brudegommen ville det fungert mye bedre…

 

25-gorgeous-fall-bouquets-for-autumn-weddings-bridal-musings-wedding-blog-13
Varme og kalde fargevalg for denne buden

b00f383764a3eebc1404386c6040d9e1
Hvorfor ikke skinne i varme gull-oransje toner hvis det passer deg og dine farger? De rosa rosene har både varme og kalde farger i seg.

 

smp1-720x1081
Brudekjole med store blomster. De samme blomstersortene som er trykket på kjolen går igjen i brudebuketten. Naturlig, avslappet og romantisk. Bare lekkert spør du meg! 🙂

 

Fargesterk, medium fargesterk, fargesvak (du er en fargepalett i deg selv) 🙂

Du er altså kald eller varm (kanskje begge deler) i dine fargetoner og ut i fra det kler du aller best varme eller kalde farger. Har du gode/sterke farger i deg selv (hår, vipper/bryn og litt dypere hudfarge) tåler du sterkere farger enn om du er medium fargesterk eller er ganske lys og dermed fargesvak. Har du solet deg og blitt brun og blid, kan du bruke skarpere farger på kjolen eller ha en dypere fargetone på håret enn når du er blek og «gusten» ;). Enkelt sagt: » Jo dypere/mørkere farger du har, desto mer farge «tåler» du eller er kledelig til deg. (Dette gjelder selvfølgelig alle klær, ikke bare brudekjole)

 

3bea485197275e56628e59849b999b05

 

 

d2c058f29f30a8b99303a3b93173e305-720x983
En grå brudekjole kan være vakkert til en brud med kalde fargetoner..

 

 

degolyer_stovesand_j101
og med denne enkle Hortensiaklasen i kalde rosatoner ville det bli riktig så nydelig.

 

 

apic6
Hva med en tofarget brudekjole. Duse og fine overganger er bare lekkert, og med denne…

 

plum-and-sage-fall-nude-wedding-colors-for-october-brides
brudebuketten ville det bli så harmonisk og vakkert…

 

Smykker og sminke

Er du varm i dine fargetoner er gull eller «varme» smykker kledelig til deg. Er du derimot kald i fargetonene er det flott med sølv, stål eller andre «kalde» smykker. Når det kommer til farger og spesielt opp mot ansiktet/overdeler er det litt mer viktig at du er tro mot dine kalde eller varme farger/toner. Når det kommer til sminke på øynene kan du bruke både varme og kalde farger, men selvfølgelig velge det som får dine øyne til å stråle. En make-up artist vil kunne hjelpe deg med en perfekt sminke på selve bryllupsdagen din, og du har selvfølgelig hatt en «prøvetime» i god tid før den store dagen, så du/dere vet hva som blir vellykket. Det er en god investering å få en profesjonell på området, for tenk så kjedelig det må være å se seg selv på bilder i ettertid og være skikkelig misfornøyd. Selv kan man lett over eller undersminke seg eller rett og slett velge farger som ikke gjør en selv rett. Når det gjelder hud og lepper bør det så absolutt spille på lag med dine egne fargetoner! Er du f.eks kald og bruker en brent, varm tone (f.eks. brun-oransj) på leppene og en varm rouge kan du nærmest se litt syk ut. Feil valg av rougefarge/blush ser du veldig lett ved at den stikker seg ut og derfor ikke glir i i dine egne hudtoner slik den skal gjøre.

 

25c9b55085118574ede4aeb0b51b92a2
En brud kan godt ha en del sminke, men det bør helst se ganske naturlig ut synes jeg. Du bør kunne kjenne deg igjen etter å ha blitt sminket til den store dagen 😉

 

a8a5a175a909d5bd9fdff11885d2e581
Det er mange måter å legge en øyen make-up på. Du skal ha en som passer/kler/fremhever din øyenfarge og form.

 

588754-11-1270999352928
Det finnes mange god sminketips på nettet, her er en av mange

 

217d898ba9ad6a63895b2adedb806865
Ung brud (kald hudtone) med en frisk og naturlig make-up.

 

9b665fc9bbd48f239654654b7ecc208e
Brud med varm hudtone og varm hårfarge. Hun har en lekker make-up som fremhever hennes vakre øyne og stil.

 

Høstbukett i varme farger, kalde farger eller begge deler?

Er du varm i dine fargetoner og har en kjole i en varm undertone synes jeg det er lekkert å følge opp med blomster i varme fargetoner, men det kan også bli flott med en brudebukett i en kald/varm kontrast, men da med overvekt av varme farger. Har du derimot kalde farger, gjelder det samme her, bare motsatt 🙂 Om høsten er det mange spennende materialer å «krydre» brudebuketten og andre brudearbeider med. Frukt som nyper, små epler og jordbærkart, bær som rogn og snøbær, kastanjer og mange ulike høstblader er bare noen av de materialene som er ekstra flotte på denne årstiden. Det er også sesong for fantastiske snittblomster som Hortensia, Protea, Solsikker, Asters, Georginer, Zinnia, Gentiana, Sedum og mange flere. 🙂 Se videre for lekre brudebuketter som oser av høst i både varme og kalde farger. Jeg krydrer også med tips til bordpynt og mere til. Håper du blir inspirert 🙂

 

10069005_f520
Brudepar som våger litt mer…  Varm kjole og brud. Bukett i både varme og kalde farger.

 

navy-and-peach-wedding-anita-martin-photography-bridal-musings-34
En av mine favorittbuketter. Enkel design og med bare tre materialer i varme og kalde fargetoner. Legg merke til den lille rammen med et portrett (til minne om en nær slektning)

 

005-sbb-autumn-fall-wedding-decorr-details
Rustikk borddekorering passer helt ypperlig om høsten. Det er sikkert hjort eller elgstek på menyen 😉

 

25-gorgeous-fall-bouquets-for-autumn-weddings-bridal-musings-wedding-blog-12
En litt mer livlig brudebukett her i både kalde og varme farger til denne bruden som har varme fargetoner i hud, hår og kjole.

 

| Archetype Studio | Autumn Woodland Wedding at a Country Manor
En frisk og kontrastrik velkomstdrink med flytende grønne blader og røde bær. Naturlig nok med innslag av vakre høstblader

 

20c19258fdde2c6045c6475013cdb0df
Etter min mening en fantastisk brudebukett med mange spennende materialer i kalde og varme farger. Et skikkelig godt håndverk! 🙂

 

dfd2246069c08240a11fe1b3d6d76357
Knall oransje gresskar og en bue med en farge-eksplosjon av høstblader ønsker bryllupsgjestene velkommen.

 

 

010-sbb-autumn-fall-wedding-decorr-details
Gresskar er både rustikt og virkningsfullt å pynte med. Både inne og ute. De finnes i mange ulike farger, størrelser og fasonger. De fleste blomsterbutikker og hagesentre selger de fra slutten av september og ut over høsten.

 

birch-centerpiece
En smart og lekker måte å få blomster opp i fra bordet. Her kan gjestene lett se hverandre over bordet. 🙂
(beklager kvaliteten på bildet)

 

581c5d8d53d64d298988f6b2084a6282
Bordkortholdere i tre er en super ide som passer til et litt rustikt pyntet høstbord.

 

nature-inspired-tablescape-greenweddingshoes1
Overdådig, rustikt barokkinspirert høstbord

 

rustic-thanksgiving-outdoor-tablesscape-via-whitestylebuffaloco
Litt enklere borddekorering, men aldeles lekkert!

 

f0d639b70515f105470d8584f12fd19a
Litt godis til gjestene, selvfølgelig i fristende høstfarger 😉

 

437cdb391efeb8a130432a73cf6832dd
Roser, Calla, Celosia/Hanekam, Georginer, Fresia, Hypericum og mørke blader. Det hvite båndet rundt stilkene står i sterk kontrast til blomstene i varme farger.

 

6d288947e4f9f5499453942090033ffd
Denne corsagen ville passet ypperlig til. Slipset er knall! 🙂

 

| Archetype Studio | Autumn Woodland Wedding at a Country Manor
Jeg bare måtte ha med denne lekre kaken 🙂

 

e89de5eba06af0fc29738acfc1d86113
Brudebukett i klar varm/kald kontrast. Oransje Georginer, vakre bær og lyse grønne blader mot de kalde grå bladene/Sølvkrans

 

996da5affef289efb0d6c55d7297c476
Corsage/knapphullsblomst i lekre høstfarger. Slipset følger opp i samme varme fargenyanse 🙂

 

de52daa257baa3b69b3631162ff12e68
Kalde plomme og grønne farger er også en høstpalett… som vil være nydelig til…

 

lavender-plum-tulle-bridesmaid-dresses
denne bruden og hennes brudepiker. Se hvor flott det er med kjoler i ulike valører/nyanser av plomme!

 

c92cba645d375e781782c59081916386
Denne vakre bryllupskaken ville passet utmerket til kakebordet

 

25-gorgeous-fall-bouquets-for-autumn-weddings-bridal-musings-wedding-blog-31
Sløyfer i buketten er tilbake i trendbildet. Det kan være fint, men bare det ikke forstyrrer og tar oppmerksomheten bort fra bruden og kjolen… 😉

 

39f4da1fa2e2b1cc3303add4a806c2b3
Lekker frisyre er et must denne viktige dagen i livet

 

1f1aa1735f4fae4686783c13690d8e35
Et diadem med blomster asymmetrisk plassert er vakkert til denne enkle, naturlige frisyren.

 

007-sbb-autumn-fall-wedding-decorr-details
Røde høstepler som dekor på bruden og brudgommens stol

 

017-sbb-autumn-fall-wedding-decorr-details
Delte og ut-hulede epler med velkomstdrikk til gjestene, pyntet med anis og kanelstang. Ikke dumt, hva?

 

016-sbb-autumn-fall-wedding-decorr-details
Epler med lys til bordet. Vakre rustikke boller med flytende epler og levende lys

 

25-gorgeous-fall-bouquets-for-autumn-weddings-bridal-musings-wedding-blog-17
Enkel a-symmetrisk gruppert (ulik på hver side av midtaksen) bukett med naturlige stilker. Kalde og varme farger også i denne brudebuketten. Den ville passet ypperlig til…

 

deb13e336d3831ce11b784322c27770b
…denne corsagen. Liker godt den litt landlige og røffe stilen på dette antrekket med rutete brunt og hvitt tørkle i lommen.

 

d87b66ea86c5b81e43264065e0735c61
Gjenbruk av gamle blikkbokser kan bli riktig så lekkert i varme matte, blanke og skinnende høstfarger

 

ca73668aff4865bcd68bf864c838a117
Avslutter med denne enkle og tidløse brudebuketten med aprikosfargede Calla

Hei på deg! 🙂

Har du klart å komme deg gjennom hele innlegget! Det tar jeg som et tegn på at du likte det du leste og så 😉
Fikk så lyst til å skrive mer om brud, farger og selvsagt blomster. Endelig fikk jeg satt meg ned og gjort det! Min bakgrunn i forhold til fargeanalyse har jeg i fra Image Akademiet hvor jeg tok en modul i Fargeanalyse for farge- og stilkonsulenter. Jeg synes det var veldig lærerikt og har benyttet meg av det jeg lærte i mange sammenhenger. Først og fremst i forhold til min tidligere jobb som faglærer i blomsterdekoratørfaget, men også når jeg jobbet som blomsterdekoratør, spesielt i forhold til brudebinderi. Det er selvfølgelig heller ikke uten denne teorien i bakhodet at jeg kjøper meg klær eller kosmetikk 😉 Er du vordende brud ønsker jeg deg en super bryllupsdag og et rikt og godt liv sammen med din utkårede. 🙂
Varm klem fra meg
Fleur

 

dscf1982-1