Adventslys og herlig julebakst i boks

Fleur1033 views

For en god del år siden kjøpte jeg bokser med tallene 1-2-3 og 4 på en blomsterbutikk i Fredrikstad. Litt usikker på hvorfor jeg ikke har benyttet de noe særlig til jul, men ble vel ganske enkelt lei av all pynt med bokstaver/tekst eller tall. Markedet var og er vel fortsatt overfylt av slike varer… Men, nå bestemte jeg meg for å benytte disse boksene for jeg har jo tross alt kjøpt dem! Så mitt bidrag til kontoen for å være mer miljøbevisst og ikke kjøpe noen ny adventsstake, er dokumentert her 😉

Boksene er fylt med en liten bit med våt oasis med litt plast og flatmose rundt. Tips: Har du ikke slike bokser, kan du benytte vanlige blikkbokser (pusser du de med sandpapir blir de mer rustikke i teksturen og ikke så blanke).

Edelgran og einer er snittet og stukket ned i oasis for å holde seg så godt som mulig inne i varmen.

Så er det tid for litt julebakst i form av Jarlsbergfletter eller Greddarbrød som min svigermor kaller dem. Jeg fikk oppskriften på disse herlige brødene av henne for mange år siden. De må bare lages hver jul og påske. Oppskriften får du lenger ned på siden. 🙂

Kun en tørket epleskive og en sløyfe i tillegg til et lys var nok i hver boks for meg. 🙂

Boksene passet fint på dette trefatet, og med litt flere epleskiver og et par papphus fra Ikea ble det jo ganske så søtt. Kunne godt tenke med røde lys istedenfor, men det hadde jeg ikke for hånden. Alt, bortsett fra baret er gjenbruk. 🙂 Disse tørkede epleskivene har jeg kjøpt på Panduro for noen år siden, men du kan selvfølgelig tørke slike hjemme også. 🙂

Her er oppskrift på tørking av epleskiver- herlig og sunt snacks 🙂

Det går fort mot julaften. Allerede 2. søndag i advent i dag! Jeg hater å stresse i adventstida, så jeg prøver å motarbeide det så godt jeg kan. 😉 Men, det sniker seg nok på litt stressfaktor her og der for det er så mye jeg har lyst til å lage av både mat og dekor.

Så var mine supergode Jarlsbergfletter klare for å nytes. Her har du oppskriften hvis du er interessert 🙂

Tips: Kakeformer/utstikkere er også fine som dekor, både på arbeider og ved siden av.

En god og «søt» kopp med cappuccino må også til før jeg går videre…

Ettersom jeg er i det «søte hjørnet» fikk jeg lyst til å vise deg noe annet jeg laget forleden dag. 😉 Dette er ganske enkelt isoporkjegler med flatmose utenpå og litt dekor i form av kuler og sukkertøy. Pottene har jeg gnidd inn med litt sement for å bli mer rustikke i uttrykket.

Herligheten synes jeg passer best på kjøkkenet, og der skal den få stå i jula. Jeg bytter lett ut det grønne og nye lys når det trengs 🙂 Ha det godt og ta vare på deg selv og dine til neste gang vi treffes her inne. Varm adventsklem til deg, kjære Blomstervenn.

Legg gjerne inn en kommentar