Det første lyset er tent…

 

Advent

Advent er en kristen høytid som markerer forberedelse til juletiden. Navnet kommer fra latin adventus Redemptoris eller adventus Domini, «Frelserens ankomst» eller «Herrens ankomst».

 

 

Det første lys vi tenner…

På søndag 27. november tente vi det første lyset i adventskransen/adventsstaken, for å markere starten på den vakre høytiden vi nå går inn i. Dessverre rakk jeg ikke å legge ut dette innlegget før 1. advent, men jeg håper likevel du får litt ut av det nå… 🙂 Litt julestemning hadde jo heller ikke vært så dumt å få, med tanke på det griseværet som nå herjer over Trøndelag. 😉

 

 

 

 

dscf3895
Den enkle rektangulære lysestaken har du sett tidligere her på bloggen. Nå viser jeg deg flere ulike måter å dekorere den på.

 

 

 

 

dscf3894
Disse rimelige lysene (4 stk.) fra Nille passer perfekt til denne lysestaken og sikkert andre også. Gode lys som brenner pent.

 

 

 

Dekorering av den nye adventsstaken

I år måtte den tradisjonelle adventskransen vike for en rustikk og rektangulær adventsstake her i hjemmet. Under får du noen tips til hvordan slike type lysestaker kan dekoreres. De er svært praktiske i form, men de er ikke så enkle å dekorere som man skulle tro… Håper uansett at du liker det jeg vil vise deg.

 

 

 

 

dscf3898
Her har jeg lagt i flatmose (du kan godt bruke f.eks. putemose, reinsmose eller andre mosetyper) og en lyslenke med bittesmå lys.
Tips: Ønsker du å ha mer grønt i arbeidet, kan du sette stilkene i vannhylser så trenger du ikke bruke oasis. Bra for deg og bra for miljøet! 🙂

 

 

 

 

 

 

dscf3901
Greiner med mose og lav er lekkert til slike rustikke underlag.  Her fant jeg «The Grein» 😉

 

 

 

 

Tradisjon

Adventskransen/adventsstaken med 4 lys, adventsstjerna og adventskalender er en ikke- kristelig tradisjon eller skikk som de aller fleste av oss sterkt forbinder med julen. Det blir ikke skikkelig jul uten, synes nå jeg! Enig? 🙂

 

 

 

 

dscf3904

Så la jeg greina på det hele, litt a-symmetrisk plassert (litt mer til den ene siden) for å skape litt spenning i arbeidet.

 

 

 

 

 

dscf3927
Jeg valgte helt enkel, men tidsriktig pynt av papir (sorte og brune pom-poms) og trekuler i sort og bronse. Ikke så veldig tradisjonell, men det er slik jeg liker det (i hvert fall i år ) 😉 Senere på bloggen viser jeg deg en mer tradisjonell måte å dekorere på, med mere grønt og naturmaterialer. Som blomsterdekoratør må du kunne tolke stiler og ikke bare lage det du selv er mest glad i.

 

 

 

 

 

dscf3934
Når adventsstaken er såpass enkelt pyntet, er det flott å sette noe til… som f.eks et par søte rådyr… 🙂

 

 

 

 

 

dscf4081
Her ser du jeg har fjernet greina og lagt noen kongler og kuler i stedet. En litt annen variant, altså. Denne ble vår adventsstake i år 🙂

 

 

 

 

 

 

dscf3931
«kom vi går oss en tur, min skjønne!» 🙂

 

 

 

 

 

dscf4083
Kanskje litt utradisjonelle farger for de fleste… eller?

 

 

 

 

 

dscf3949
Et hjerte i stoff som sier jul…og snø…»Ja, vi vil ha snø til jul!!»  🙂

 

 

 

 

 

dscf4082
Skap dybde i arbeidet ved å plassere materialene på ulike høyder. Mosen gjør det enkelt for deg;)
I dette arbeidet ser du spennende kontraster mellom det transparente (gjennomsiktige kuler) resten som er opak (ugjennomsiktig). Likte du det? 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Hei, kjære leser! 🙂

Fortvil ikke hvis dette ikke er helt stilen din i adventsstake og dekor av den. I morgen legger jeg ut en ny design. Samme stake, men ny dekor.
Hold deg fast, så ses vi snart igjen.
Adventsklem fra meg til søte deg 🙂
Varm klem fra
Fleur