Høstbrud?

Mange herlige blomster å velge mellom!

De fleste tror nok at sommerbrudene har mest å boltre seg i når det kommer til valg av blomster til den store dagen. Det stemmer bare til dels. Sommerbrudene har kanskje enda flere sorter å velge mellom og sommerblomster er selvfølgelig vakre, men høstblomster har nå sin helt spesielle personlighet. Mange av dem har så vakre og varme, men også kalde fargenyanser at de rett og slett fortjener å skinne på lag med deg på en slik spesiell dag.
NB: Illustrasjonsbildene er dessverre slettet
Varme farger i brudebukett og brudekjole er vakkert og harmonisk
En vakker brud med naturlige, varme fargetoner i en drøm av en kjole som passer henneperfekt

Fordeler med å gifte seg om høsten

Det er færre som gifter seg på denne årstiden enn, om våren og sommeren. Når det kommer til brudebuketten, så er det nå flere dekoratører på jobb etter sommer og ferietid. Dekoratøren har bedre tid til deg og du får garantert mer oppmerksomhet av de fleste du henvender deg til i forhold til den store dagen (brudesalong, lettere å leie lokale man ønsker, vielsen/sted, hotell, mat osv.)
Et tips når det kommer til fargevalg til bryllup er å lage seg en fargepalett. Her ser du en i vakre, dype, kalde fargetoner. Det blir mye enklere for deg å ta gode valg ut i fra en slik palett.
Her ser du en lekker og «myk» varm/kald fargepalett i kalde blåtoner og varme aprikos og kobberfarger
Bevisst bruk av komplementærfarger/farger som fremhever hverandre) Her ser du en klar og sterk fargepalett i oransje toner og gul som sammen med marineblå gir en mer sofistikert stil.

Er du en høst eller vår? eller sagt på en annen måte: «er du varm eller kald i dine fargetoner?»

De fleste bruder er klar over om de har en kald fargetone eller en varm fargetone. En del bare vet det, mens andre har tatt en fargeanalyse før valg av kjole og blomster. Noen personer har både varme og kalde fargetoner og kler derfor både varme og kalde farger. For å forklare dette veldig enkelt er det hudtonen din som «sier» om du er kald eller varm, ikke øyne eller hår (de fleste farger håret, kanskje også feil i forhold til egne farger). Heldigvis har de fleste frisører i dag god kompetanse når det kommer til hårfarger/toner som kler deg og dine farger.
En brud som har varme fargetoner kler aller best en kjole som spiller på lag med sine egne, varme fargetoner. En kald brud derimot kan godt velge en helt hvit brudekjole for det vil stå fint til den kalde hudtonen. Brudekjolen trenger nødvendigvis ikke være i kalde eller varme hvite nyanser, men ha andre farger som f.eks. korall, dueblå, lavendel, syrin, vårgrønn osv., noe som kan være kjempelekkert! De fleste som gifter seg går nok for hvite/kremfargede kjoler fordi det er tradisjon, men også fordi de fleste brudekjoler produseres i disse fargenyansene. Bortimot alle kler jo også nøytrale og duse farger (som hvit/kremfarget) som ikke tar over for ens egne farger. Det ser ut til at de som gifter seg på nytt eller som ønsker å skille seg litt ut fra mengden tar litt andre valg enn de fleste når det kommer til farger, mønster og detaljer på kjolen.
Kremfarget brudekjole med en nyanse av rosa. Brudebukett med store og små roser i hvit, krem og dus rosa.
Hvit brudekjole med belte i kald lillatone. Bukett i mørk/lys kontrast med kalde fager.
En mer vågal brud og brudgom. Her trengs ingen brudebukett! Selv synes jeg kjolen var nydelig, og med en enkel dress på brudegommen ville det fungert mye bedre…
Varme og kalde fargevalg for denne buden
Hvorfor ikke skinne i varme gull-oransje toner hvis det passer deg og dine farger? De rosa rosene har både varme og kalde farger i seg.
Brudekjole med store blomster. De samme blomstersortene som er trykket på kjolen går igjen i brudebuketten. Naturlig, avslappet og romantisk. Bare lekkert spør du meg! 🙂

Fargesterk, medium fargesterk, fargesvak (du er en fargepalett i deg selv) 🙂

Du er altså kald eller varm (kanskje begge deler) i dine fargetoner og ut i fra det kler du aller best varme eller kalde farger. Har du gode/sterke farger i deg selv (hår, vipper/bryn og litt dypere hudfarge) tåler du sterkere farger enn om du er medium fargesterk eller er ganske lys og dermed fargesvak. Har du solet deg og blitt brun og blid, kan du bruke skarpere farger på kjolen eller ha en dypere fargetone på håret enn når du er blek og «gusten» ;). Enkelt sagt: » Jo dypere/mørkere farger du har, desto mer farge «tåler» du eller er kledelig til deg. (Dette gjelder selvfølgelig alle klær, ikke bare brudekjole)
En grå brudekjole kan være vakkert til en brud med kalde fargetoner..
og med denne enkle Hortensiaklasen i kalde rosatoner ville det bli riktig så nydelig.
Hva med en tofarget brudekjole. Duse og fine overganger er bare lekkert, og med denne…
brudebuketten ville det bli så harmonisk og vakkert…

Smykker og sminke

Er du varm i dine fargetoner er gull eller «varme» smykker kledelig til deg. Er du derimot kald i fargetonene er det flott med sølv, stål eller andre «kalde» smykker. Når det kommer til farger og spesielt opp mot ansiktet/overdeler er det litt mer viktig at du er tro mot dine kalde eller varme farger/toner. Når det kommer til sminke på øynene kan du bruke både varme og kalde farger, men selvfølgelig velge det som får dine øyne til å stråle. En make-up artist vil kunne hjelpe deg med en perfekt sminke på selve bryllupsdagen din, og du har selvfølgelig hatt en «prøvetime» i god tid før den store dagen, så du/dere vet hva som blir vellykket. Det er en god investering å få en profesjonell på området, for tenk så kjedelig det må være å se seg selv på bilder i ettertid og være skikkelig misfornøyd. Selv kan man lett over eller undersminke seg eller rett og slett velge farger som ikke gjør en selv rett. Når det gjelder hud og lepper bør det så absolutt spille på lag med dine egne fargetoner! Er du f.eks kald og bruker en brent, varm tone (f.eks. brun-oransj) på leppene og en varm rouge kan du nærmest se litt syk ut. Feil valg av rougefarge/blush ser du veldig lett ved at den stikker seg ut og derfor ikke glir i i dine egne hudtoner slik den skal gjøre.
En brud kan godt ha en del sminke, men det bør helst se ganske naturlig ut synes jeg. Du bør kunne kjenne deg igjen etter å ha blitt sminket til den store dagen 😉
Det er mange måter å legge en øyen make-up på. Du skal ha en som passer/kler/fremhever din øyenfarge og form.
588754-11-1270999352928
Det finnes mange god sminketips på nettet, her er en av mange
Ung brud (kald hudtone) med en frisk og naturlig make-up.
Brud med varm hudtone og varm hårfarge. Hun har en lekker make-up som fremhever hennes vakre øyne og stil.

Høstbukett i varme farger, kalde farger eller begge deler?

Er du varm i dine fargetoner og har en kjole i en varm undertone synes jeg det er lekkert å følge opp med blomster i varme fargetoner, men det kan også bli flott med en brudebukett i en kald/varm kontrast, men da med overvekt av varme farger. Har du derimot kalde farger, gjelder det samme her, bare motsatt 🙂 Om høsten er det mange spennende materialer å «krydre» brudebuketten og andre brudearbeider med. Frukt som nyper, små epler og jordbærkart, bær som rogn og snøbær, kastanjer og mange ulike høstblader er bare noen av de materialene som er ekstra flotte på denne årstiden. Det er også sesong for fantastiske snittblomster som Hortensia, Protea, Solsikker, Asters, Georginer, Zinnia, Gentiana, Sedum og mange flere. 🙂 Se videre for lekre brudebuketter som oser av høst i både varme og kalde farger. Jeg krydrer også med tips til bordpynt og mere til. Håper du blir inspirert 🙂
Brudepar som våger litt mer…  Varm kjole og brud. Bukett i både varme og kalde farger.
En av mine favorittbuketter. Enkel design og med bare tre materialer i varme og kalde fargetoner. Legg merke til den lille rammen med et portrett (til minne om en nær slektning)
Rustikk borddekorering passer helt ypperlig om høsten. Det er sikkert hjort eller elgstek på menyen 😉
En litt mer livlig brudebukett her i både kalde og varme farger til denne bruden som har varme fargetoner i hud, hår og kjole.
En frisk og kontrastrik velkomstdrink med flytende grønne blader og røde bær. Naturlig nok med innslag av vakre høstblader
Etter min mening en fantastisk brudebukett med mange spennende materialer i kalde og varme farger. Et skikkelig godt håndverk! 🙂
Knall oransje gresskar og en bue med en farge-eksplosjon av høstblader ønsker bryllupsgjestene velkommen.
Gresskar er både rustikt og virkningsfullt å pynte med. Både inne og ute. De finnes i mange ulike farger, størrelser og fasonger. De fleste blomsterbutikker og hagesentre selger de fra slutten av september og ut over høsten.
En smart og lekker måte å få blomster opp i fra bordet. Her kan gjestene lett se hverandre over bordet. 🙂
(beklager kvaliteten på bildet)
Bordkortholdere i tre er en super ide som passer til et litt rustikt pyntet høstbord.
Overdådig, rustikt barokkinspirert høstbord
Litt enklere borddekorering, men aldeles lekkert!
Litt godis til gjestene, selvfølgelig i fristende høstfarger 😉
Roser, Calla, Celosia/Hanekam, Georginer, Fresia, Hypericum og mørke blader. Det hvite båndet rundt stilkene står i sterk kontrast til blomstene i varme farger.
Denne corsagen ville passet ypperlig til. Slipset er knall! 🙂
Jeg bare måtte ha med denne lekre kaken 🙂
Brudebukett i klar varm/kald kontrast. Oransje Georginer, vakre bær og lyse grønne blader mot de kalde grå bladene/Sølvkrans
Corsage/knapphullsblomst i lekre høstfarger. Slipset følger opp i samme varme fargenyanse 🙂
Kalde plomme og grønne farger er også en høstpalett… som vil være nydelig til…
denne bruden og hennes brudepiker. Se hvor flott det er med kjoler i ulike valører/nyanser av plomme!
Denne vakre bryllupskaken ville passet utmerket til kakebordet
Sløyfer i buketten er tilbake i trendbildet. Det kan være fint, men bare det ikke forstyrrer og tar oppmerksomheten bort fra bruden og kjolen… 😉
Lekker frisyre er et must denne viktige dagen i livet
Et diadem med blomster asymmetrisk plassert er vakkert til denne enkle, naturlige frisyren.
Røde høstepler som dekor på bruden og brudgommens stol
Delte og ut-hulede epler med velkomstdrikk til gjestene, pyntet med anis og kanelstang. Ikke dumt, hva?
Epler med lys til bordet. Vakre rustikke boller med flytende epler og levende lys
Enkel a-symmetrisk gruppert (ulik på hver side av midtaksen) bukett med naturlige stilker. Kalde og varme farger også i denne brudebuketten. Den ville passet ypperlig til…
…denne corsagen. Liker godt den litt landlige og røffe stilen på dette antrekket med rutete brunt og hvitt tørkle i lommen.
Gjenbruk av gamle blikkbokser kan bli riktig så lekkert i varme matte, blanke og skinnende høstfarger
Avslutter med denne enkle og tidløse brudebuketten med aprikosfargede Calla

Hei på deg! 🙂

Har du klart å komme deg gjennom hele innlegget! Det tar jeg som et tegn på at du likte det du leste og så 😉
Fikk så lyst til å skrive mer om brud, farger og selvsagt blomster. Endelig fikk jeg satt meg ned og gjort det! Min bakgrunn i forhold til fargeanalyse har jeg i fra Image Akademiet hvor jeg tok en modul i Fargeanalyse for farge- og stilkonsulenter. Jeg synes det var veldig lærerikt og har benyttet meg av det jeg lærte i mange sammenhenger. Først og fremst i forhold til min tidligere jobb som faglærer i blomsterdekoratørfaget, men også når jeg jobbet som blomsterdekoratør, spesielt i forhold til brudebinderi. Det er selvfølgelig heller ikke uten denne teorien i bakhodet at jeg kjøper meg klær eller kosmetikk 😉 Er du vordende brud ønsker jeg deg en super bryllupsdag og et rikt og godt liv sammen med din utkårede. 🙂
Varm klem fra meg
Fleur

dscf1982-1