Høstdekorasjon i hvitt

Fleur2484 views

Hei på deg! 🙂

Håper du har hatt en fin helg og at du har fått litt ut av fridagene dine. Selv har jeg hatt en travel helg med mye jobbing i hus og hage. På lørdag fikk vi besøk av et vennepar og på søndag var det bursdagsfeiring av husets 16-åring. 🙂 Selv når jeg har mye å gjøre, klarer jeg på en eller annen måte å få klemt inn et lite avbrekk med å lage noe med levende materialer. 🙂 Som jeg har nevnt tidligere er det en form for meditasjon for meg. Jeg trenger nødvendigvis ikke så spesielle materialer, mange sorter eller å lage det i avansert design for å kose meg med faget mitt, som nå er blitt en hobby. Jeg har jo ikke like mye tilgang på blomster som tidligere når jeg jobbet som blomsterdekoratør, og med det kommer både fordeler og bakdeler. Bakdelen er at det er mer tidkrevende få tak i materialer, og så kan jeg jo ikke kjøpe alt jeg har lyst på (det ville blitt for kostbart). Fordelene derimot er heldigvis flere, for med færre materialer blir man ofte mer kreativ. Jeg er også mer enn tidligere ute i naturen på jakt etter materialer som kan benyttes. Ved å bruke forholdsvis få og lett tilgjengelige materialer prøver jeg også å gjøre det lettere gjennomførbart for deg som leser bloggen min. 🙂
DSCF1185
Calluna/lyng og sølvtråd/Calochephalus, to høstplanter som du kan kjøpe på de fleste blomsterbutikker og hagesentre.

Lag en enkel høstdekorasjon i hvitt

Nå for tiden er det lett tilgang på Calluna/høstlyng og gladioler så derfor valgte jeg å lage en enkel dekorasjon i nettopp disse materialene. Håper du synes det ble litt lekker og at du får lyst til å lage noe lignende. Senere på bloggen kommer det flere tips til hvordan du kan style lyng og hvordan du kan bruke det når du lager krans eller hjerte i vikleteknikk.
DSCF1120
Gladioler er lange, men du kan dele de opp mellom hver blomst. På denne måten kan du bruke de i lavere blomsterarbeider. På bildene du nå får se viser jeg to høyder på gladiolene. På noen bilder ser du at gladiolene er satt inn litt høyere enn calluna, mens på andre bilder lavere enn calluna. Gjør det du synes er finest, det er ingen fasit! 😉

Dette trenger du for å lage dekorasjonen:

 • Skål, min er oval og ganske grov i teksturen
 • oasis
 • Gladioler ca. 3-4 stk.
 • Calluna (farge på blomstene velger du selvsagt selv)
 • Sølvtråd- Calochephalus, bare litt av en plante
 • Myrtetråd for å vikle på calluna rundt potten.
 • Tang og en skarp blomsterkniv

DSCF1200

Slik gjør du:

 • Legg oasis i kaldt vann, la den trekke en god stund. NB: ikke hold oasis under vann, la den trekke av seg selv.
 • Skjær til oasis slik at den passer potten. oasis skal være litt lavere enn pottekanten til denne dekorasjonen.
 • Start med Calluna og sett de loddrett inn langs hele kanten.
 • Sett så inn gladioler (del de i passelig høyde, du velger selv om de vil stå lavere eller litt høyere enn calluna)
 • Klipp opp flere passelige lengder med Calluna og sølvtråd og legg de vannrett mot ytterkant av potten og fest dette med myrtetråd (du kan velge annen tråd, f.eks pyntestreng i sølv, grønnfarger ol. alt etter hva du liker)Fortsett å vikle utenpå materialene i flere omganger mens du legger litt ovenpå hverandre. Ikke la det bli for tykt, så stopp i tide 😉
DSCF1138 (1)
Gladioler satt inn lavere enn Calluna.
DSCF1140 (1)
Enkel dekorasjon med to materialer. Her er det ingen materialer viklet rundt selve potten.
DSCF1125
Gladiolene er satt inn noe høyere enn Calluna. Her ser du at toppene også er benyttet.
DSCF1153
Her ser du jeg har viklet sølvkrans og Calluna rundt selve potteformen. To baller med sølvkrans er dekorativt ved siden av.
DSCF1167
Enkelt, men ganske lekkert om jeg må si det selv. 😉

DSCF1146 (1)

DSCF1148
En høstdekorasjon trenger ikke nødvendigvis være i høstfarger, eller hva synes du?
DSCF1152 (1)
Måtte ta med disse to bildene også for jeg synes det er flott i gråtoner. (Men jeg vil jo helst vise deg virkeligheten)

DSCF1144 (1)

DSCF1129 (1)
Du kan selvfølgelig sette til litt høstfarger og nyper er ganske lett tilgjengelig for de fleste på denne tiden.
DSCF1130
Nypene har jeg stukket på grillpinner i tre (kan kjøpes på matbutikken)
Håper du koste deg med blogginnlegget og at du får lyst til å lage en delikat dekorasjon med høstens flotte materialer. Det regelrett bugner av vakre materialer i blomsterbutikker og ikke minst i naturen nå for tiden. Ut og plukk mose, bær, bark og greiner! 🙂
Lykke til og varm klem på en ellers grå mandag ettermiddag her i Trondheim.
Hilsen Fleur 🙂