Påskeegg til besvær og en herlig sjokoladekake til begjær!

Fleur2620 views

Påskeegg til besvær og en Lykkekake til begjær!

DSCF1852

Her i huset har det klekket ut mange nye kyllinger i løpet av påsken. Her ser du Fjærild, Kvakkland, Dunhild samt Reidar Rømling på egne ben.

Egget er laget av gipsbånd (minst 4 ruller gikk med til dette), stor ballong, makulert papir og fjær.

Gipsbånd kjøper jeg hos Panduro (2 i pakken, den dyreste er best – uten tvil!)

DSCF1858

Gøyal prosess

Slike påskeegg har jeg laget i mange år, og det er like artig hvert år. 🙂

Slik lager du påskeegg av gipsbånd:

  • Blås opp en ballong i ønsket størrelse (i forhold til hvor stort egg du vil ha)
  • Klipp opp gipsbånd i litt ulike str.
  • Våt gipsbåndet lett og legg på ballongen. Begynn på bunnen av ballongen og jobb deg oppover.
  • Ikke vær for nøyaktig…det gjør ikke noe om du får et litt «kunnstnerisk» uttrykk! 😉
  • Gni godt inn gipsen
  • Ha minst tre-fire lag over hverandre (avhenger av hvor stort egget skal være)
  • Har du på for få lag med gipsbånd blir egget for tynt og ødelegges lett. 🙁
  • Du velger selv hvilket uttrykk egget skal ha, om det skal være litt røft med for eksempel makulert papir og fjær i tillegg, eller bare gips.
  • Du kan også lime på fjær eller andre materialer etter at egget er ferdig/tørket. Jeg bruker limpistol.
  • Egget  legger jeg på badet og varmekabler hvor de tørker over natten.
  • Når egget er helt tørt, sprekkes ballongen med en nål….og vips har du et eggeprodukt 😀

Du rekker kanskje ikke å klekke ut et slikt egg denne påsken ;), men neste år derimot, har du mulighet til å stille ekstra godt forberedt.

 

Lykkekake til begjær  – en av mine favoritter 🙂

med sjokolade, hasselnøtter og vaniljekrem

DSCF1863

Kakebunn:

5 egg

200g sukker

1/2 plate kokesjokolade

2ss kaffe

135g hvetemel

2ts bakepulver

135g meierismør

Slik gjør du:

Pisk sukker og egg luftig til eggedosis

Smelt smør, sjokolade og kaffe sammen i et vannbad (Vannbad = varm opp vann i en kjele, og sett en mindre kjele med ingrediensene opp i vannet)

Bruk en slikkepott og vend inn blandingen (smør, sjokolade og kaffe) vekselsvis med siktet hvetemel og bakepulver

Hell røren i smurt springform (ca. 26 cm)

Stekes ved 180 grader midt i ovnen i ca. 45 min.

Sjokoladekrem (karamellaktig)

2dl sukker

2dl fløte

100g meierismør

200g Firkløversjokolade (en stor plate)

Slik gjør du:

Kok opp sukker, fløte og firkløversjokoladen til tykk saus i ca. 10 min.

Pass på å røre i sjokoladesausen hele tiden.

Vaniljekrem:

Pisk ca. 1/2 l fløte med 1 ts sukker til tykk og god krem.

Ca. 1/2 boks (smak deg frem) med Tines vaniljekrem blandes inn i kremen.

Jeg liker ikke at vaniljekremen er så søt, da det blir en fin kontrast til sjokoladekremen. (som er ganske søt, men utolig god).

Montering av kaken:

Del bunnen i 2 eller 3 deler. (er kaken høy, går det fint å dele kaken i 3 deler)

Hell sjokoladekrem over kakelagene. (Jeg bruker en skje og ringler godt over), bortsett fra toppe, den tar du til slutt.

NB: Det meste av sjokoladekremen skal du ha på toppen av kaken.

Fyll godt med vaniljekrem mellom lagene og hell sjokoladekremen til slutt på toppen av kaken.

Pynt:

Jeg liker å pynte med krem langs kanten av kaken.

Hilsen og klem fra Fleur 😀