Sensommerkrans med grønne epler, or og rogn + en rågod Cæsarsalat

Fleur2 comments285 views

Hei på deg, kjære Blomstervenn! 🙂 Veldig lenge siden sist jeg postet noe her på bloggen, og håper du har savnet det litt 😉 Som du vet (ref. til forrige innlegg) har jeg ikke like stor arb. kapasitet lenger, og må derfor være mye mer selektiv i forhold til hva jeg bruker hendene mine på. Til tider er jeg frustrert og lei meg, men det er ikke stort annet enn å hvile, gå turer og prøve å slappe av som virker å hjelpe… Nok prat om meg og over til en hyggelig krans fylt med masse herlige materialer fra hage og kratt. Håper det gir deg litt inspirasjon til å lage noe lignende 🙂 Legg gjerne igjen en kommentar til arbeidene mine. Setter stor pris på det altså, uansett om det er ris eller ros 🙂

Ut på tur for å høste inn materialer som rogn, epler og bringebærgreiner 🙂

Høstet disse flotte klasene 🙂 De er ikke så knallorange i fargen enda og det liker jeg godt 🙂

Tips: Orkongler er superfine å bruke i ulike blomsterarbeider både når de er knallgrønne som her eller brune. Gammelt kjerringråd 🙂 : Å putte blader fra svart- eller gråor i skoene skal lindre sprukken hud og forebygge gnagsår, samt hjelpe mot svettelukt om man legger bladene i skoene over natta.

En stor oasiskrans skal snart bli fylt med mange ulike materialer, men først må den trekke skikkelig med med kaldt vann. Før du begynner å stikke materialer i kransen bør du ha en plan for hvordan ferdig resultat skal bli. Du kan ikke stikke mange ganger inn og ut av oasis for da blir den ødelagt (materialene sitter dårligere). En god plan, gjerne en enkel skisse er bra å ha 🙂

Men, før vi går vi går videre er det tid for litt god lunsj i form av en herlig Cæsarsalat! Håper du lar deg friste for dette er både sunt og knallgodt! 🙂

Ingredienser

Krutonger

  • Loffskiver
  • Hvitløksfedd gnis på loffskivene
  • Loffskivene deles i terninger og stekes i pannen med meierismør eller olivenolje,. Dryss på litt salt og pepper. 🙂

Cæsar dressing (kjøper min ferdig)

  • 2 dl majones
  • 4 ss kapers
  • 150 g parmesan
  • 4 stk ansjosfileter

Cæsarsalat

  • kyllingfilet
  •  Salaten du foretrekker: romanosalat, krispi, isberg (jeg blander ulke salattyper- tar det jeg har)
  •  bacon, kuttes i biter og sprøstekes
  • Jeg har i tillegg tomater og avokado
  • Parmesanost skjæres i flak og has over til slutt

Så tilbake til kransen. 🙂 Startet med å fordele Hortensia, Rogn og avblomstret Hundekjeks. Sørg for at alle materialene er godt snittet og at det sitter fast i stikkmassen/oasis. Tips: rognklasene kan være tunge og blir derfor hengene hvis de ikke stiftes med streng. De aller største klasene kan med fordel deles i flere mindre.

Achillea, Spanske Margeritter, orkongler og epler fra hagen min og naboens har også fått være med i det gode selskap. 🙂

Som du ser har jeg valgt å gruppere eplene i store og mindre grupper. Avstanden mellom gruppene er nokså jevn, altså en jevn rytme er valgt her.

Komposisjonen – totalbilde er symmetrisk og stilformen er dekorativ selv om oppbyggingen er klassisk (lukket overflate). Visste du at vi Blomsterdekoratører arbeider etter ulike dekoreringsretninger eller stilformer som vi oftest benevner det? Jo, vi har 5 ulike: Klassisk, dekorativ, formal, vegetativ og transparent. Inspirasjon til disse er kommet fra de ulike tidsepokene. Slik som det dekorative er inspirert av f.eks barokken og den formale er av funksjonalismen og vegetative fra Art Noveau/ Jugend. Her kan du lese mer om de ulike historiske stilperiodene https://kunsthistorie.com/fagwiki/Kunsthistoriske_perioder

Ha det godt, kjære Blomstervenn og på snarlig gjensyn 🙂

2 kommentarer

  1. Inspirerande arbeid du gjer igjen, gode Fleur. Så artig at du bruker avblomstra hundekjeks og rognebær før den er moden! Utrulig fint å sjå korleis du hentar materiale fra skogen og eigen/naboens hage:) Veldig fin tekst du legg ved til arbeida dine – inspirerande den også 🙂

  2. Tusen takk, Nina! 🙂 Så hyggelig at du liker det jeg lager og får inspirasjon. Setter pris på konstruktiv tilbakemelding 🙂

Legg gjerne inn en kommentar