Stort arrangement med Forglemmegei

Fleur955 views

Så hyggelig at du tok deg en titt på innlegget. 🙂 Denne gangen har jeg designet et stort underlag av isopor som er dekket med mose, lav og naturtråd. Mange hull fylt med med reagensglass, sørger for vann til blomstene som denne gangen er kun Florglemmegei – Myosotis (vitenskapelig navn).

Forglemmegei er små, ettårige eller flerårige planter med smale blad og vakre, regelmessige blomster. Som prydplanter dyrkes engforglemmegei og skogforglemmegei (Vitenskapelig navn: Myosotis sylvatica).

Populær plante med små blå, stjerneaktige blomster. Den er lav og tett i veksten. Lettdyrket og trives i både sol og skygge. Fin som kantplante. I fjor sådde jeg frø direkte på voksestedet, mens i år kjøpte jeg en stor og kraftig plante hos Mester Grønn. De er en av mine absolutte favoritter! 🙂

Fakta fra HelseNorge: De vakre, himmelblå blomstene er spiselige. De kan f.eks. brukes som pynt på kaker, snitter og i salater, eller de kan fryses inn i isbiter til sommerdrikken. 🙂

Forglemmegei finnes i ulike nyanser av blått og rosa, men også hvite som du ser noen av her. Her kan du se et annet innlegg om Forglemmegei.

Legg gjerne inn en kommentar