Bryllup i blått og hvitt

 Jeg elsker blå Hortensia og vil derfor ha den i min brudebukett!

Jenny, som bruden dere nå får møte, klarte til slutt å bestemme seg for blomst og farge. Jeg hadde nemlig gitt henne et lite oppdrag før vi møttes for planlegging. Jeg spurte rett og slett: » Hvilken blomst og farge er du?» Jeg har benyttet meg av dette «trikset» mange ganger, og det fører som regel til et nydelig, personlig og ikke minst harmonisk resultat. Vi vet som regel innerst inne hva vi ønsker, det må bare presses litt fram.. 😉 Jeg føler at alle er en spesiell blomst, tenk etter selv; hvilken er du? Selv er jeg brudeslør. Når jeg gifter meg en gang, skal det være hovedblomsten i brudearbeidet mitt. 🙂
Jenny ønsket seg en enkel, rund bukett med himmelblå Hortensia/Hydrangea macrophylla. Som hennes blomsterdekoratør fikk jeg ellers fritt spillerom i forhold til utforming/design. Jeg tegnet flere ulike skisseforslag/design ut i fra Jennys vakre brudekjole i prinsesseform, farger, størrelse og høyde. Jeg valgte å sette til litt flere materialer og farger, alt med Jennys godkjenning. Om du er vordende brud eller ikke, håper jeg du koser deg med bildene under.


Vårbryllup for Jenny og Jonatan (30.4. 2016)

DSCF2821 (3)
Foto: Fleur
Brudearbeid med Hortensia/Hydrangea macrophylla, Brudeslør/Gypsophyla paniculata, Eucalypthus og Forglem meg ei/Myosotis
image2[2]
Foto: Natalie Harila
Her ser du formen på brudearbeidet godt (i oppriss). Det har en litt omvendt kjegleform.
Corsage 
Valgte å lage alle med Hagestikle/Eryngium som går igjen i brudepikebuketten. Fikk ikke noe godt bilde av corsagene, så jeg måtte hente inn et bilde som ligner. De corsagene/knapphullsblomstene jeg laget hadde også blå hortensia og Forglemmegei i seg. Foto slettet
image1[2]
Foto: Natalie Harila
Jenny er vakker både som menneske og brud. Den skjønne brudekjolen er fra Eva Brud her i Trondheim. Fargene ser litt blasse ut her. 🙁
IMG_0541[1] (1)
Foto: Natalie Harila
Jenny og Jonatan etter vielsen her i Trondheim. 
Hva sier blomsterspråket/symbolikk om blomstene og fargene i Jennys brudearbeid? Brudesløret/hvit: jeg tror på kjærlighet og jomfruelighet, renhet og fred. Blå Hortensia: blå symboliserer himmelsk renhet, friskhet, ungdom og ømhet, men også lykke, lojalitet, støtte og beskyttelse av mann og hustru. Hortensia: tenk ofte på meg, så tenker jeg på deg. Forglem meg ei: jeg er trofast.
Blomster og symbolikk er vakkert, men har nok gått litt i glemmeboken. Jeg oppfordrer alle til å bli litt mer kjent med det og gjerne bruke det! Se innlegg om blomster og symbolikk.
Lekker dekor med brudeslør og sløyfe på stolene Foto: Slettet
DSCF2828 (2)
Foto: Fleur
Søt brudepike og svenner, selvfølgelig i blått som er fargetema. Her ser du brudepikebuketten med Hagestikle som går igjen i alle corsager/knapphullsblomster.
Bordpynten gikk i lekre blå valører og hvitt..
Brudeslør i enkle glass med bånd.
Velger å sette til en kake som passer til fargetemaet
Illustrasjonsbilder er slettet
Versjon 3
Foto: Fleur
Blåtonene varierer en god del på bildene, for de er tatt både inne og ute.
Brudeslør i bur og fuglen er fri.. symbolikk her også? Foto: Slettet

 Brudeslørballer som dekor i vinduer er vakkert! (drømmer meg bort nå..) 😉 Foto: Slettet

Så enkel kan en corsage være, synes jeg.. Foto: Slettet
Versjon 2
Foto: Fleur
Valg av teknikk: alle blomstenes stilker er stiftet og teipet og satt sammen. Skaftet er litt lenger enn «normalt» og pyntet med sisal, glitrende nåler og sølvstreng for å passe til brudens smykker og kalde fargetoner.
Små flasker med vann og brudeslør i trærne.  En enkel og vakker måte å dekorere på, både inn og ute. Bilde: Slettet

IMG_0937[1]

Håper du likte innlegget og at du kanskje fikk noen ideer til ditt eget bryllup. Er du godt gift håper jeg du koste deg med pene bilder av et lykkelig brudepar som har hele framtiden forran seg.

Jeg er stolt og glad for at Jenny og Jonatan ønsket at jeg skulle lage blomsterarbeidene til deres store dag.

Versjon 4

Med romantisk hilsen fra
Fleur