Blomstertips til allehelgensdag

Fleur2 comments2987 views
Nå på søndag er det Allehelgensdag. Navnet tilsier at det dreier seg om helgener. Men det er også en dag der vi minnes våre nære og kjære som ikke lenger er blant oss. Allehelgensdag er for mange av oss en viktig minnedag, hvor vi besøker et eller flere gravsteder, tenner lys og legger ned en vakker blomsterhilsen. I dette innlegget viser jeg deg et alternativ til den tradisjonelle kransen som oftest blir lagt ned på gravstedet denne søndagen i november.
IMG_8130
For å lage disse søte arbeidene trenger du vannhylser (øverst til høyre), myrtetråd eller pyntestreng, litt lyng, småblader og noen klaser med Hortensia. Alt få du garantert kjøpt på din lokale blomsterbutikk 🙂
DSCF9383
Mange vil gjerne sette sitt personlige preg i sin omtanke og søker nye uttrykksmåter, det kan være hjerter, kors og andre alternativer til den klassiske kransen. Selv har jeg i år valgt å dekorere tre enkle roser til minne om de jeg savner.
IMG_8115
Sett en klase med hortensia rundt hele toppen på vannhylsen og bruk vikletråden for å feste over stilkene. Hortensiaen tørker fint og trenger derfor ikke tilgang på vann.
IMG_8116
Legg lyng/Erika/Calluna på hylsen og fest dette ved å vikle med myrtetråd eller pyntestreng (gull/sølv/farget)

Litt Historikk om Allehelgensdag
Minnemarkeringer for de døde, er blant de eldste kristne skikkene. I oldkirken var det først og fremst martyrene, de som ble drept for sin kristentro, som ble minnet. Etter hvert som forfølgelsene av kristne sluttet, ble også andre kristne som hadde levd et spesielt forbilledlig liv minnet, og også de ble kalt helgener. Mange helgener har sin egen minnedag; i Den norske kirke feirer vi tre slike helgendager, nemlig Stefanus (den første av martyrene), Olav den hellige og dobbeltfeiringen av apostlene Peter og Paulus. Men i tillegg til dem som ble minnet med sin egen dag, oppsto behovet for en egen minnedag for alle de navnløse kristne som gjennom sitt liv og/eller sin død hadde vist seg som forbilder. Fra slutten av 700-tallet ble denne dagen satt til 1. november, og den er blant de største festdagene i kirkeåret. (Kilde: Den Norske Kirke)
DSCF9380 (3)
Rosen i midten har jeg valgt å lage i en litt annen design. Blader av Eucalypthus er limt på med kaldlim, sølvtråd, litt sisalgress og lyng er viklet på resten av formen.
DSCF9398
Rosene er snittet med en skarp blomsterkniv (skråsnitt, 45 grader) og stukket inn i de vannfylte hylsene
DSCF9425
Litt Hjerteranke – Ceropegia Woodii har jeg også valgt å sette til. Litt symbolikk her 🙂
DSCF9407 (1)
Materialene som er benyttet er enkle å få tak i på de fleste blomsterbutikker.
DSCF9419
En stor fordel med disse søte blomsterarbeidene er at de er superholdbare. 🙂
DSCF9380 (2)
Fryser det på de nærmeste dagene vil disse klare seg helt fint 🙂

Kjære Blomstervenn! 🙂
Ønsker deg en riktig så god helg med alt hva det måtte innebære for deg. Har du som jeg mistet noen kjær, skal du vel på gravstedet med et blomsterarbeid og for å tenne lys. I vår travle verden er nok også dette en vakker skikk som står i fare for å gå i glemmeboken. 🙁 Man kan jo ikke bare trykke på noen taster eller sende en robot! Vise respekt, ta vare på de nære ting og hedre de gode som har gått før oss skal i hvert fall jeg gjøre førstkommende søndag.
Varm klem fra meg til deg
Fleur

DSCF9421

2 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar