Bli med og lag et hjerte av høstlyng da vel

Fleur2082 views

Ja, jeg er på etterskudd i forhold til innlegg jeg skulle ha delt med deg. 🙁 Sent i høst laget jeg dette hjertet i hvit høstlyng med en liten gull/sølv detalj på venstre side. Nå er juleforberedelsene i gang og lyngen er for lengst glemt til fordel for vintergrønt og mose. Så da er det vel bare å bytte ut lyngen og sette til noen av disse friske og duftende herlighetene i stedet. 🙂 Det viktigste er jo å lære deg teknikkene, så velger du bare årstidens (og høytidens) materialer etter det. God fornøyelse. kjære leser og Blomstervenn 🙂

Hjertet har jeg formet av trespon (har du ikke det, kan du benytte halm). Jeg former til sponen på arbeidsbordet og vikler det sammen med myrteråd til jeg har fått en noenlunde hjerteform. Legger så til litt og litt spon der det mangler, for å bygge opp den ønskede tredimensjonale hjerteformen. Utenpå sponen vikler jeg så litt fuktig/myk reinlav. Her ser du et annet innlegg hvor jeg jobber med mosebamser i samme teknikk. 🙂

Reinlaven er bra for to ting, nemlig å holde lyngen fuktig og frisk lenge, og for lettere å dekke til tresponen. Med laven på trenger man dermed ikke et tykt lag med høstlyng. Som du ser startet jeg i halen på hjertet og jobbet meg oppover mot «rompen». 🙂

Når jeg så har kommet opp til «rompen», velger jeg å legge på høstlyngen i en bue mot ned mot midten av hjertet. Tips: forsøk så godt du kan å ikke vikle mye streng på en plass, men heller fordel det på hele hjertet. Har du bevisst tenkt ut at designet skal ha ekstra synlige linjer med streng – er det selvfølgelig helt greit. Det jeg prøver å si, er rett og slett at det du gjør bør være litt gjennomtenkt. Valg kan selvfølgelig tas underveis (veien blir til mens man går) 😉 eller endres, men teknikken/teknikkene man velger setter visse begrensninger tross alt 😉

Her er et av mine bevisste valg om å ha en liten aksent med «bling» i sølv og gulltråd på venstre side av hjertet. Dette er eksempel på et valg man må ta tidlig i arbeidsprosessen for å kunne gjennomføre… Streng i gull og sølv er surret godt på et punkt over reinlaven før høstlyngen/Calluna er viklet rundt.

Her ser du jeg ganske enkelt dekker baksiden på hjertet med å lime på rester av oppklippet Calluna. Hadde dessverre litt for lite lyng til å kunne dekke alle sider samtidig når jeg viklet… Man trenger selvsagt ikke dekke baksiden hvis den ikke skal synes, men dette hjertet skulle jeg gi bort, og derfor er det hyggelig å ha en litt fin bakside også. 🙂

Slik ble hjertet til slutt. Det kunne godt vært flott med litt dekor (f.eks. holdbare materialer som små kongler, kapsler, bær og nøtter), men denne gangen valgte jeg å la det være uten. Jeg vet det skal inngå i en større helhet på et gravsted, så da trenger det ikke mer. Tips: Dusj hjertet med kaldt vann slik at lav og høstlyng/Calluna holder seg myk og frisk så lenge om mulig. 🙂

Her ser du et utklipp fra KK med tips til å lage mosekuler. Det er lekkert spesielt nå mot jul. Lag kuler/baller av halm eller trespon i ulike størrelser og vikle flatmose eller vintergrønne materialer utenpå. Samme teknikk som til hjertet. Lekkert å dekorere med både ute ved inngangspartiet som inne på spisebordet. Sammen med vaser med avskårne juleblomster er det bare knallfint! 🙂

Fikk bare så lyst til å vise deg dette lille hjertet som er laget av høstplanten Sølvtråd- Calocephalus. Det store og det lille hjertet har begge en grov/rustikk tekstur (synlig og følbar overflate), noe som gjør det nesten litt vanskelig å oppdage på bildet. Jeg liker å jobbe med material-likheter (her tekstur og str.) like mye som kontraster… Hva med deg?

Legg gjerne inn en kommentar