Blomstens gule ansikt..

Fleur101 views
IMG_2939 (1)

Blomstens gule ansikt –

et sikkert tegn på at vinteren er på hell og at den herlige våren er i anmarsj 🙂

Storblomstret påskelilje eller botaniske navn Narcissus pseudonarcissus

IMG_2939 (1)

Her har jeg fylt to glassvaser med gamle, tørre eplegreiner og store, gule påskeliljer med gul trompet 🙂

Den tydelige fordelingen av blomster og greiner gir et moderne uttrykk.

Rundt vasene er det viklet tynn, lysegrønn pyntestreng (utstrekt buljongtråd) og små greiner av gåsunger/kattlabber.

I vannet flyter kunstige egg i ulike størrelser.

Teknikk: arrangement – blomster arrangert løst i vase.

Lysene har jeg kjøpt på Kremmerhuset for to år siden. Synes de er så søte at jeg ikke har hjerte til å tenne de så ofte.

 

IMG_2914

Litt info:

De fleste avskårne påskeliljer vi kjøper er tørrlagret, dvs. at de ikke har stått i vann.

De har også ligget tørt og kaldt slik at utviklingen i blomsten har stoppet.

Påskeliljer utskiller et giftig slim fra snittflaten/stilken etter snitting.

Pass derfor på at de ikke settes i samme vase med andre type snittblomster.

Slimet kan tette sugekanalene i snittblomstene. 🙁

IMG_2911

Gjør slik med dine avskårne påskeliljer:

  • Snitt stilkene ca. et par centimeter. (eller lengden som passer vasen)
  • Vær oppmerksom på stilksaften som siver ut. Saften setter flekker!
  • Sett påskeliljene med papiret/plasten på i en vase med kaldt vann .
  • La blomstene stå kjølig et par timer.
  • Ta av papiret og sett påskeliljene i nytt, kaldt vann.
  • Bruk gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster.
  • Skift vann hver dag. (det blir lett forurenset av slimrester)
  • Sett blomstene kjølig om natten. Det forlenger levetiden en god del 🙂

Tips: Har du kjøpt påskeliljer (tørrlagrede) som skal brukes først om noen dager, oppbevar de kaldt og tørt, gjerne i kjøleskapet. De klarer seg fint om du fortsetter tørrlagringen noen dager til 🙂