Blomstrende frokost i det fri og en Snickerskake på gli
Det må jo bare bli romantikk av slikt… 😉
Om sommeren bør vi spise så mange måltider som mulig ute i det fri. I hagen med gress under føttene synes jeg er aller best, men verandaen duger den også.
Sist det var skikkelig nydelig vær, dekket jeg på til romantisk blomsterfrokost for to i hagen. Samboeren (gjennom 20 år) ble både overrasket og glad over mitt lille stunt, ja nesten nyforelsket våger jeg å si… ;
«Alla dessa dagar som kom och gick / inte visste jag att de var livet». Stig Johansson; svensk forfatter, poet, tegner, kunstner og aforistiker.
Ingen frokost uten blomster
I dette blogginnlegget viser jeg deg hvordan jeg dekorerte det sommerlige og romantiske frokostbordet ute i hagen. Håper du blir så inspirert at du hermer og gjør det samme til kjæresten, partneren, kona eller mannen din. Er du singel lager du det ekstra hyggelig for deg selv og ev. kjæledyret ditt. Vi trenger å gjøre litt ekstra stas på hverandre og de nydelige sommerdagene. En kake i form av en helt nydelig type brownies med karamell og peanøtter spanderer jeg også i dette blogginnlegget. «Vel bekomme»! 🙂
Vår lille Tintin er selvfølgelig med på frokosten 🙂
Praktisk med et stort fat når man dekker på ute..
Jeg laget små buketter av blomster jeg plukket i hagen og ellers rundt omkring der jeg bor – helt gratis 🙂
Mange små buketter ble til sammen små arrangement i ulike skåler som du ser videre ned på siden. Det er hyggelig og enkelt å binde disse små bukettene. Denne gangen bandt jeg det hele enkelt sammen med en gummistrikk. Så satte jeg sammen flere buketter i de ulike underlagene/skålene.
Ta hva du har av små vaser og skåler. Med vakre, små og sommerlige blomster kan det ikke bli «feil» 🙂
Vær så god og sett deg.. 🙂
Her ser du hvordan alle de små bukettene blir satt sammen til en helhet.
Søt karamell, salte peanøtter og masse sjokolade- det er ikke noe annet en supergodt!
SMIL! 🙂
Snickerskladdkake til ca. 6 personer
-
150 g smør
-
3 dl sukker
-
2 egg
-
1 dl kakao
-
1 ts vaniljesukker
-
1 klype salt
-
1 ½ dl hvetemel
-
80 g sjokoladebiter med karamellfyll, f.eks. Smil
Topping:
-
100 g mørk sjokolade
-
1 dl peanøtter
Slik gjør du det:
-
Sett oven på 175 grader. Kle er form, ca 20 x 20 cm, med bakepapir. (Jeg brukte en rundform, 24 diameter).
-
Smelt smøret i en kjele stor nok til å romme hele deigen. Tilsett sukker, egg, kakao, vaniljesukker og salt. Bland godt, og rør så i melet.
-
Hele røren i formen, og trykk i karamellsjokoladen.
-
Stek kaken i ca. 20 min på nederste rille i ovnen. La kaken avkjøles helt på rist.