Blomstergave til Vendela Kirsebom

Fleur3005 views

Roser i liten gaveeske

Som du kanskje vet møtte jeg Vendela Kirsebom på lørdagen. Hun var bare så vennlig og imøtekommende, og stilte villig opp på bilder og video med et brudearbeid jeg hadde designet til henne. Som takk for at hun var så sporty, overrakte jeg henne en liten gaveeske med røde og rosa roser. Hun synes den var supersøt og ga meg en god klem som takk. 🙂
DSCF0041
Det var litt i siste liten at jeg bestemte meg for å lage en gave til Vendela. For hånden hadde jeg kun disse 6 rosene som passet i fargene til esken. Et litt «romantisk» uttrykk ble det, men pytt, pytt.. 😉
DSCF0027 (1)
Fine gaveesker i ulike størrelser og fasonger selges f.eks. på Panduro (min er kjøpt der), i bokhandelen, gavebutikker, Ikea, Søstrene Grene mm.

Praktisk blomstergave

Siden Vendela skulle videre med fly til Oslo, tenkte jeg det var lurt å gi henne en blomstergave som var lett å ta med seg hjem. En «vanlig» dekorasjon eller bukett er nærmest umulig å få med seg helberget gjennom sikkerhetskontroll, flytur og videre med annet transportmiddel. En liten eske med blomster som ligger stødig og som har et lokk som sitter godt på, er derimot noe helt annet 🙂
DSCF0023
Til en liten eske trenger du selvfølgelig ikke så mange materialer/blomster. Desto større eske du velger, desto mer å fylle med blomster, og dermed mer kostbar.
DSCF0037 (1)
Personlig synes jeg det kunne vært finere med en ensfarget eske, men det hadde jeg ikke får hånden. Man tager det man haver… 😉
DSCF0141 (1)
Vendela synes blomstergaven var supersøt, og som takk fikk jeg en varm klem. 🙂

Bli med å dekorer en liten gaveeske 🙂

Er du er en av dem som surfer litt rundt på nettet etter ideer til nye prosjekter eller gaveideer? Da har du kanskje sett noen gaveesker i ulike former dekorert med blomster. I dette innlegget viser jeg deg hvordan du på en enkel måte kan gjøre dette selv. Det er enkelt å få til et flott resultat, for du følger bare eskens form og setter blomstene langt nok ned slik at lokket ikke klemmer dem stygge. En nydelig blomstereske er gøy å lage og superkoselig å overraske noen med. 🙂
DSCF0019
Hvor mye blomster du trenger avhenger av str. på esken. Siden jeg valgte en liten eske, trenger jeg få materialer. Du kan selvfølgelig fylle en del av esken med f.eks sjokolade eller annet godt, og resten med blomster… 🙂

Du trenger:

  • En gaveeske
  • Oasis
  • Plastbeger (til å sette oasis i)
  • Litt plastikk ( i bunnen for sikkerhet skyld)
  • Blomsterkniv/tapetkniv
  • Blomster – Jeg kjøpte kun en liten rosebukett med ulke farger (50 kr.)
  • Tillandsia –  Får du ikke tak i det, kan du bruke noe grønt/planter eller kjøpe litt Sisal som de fleste blomsterbutikker selger
DSCF0022
Fyll et plastbeger med oasis. Skjær oasis slik at den går et godt stykke nedenfor eskens topp. Husk å lage et lite vanningshull i oasisen. NB: du må kunne ha på lokket uten å klemme blomsterhodene.

Bildene under har jeg rediger og lagt til et filter. Det gir et godt inntrykk av hvor ulikt uttrykk forskjellige fargenyanser gir…
For meg blir dette superromantisk – hva med deg? 😉

DSCF0037
Sett blomsterstilkene parallelt ned i oasis. Litt bevegelse på hodene kan det godt være, så ikke arbeidet ser så statisk ut. Som du ser har jeg gruppert de tre røde rosene og valgt å spre de rosa litt mer. Litt Tillandsiaskjegg rundt formen og litt «flytende» oppe på 🙂
DSCF0038
En blank perle satte jeg inn som en liten kontrast til de mer matte materialene i arbeidet.

Kjære leser!  🙂

Håper du koste deg litt med innlegget og at det ga deg noen nye ideer til blomstergaver. Jeg er i hvert fall ikke i tvil om at jeg kommer til å lage og gi bort mange slike blomsteresker i årene fremover. 🙂

Ha en riktig god mandagskveld.

Varm klem fra meg

Fleur