Blomsterhjerte laget av sommerens vakre georginer og hortensia

Fleur1740 views

I dag har jeg hatt litt tid til å se gjennom alle bildene jeg tok av blomsterarbeider som jeg laget i fjor sommer. Dette søte hjertet dukket opp og da fikk jeg så lyst til å dele det med deg. 🙂 Sommeren er en herlig tid med mange fine materialer å plukke og en fin mulighet til å øve seg på blomsterdekoratørfaget. 🙂 Har du plantet sommerblomster eller er så heldig å ha egnede stauder, kan du jo snaue litt av dem når du får lyst til å lage et blomsterarbeid. Det gjør i hvert fall jeg gjennom hele sommeren 😉 God fornøyelse, kjære Blomstervenn! 🙂

Underlaget er et hjerteformet fat med stikkmasse/oasis på. Oasisen har jeg formet/skåret til et hjerte etter beste evne. Fatet tas vare på og benyttes igjen og igjen – altså, et nokså miljøvennlig valg 🙂

Hortensiaen var i utgangspunktet dus rosa, men utover sommeren har den forandret seg til å bli slik- en herlig miks av limegrønn og ulike valører av rosa.

Hjerteformen har bevist fått sitt høyeste punkt på putene, for så å skrå noe ned mot spissen av hjertet. Bredden og lengden på dette hjertet er nesten likt. Den grønne hortensiaen er satt inn litt lavere mot hjertets indre del for å få litt dybdevirkning og dermed skape mer bevegelse i et ellers lukket arbeid.

Her er lys gule og rosa Georginer på plass i ulike størrelser. Hadde noen få grønne Krysantemum og noen rakler med or som også fikk æren av å pryde arbeidet. 😉 For at hjertet skulle ose av sommer og frisket satte jeg til noen ekstra skarpe/fargesterke rosa Hortensia til slutt. 🙂

Hunnrakler fra Or ligner på kongler. Det finnes to viltvoksende orarter i Norge. Svartor er varmekjær, mens gråor er mindre kresen og langt vanligere. Or har inngått en byttehandel med bakterier i røttene: or får ekstra nitrogen fra bakteriene, og bakteriene får organisk næring tilbake. Det kan nok være grunnen til at de feller bladene mens de er grønne 🙂

Her er det ikke mange teksturkontraster – for her er det fargene som rår 😉 Noen diagonale linjer med gulltråd på venstre del av hjertet ble satt til (kontrast- organisk/uorganisk)

Noen få renner/linjer (markjordbær) med små spisse blader over arbeidet gir fin bevegelse og kontrast (form/linje- kontrast) i arbeidet.

Som jeg har nevnt tidligere, så benytter jeg meg av lett tilgjengelige materialer når det er mulighet for det (sesong). Plukker masse ute i naturen, i hagen, bed og kasser, i tillegg til at noe snitt og potteplanter blir kjøpt inn. Er veldig glad i å blande materialer på denne måten. Det er også kjekt og veldig lærerikt å teste ut ulike materialers egnethet og holdbarhet. Til dette hjertet er det som sagt kun de små grønne Krysantemum som er kjøpt inn (rester fra et annet blomsterarbeid).

Hjerteformen er mye brukt til sørgehøytideligheter, men også til hyggelige anledninger som bryllup og valentindagen. Hjertet symboliserer jo tross alt kjærlighet! 🙂 Det kan lages i mange ulike størrelser og man kan lage det som en lukket/opak (slik som denne), åpent eller transparent (i andre teknikker- ikke dekorasjonsteknikk) form.

Her ser du et annet hjerte med bare to av materialene fra det forrige. Søte begge to, men denne er enklere og materialene tydelig gruppert. Var ikke denne litt søt? Her kan du se et annet innlegg med dette hjerte.

Legg gjerne inn en kommentar