Blomstersmykker med snøklokker

Fleur4 comments2678 views
Hei og velkommen inn på siden min! 🙂 Denne gangen skal det handle om blomstersmykker laget med kun en blomstersort. De søte Snøklokkene/Galanthus nivalis som blomstret så fint i bedet for et par uker siden ble rett og slett for fristende for en gammel blomsterdekoratør. De måtte benyttes før de sa takk og farvel for denne gang. Jeg plukket de derfor på sitt aller fineste, satte de i kaldt vann og på et kjølig sted over natten før bruk. Holdbarheten på blomstersmykket var overraskende godt. 🙂

Blomstersmykke/armbånd

Blomstersmykke/halssmykke

Min flotte modell og nabo Emma viser deg blomstersmykkene ♥

Blomstersmykker kan brukes i mange andre anledninger enn bryllup. Alle festlige anledninger hvor du ellers ville ha pyntet deg litt ekstra med smykker, kan du ta på deg et organisk blomstersmykke 🙂 Du trenger ikke å kunne vanskelige teknikker eller ha tilgang på mange ulike blomster eller grønt (staffasje) for å få til et flott uttrykk.

Til Emmas smykker har jeg ganske enkelt benyttet en tynn streng. Opprinnelig var den rosa, men jeg sprayet den sølvfarget. Startet med å ta mål av modellen. Klippet av strengen i rett lengde og laget et enkel låsesystem. Festet så streng litt ned på denne og laget «krøller» som ble festet til. Asparagus plumosus ble så limt på underlagene med kaldlim.

NB: Blomstersmykker skal plasseres på et sted som ikke hindrer bevegelsesfriheten.

Viktige ting å tenke på når du designer et blomstersmykke:
  • Smykket skal fremheve personens stil, farger og antrekk. det skal være «prikken over i-en
  • Komponer smykket med ideer fra antrekket som stoff, farger, snitt.
  • Velg materialer som er holdbare uten vann
  • Velg egnet teknikk, kombiner gjerne flere teknikker
  • Smykket må ikke hindre bevegelsesfriheten
 
Emma er klar for fest. ♥ Blomstersmykkene tar opp fargen og stoffligheten/teksturen fra toppen. Emma liker det enkle, men synes det er flott når antrekket har det lille ekstra/blikkfang. Denne gangen er det smykkene som setter prikken over i-en 😉

Stilkene på snøklokkene har jeg viklet inn i underlaget/strengen og kun limt med små punkter. Et par blader (snøklokke) er også limt på.

Tips: Underlagene til blomstersmykkene kan forberedes i god tid før de skal benyttes. Blomstene settes til så nært opptil bruk som mulig.

Oppbevaring av blomstersmykker: Dusjes lett og dekkes med plast (ikke for tett), legges så på kjøle eller et kjølig sted (6-8 grader) med lyset av.

På show (brudeshow, hårshow, moteshow etc.) og i mesterskap brukes ofte pynting av modeller. Da er smykkene som regel mer prangende og ofte med et veldig lekent uttrykk.

Her har jeg lekt meg litt med redigeringsprogrammet på Mac. Synes det ble ganske flott selv, om jeg må si det selv. 😉 Det er enkelt når man har slik en flott modell som Emma ♥
Kjære Blomstervenn! ♥
Må innrømme at jeg er litt nysgjerrig på hvem du er som leser hva jeg legger ut 😉 Ser på oversikten her på bloggen at det blir flere lesere for hver måned som går. 🙂 Jeg synes det er gøy og tar det som et tegn på at jeg har noe å bidra med og derfor fortsetter jeg å legge ut, i hvert fall en stund til. Jeg har vurdert å bare gå over til Pinterest og Instagram da det gir meg mer tid til gjennomføring og mindre tid på redigering og tekstskriving…. hva synes du?
Med vennlig hilsen
Fleur

 

4 kommentarer

  1. Tusen takk for at du liker det og sier det til meg. Setter stor pris på det 🙂 <3

  2. Kjempe fin blogg! og utrolig flotte blomstersmykker! Kunne du ha skrevet noe en gang om materialer som er godt egnet og bruke som ikke trenger vann? I ting som feks. brudearbeid eller kroppsmykker? Det ville vært veldig spennende og høre mer om dine erfaringer 🙂 God søndag!

  3. Hei,Christine og takk for ros 🙂 Blomstersmykker og corsager er blomsterdekoratørens filigransarbeid. 🙂 I tillegg til å ha god teknikk og fingerferdighet må man ha stor kunnskap om blomsters holdbarhet. Tørre materialer er jo inn/populært som aldri før og det er flott når man jobber med slike arbeid som brudearbeid og blomstersmykker. 🙂 Det å blande tørt og friskt er jo flott! Ellers er det mye som ikke egner seg av materialer, spesielt de som trenger kontinuerlig med vann. Det finnes mange potteplanter som egner seg godt og av snittblomster er det en del sorter. Hvordan man behandler blomstene/varebehandling før man lager arbeider (og oppbevaring etterpå) har selvfølgelig også mye å si for arbeidets levetid 🙂 Takk for tips om innlegg på bloggen. I neste innlegg om blomstersmykker eller brudearbeid skal jeg gi tips om ulike materialer som egner seg. Varm klem til deg, Christine 🙂

Legg gjerne inn en kommentar