Blomstrende etasjefat og en flott bløtkake til 17. mai festen

Fleur4 comments4751 views
Det er uendelige mange ting man kan dekorere på og i med blomster, som f.eks. boller, kopper, fat, røtter, mosegrodde planker, stein – ja, you name it! 🙂 Denne gangen har jeg valgt ut et av mine gamle etasjefat som skal dekoreres med blomster og grønt til den store festen. Jeg er nesten sikker på at du også har et slikt fat i glass, sølv, porselen eller annet materiale i skapet, uansett hvor gammel du er 🙂 Håper du liker det og at det gir deg inspirasjon til å prøve selv 🙂 Siden det snart er 17. mai legger jeg også ved noen bilder av en supergod bløtkake som jeg laget til nasjonaldagen i fjor. ENJOY! 🙂

For å feste vanntrukket oasis trenger du flere pinholdere og fix. NB: Fatet må være rent og tørt ellers kleber ikke fixen seg skikkelig fast. Fix og pin kan du kjøpe i blomsterbutikker.

Etasjefat trenger ikke bare brukes til kaker, kjeks eller frukt… 🙂

Her er oasisen på plass og litt grønt i form av Eucalyptus. Som du ser har jeg plassert litt her og der for å få et litt livlig uttrykk. Tips: Dekk en del av oasis nå, så slipper du å «knote mye med det» i mellom blomster senere. 😉

Mange hvite blomster som Ranunkler, Fresia og Brudeslør har nå fått plass på fatet. Mangler dessverre litt prosessbilder her. 🙁

Festkake må selvfølgelig lages til 17-mai! Her trilles blåbærene på plass 😉

Kaken er laget av et stort sukkerbrød som jeg har fylt med bringebærsyltetøy (hjemmelaget) og banan. Vaniljekrem i mellom lagene og vanlig krem på toppen. Marengsstaver rundt kanten og nasjonalbånd gir det lille ekstra her synes jeg.

Tips: Som borddekor blir det skikkelig stilig med flere slike etasjefat. Se for deg flere i ulike høyder på et langbord, der det høyeste er plassert på midten… 🙂 Slike fat passer også ypperlig på runde bord 🙂

Som du ser har jeg også med noen få Perleblomster på løk som er festet i oasis. Tips: Bruk en tannpirker eller grillpinne for å feste løken i oasis.

Ja, da er det bare å forsyne seg med kake! 🙂 (Det er krem rundt kaken så marengsstavene står av seg selv når båndet tas av)  😉

NB: Kast aldri knoppene på Fresia (eller andre blomster) for de er superfine å bruke i mellom blomster i både buketter og dekorasjoner. Husk å etterfylle med litt vann på fatene.

Det er Norge i rødt- hvitt og blått! ♥ Da vil jeg bare få ønske deg en riktig så fin 17-mai feiring! Håper vi får sol over hele vårt vakre land. ♥

 

Hilsen og klem fra meg til deg.
Fleur ♥

 

4 kommentarer

  1. Som du nok har skjønt, elsker jeg dine blogginnlegg. De gir meg inspirasjon til å leke med blomster og planter igjen. Det glemmes så fort, og du har repetert teknikkene som er så enkle….mitt liv er nok en gang blitt «blomster-avhengig» og rikere etter du begynte bloggingen så fortsett gjerne….klæm.???

  2. ÅÅÅ Anne-Margrethe!:) Nå ble jeg rørt og veldig glad!<3 At jeg har inspirert deg til å ta tilbake leken med blomster og levende igjen er jeg sååå glad for å høre! Ikke minst fordi det gjør livet ditt rikere (som du selv sier, og som jeg har full forståelse for 🙂 ), men også fordi jeg vet at du er så god til det. Husker deg godt fra skolen 🙂 Du er genuint glad i blomster og det varmer mitt hjerte 🙂 Klem fra meg. Fleur 🙂

  3. Hei! ? Jeg er en av nerdene som ikke er Facebook eller Pinterest, jeg har vært til og fra i mange år, men det passer ikke for meg. Men jeg forsøkte med Google+. Da kom kommentarfeltet opp. Vil takke deg for en helt nydelig blogg, visuelt sett og med masse gode tips og inspirasjon ? Nå har jeg vel funnet ut av følging, startet å følge deg på Instagram og skrev en melding til deg der. Ønsker deg en god helg! ????????

  4. Hei, Inger Hilde! 🙂 Så hyggelig å høre at du setter pris på bloggen min <3 Varm klem fra meg til deg. Fleur

Legg gjerne inn en kommentar