Bokstaver og monogram i naturmateriale

Fleur1 comment2221 views

Hei på deg, kjære leser! 🙂 Denne gangen har jeg lyst til å vise deg hvordan jeg lager bokstaver med litt føyelig streng og litt høstlyng/Calluna. Tidligere har jeg laget årets rosa sløyfe og en brosje (også til inntekt for brystkreftsaken) på samme måte. Kan du fremgangsmåten/ teknikkene, er det ingenting veien for å lage flotte monogram også (i tillegg til bokstaver) til f.eks bursdag, dåp eller bryllup. I dette innlegget viser jeg en bokstav og kun et bilde av den organiske brosjen da den kommer senere i et eget innlegg. 🙂

Føyelig og litt tykk streng benytter jeg til å forme bokstaver, tall, monogram osv. Denne får du kjøpt i hobbybutikker (Panduro har en som er litt tynnere har jeg sett) og i enkelte blomsterbutikker. De finnes i ulike farger.

Pyntestreng (disse er kjøpt hos Mester Grønn) eller myrtetråd kan benyttes til å vikle på lyngen eller andre organiske materialer som passer (eks. blåbærlyng). Du benytter den fargen du foretrekker alt etter hva du liker. Vil du at tråden skal synes minst mulig (velger du myrtetråd) eller vil du at det skal skinne litt her og der i arbeidet? 🙂

Tips: bestem deg for hvordan bokstavene (skrifttype og størrelse) skal være før du klipper og bøyer i strengen. Selv hadde jeg bilde av bokstaven R foran meg når jeg formet strengen. Jeg følte det var til god nytte 🙂 Det samme gjelder for tall. Svært dekorerte monogram må kanskje forenkles noe.

Bokstaven min er formet og klar for å kles med Calluna/høstlyng. Jeg har aldri laget bokstav på denne måten tidligere, så dette er min første. Jeg valgte R for Rune 😉

Jeg valgte å starte på toppen og jobbe meg nedover mot strengenes møtepunkt (midt på R). Benytter minst mulig streng for å feste lyngen fordi jeg ønsker ikke at den skal være så fremtredende.

Her ser du nesten ferdig resultat. Tips: Ønsker du en jevn form, bygger du bare på med mer materiale der du synes det trengs. Ønsker du et mer rufsete preg, lar du tupper stikke ut her og der så det ser mer tilfeldig ut. Vil du at det skal være litt glam over det, hvorfor ikke lime på noen glitrende «diamanter». 🙂

Tips: Avpass tykkelsen på strengen etter hvor store bokstaver du ønsker å lage. Kanskje du trenger dobbel eller trippel (eller mer) tykkelse på ekstra store bokstaver, tall og andre former og monogram.

Her er den organiske brosjen som jeg laget i forbindelse med rosa sløyfe i oktober. Den uorganiske brosjen ble utsolgt på nett svært raskt, så derfor fikk jeg ideen om å lage min egen utgave. Min supre hudpleier (og daglig leder på Cabina i Byhaven) fikk brosjen som ble satt i salongen sammen med mange herlige hudpleieprodukter noen uker i oktober. Absolutt en perfekt plass å ha et slikt viktig symbol, synes jeg. 🙂

Organiske bokstaver (tall, former/figurer, monogram) kan man dekorere med på mange ulike plasser. På selve festbordet, henges på stolene, ved inngangspartiet, på elementer (henges i eller på trær, dør, vegg, tak mm.) inne som ute. 🙂 Håper du ble litt inspirert i forhold til å lage noe selv og ikke bare kjøpe det fiks ferdig i butikk eller på nett. 🙂

1 kommentar

Legg gjerne inn en kommentar