Brudekule med rosa Hortensia

Fleur4 comments2924 views

Brudekule

Ja, her kommer en utgave til av en brudekule, eller Pomander som den også kalles. Oftest ser man disse brudekulene med  blomster på hele formen.  Selv har jeg valgt å dekke selve kulen med Gåsunger/Kattlabber og heller bare satt til noen få blomster med Hortensia og litt Ceropegia.
DSCF2975
Hanken er laget av tykk stålstreng som jeg har bøyd forsiktig, limt og stukket inn i isoporballen
DSCF2924
En brudekule til brud og en til brudepike…
Forlover/blomsterpiker kan selvfølgelig også bære en brudekule

Teknisk løsning

Hver kattlabb har jeg limt på en isoporball. Med limpistol går det ganske så greit unna. Pass på å ikke brenn deg, for det kan lett skje med slike små materialer. Ta gjerne lim på isoporballen og sett på flere Salix/Kattlabber av gangen. Er de friske (ikke tørket) må du sette de svært tett og gjerne litt oppe på hverandre for at det ikke skal bli huller/sprekker i mellom hver enkelt når de tørker. Hortensiaen er limt med kaldlim/blomsterlim og Ceropegia er festet med små knappenåler.
DSCF2890
For at Hortensiaen skal holde seg saftspent og fin lengst mulig, må den stå i vann minimum 24 timer før bruk. Jeg limer på de siste blomstene like før brudearbeidet skal avleveres. Forsiktig dusjing i løpet av dagen er nødvendig, men vær forsiktig med helt lyse materialer (de kan lett få flekker)
DSCF2933
Brudearbeider med materialer/blomster som trenger mye vann bør skjermes for solen så godt som mulig. Mellom kirke og fotografering bør den stå på et kjølig sted, helst kjølerom hvis det er mulig.

DSCF2680
Arrangement i lekre, duse rosatoner også på bryllupsbordet. En rød tråd i farger og blomster er jo ekstra flott…

DSCF2903
Gåsunger-Salix, Hortensia- Hydrangea macrophylla, Hjerteranke- Ceropegia woodii
DSCF2755
Borddekorasjoner i fargetema til bryllupsbordet. Enkelt å frakte og sette utover et dekket bryllupsbord 🙂
DSCF2727
Enkel og litt «tilfeldig» sammensatt brudebukett har vært i vinden lenge. Nå er det ganske store brudebuketter med naturlig utstråling som gjelder. En motvekt til dette kan være en brudekule 😉

DSCF2965 (2)

Kjære leser! 🙂

Håper du likte noe av det du så og at du kanskje ble litt inspirert på vei hit ned. Ønsker deg en fortreffelig dag/kveld/natt avhengig av nå du leser innlegget 😉 Ta vare på deg selv og på snarlig gjensyn

Varm klem fra meg 🙂

Fleur

4 kommentarer

  1. For en fantastisk blogg du har??Oppdaget den tilfeldig og har selvsagt lagt meg til som følger på insta og Facebook ?Tusen takk for de vakreste inspirasjons bilder??Hilsen ei som også er blomsterdekoratør

  2. Hei, Ann-Helen fra en blomsterdekoratør til en annen!:) Veldig sein med å svare, men vil bare si tusen takk for positiv tilbakemelding.:) Synes det er veldig hyggelig at du følger meg framover:) Hvilken blomsterbutikk jobber du forresten i?

  3. Hei igjen?Jobber på Kamille blomster. Vi har butikk i Drammen og Mjøndalen . Har bedt alle de andre jentene om å følge deg også. Så mye fint??

  4. ÅÅÅ… så koselig gjort av deg!<3 Setter veldig pris på det. Ha en super jul i butikken og privat. Varm klem fra meg.

Legg gjerne inn en kommentar