Dobbel juleranke

Fleur2967 views
Hei og fortsatt god jul! ♥ Her boden er det full produksjon av arbeider til inngangsparti. Jeg blir så inspirert av alle de nydelige og velduftende materialene som er å få tak i nå. Denne gangen er det en av mine naboer som skal få gleden av å pynte opp inngangspartiet sitt med noen av mine julearbeider 🙂 Se prosessen med dobbel ranke og «svong»/løkke på toppen her. 🙂
Starter med å feste en streng til en ganske så stor kongle. I denne strengen festes så en litt tykkere streng, som så vikles med et tynt lag med flatmose.
Legger så materialer som granbar, squarrosa, greiner og eukalyptus på strengen/mosen for så å vikle det fast med vikletråd. NB: for å få den formen jeg ønsker på den lengste ranken, legger jeg ikke på så mye materialer nede ved konglen. Bygger så ut med mere materialer etter hvert. Ranken skal ellers ha en jevn tykkelse. Tips: Tegn gjerne enkle skisser av form og materialplassering før du starter arbeidet. Jevn rytme mellom de ulike materialer eller ujevn rytme, materialdominans? Dette er spørsmål du bør stille deg før du setter i gang. 🙂
Her kan du se at jeg har laget en løkke på ranken. Det skal bli et ekstra dekorativt og litt annerledes innslag (design) på ranken. 😉 Noen bærklaser som jeg har sprayet med gullmaling blir også med.
Synes Amaryllisene var så nydelige nå at jeg måtte vise deg dem! 🙂 Jeg har bare enkelt satt de i en av mine favorittvaser sammen med noen greiner med Eukalyptus (sprayet med gull fra produsent)
Pynten på juletreet i år gikk i fargene: burgunder, sort og gull. Fløyelsstjerner, kuler og konglekranser. Ble ganske fornøyd, men ser her at treet var litt tynt i topp og at ledningene derfor ble litt vel synlige i dagslys… 🙁  men ikke på kvelden da! 🙂
Det var et lite avbrekk fra det dette egentlig handler om… nå tilbake til den doble ranken. 😉 Her ser du begge rankene er på plass. Synes at noe manglet, så derfor satte jeg til litt gullblader også så ikke gullbærene ble så «alene» (limpistol).
«Svongen» eller løkken på toppen får her et ekstra lag med granbar på mosen for å oppnå et mer helhetlig arbeid (følte det ble litt to-delt med bare mose her)  Tips: Benytt myrtetråd til dette for den synes minst og ruster ikke. 🙂
Litt ekstra blir det å lage dobbel ranke, men litt annerledes og stilig ble den jo. Eller hva synes du? 🙂
Her ser du den hengt opp ved inngangspartiet til naboen.
Synes det er lekkert med litt gull i alt det «kalde» grønne.
Tips: Synes du det mangler noe eller at formen ikke er helt god, kan du stifte sammen grønt og stikke det direkte i ranken. Andre, ikke fult så fuktige materialer, kan du også lime direkte til arbeidet med limpistol.
Naboen liker friske farger 🙂 Hvorfor ikke litt oransje innslag i julehøytiden? Her har jeg dekorert med litt ekstra for å skape et lite miljø.

 

Fortsatt god jul til deg, kjære leser! ♥
Varm klem fra meg
Fleur

 

 

 

 

Legg gjerne inn en kommentar