En litt annerledes brudebukett

Fleur5 comments3176 views
Så hyggelig at du tok deg en tur innom siden min! 🙂 Som kommende brud er jeg for tiden ekstra opptatt av alt som har med bryllup å gjøre, og spesielt brudebuketter.♥ Jeg har laget mang en brudebukett opp gjennom årene, og nå går jeg og grubler på om jeg skal lage min. Blir det tid til det? Får jeg tak i de blomstene jeg ønsker –  i Spania? Kommer jeg til å stresse rundt som en høne i forkant og være dønn-sliten på selve bryllupsdagen? Kommer de fine neglene til å knekke? Mest sannsynlig blir det slik hvis jeg velger å ta på meg jobben selv… I morgen må jeg bestemme meg for da er det siste frist for brudebestilling! Følg med, så skal du få se hva jeg valgte å gjøre 🙂 Uansett, i dette innlegget har jeg lyst til å vise deg en litt annerledes brudebukett, laget i etasjer, flere bindepunkt og med en frekk 😉 liten sort sløyfe. ENJOY! ♥

Alle materialene i denne brudebuketten er plukket i nærmiljøet her på Ugla, Byåsen bortsett fra Peonene. ♥

Buketten har ulike strå i topp. Alle stilkene er satt parallelt inn (Parallell bukett). Første bindepunk like under hodet på stråene.

Noen Engsmelle og noen rosa toppblomster settes også inn før Peoner glir inn i buketten 🙂

Bindepunkt nr. 2 Viktig at alle materialene sitter godt på plass slik at de ikke glir rundt i buketten senere.

Buketten min kan minne litt om en Egyptisk stavbukett. Visste du at brudebinderi og kranser (sorgbinderi) anses som det eldste form for binderi? I Irak er det funnet avbildinger av gjenstander som minner om buketter som kan dateres tilbake til omkring tre tusen år før Kristus.

Litt frisk gulgrønn farge i form av marikåpe og litt flere strå avslutter buketten før den lille sorte 😉 Noen av stråene har jeg sprayet gull for å gi litt glamour til det ellers så bonderomantiske uttrykket. 🙂

Brudebuketten er laget med tanke på denne unge bruden.

Brudekjolen min er nydelig, men det er ikke alt av blomster som passer til den. Jeg trenger sarte farger og rolige materialer uten at den blir alt for klassisk og kjedelig. Jeg kunne godt tenke meg en slik brudebukett, men den blir nok litt for urolig…

Sløyfer kan lages på ulike måter. Denne lager jeg med streng i midten.

En slik brudebukett kan bæres på litt ulike måter, men de fleste vil nok holde den som en armbukett eller diagonalt nede ved hoften (høyre side).  🙂

 

Kjære Blomstervenn! ♥
Håper du likte det du så og at det kanskje ga deg litt inspirasjon, eller rett og slett bare litt blomsterglede og adspredelse fra alt det du ellers bruker tiden din på. 🙂 Selv fikk jeg klemt inn dette innlegget  i et tettpakket program før ferie og bryllupsfest i Nerja, Spania. Ferie og ferie…. vi får se om jeg sender den bestillingen på brudeblomster i morgen eller ei… Nå føler jeg sterkt for å trykke send 😉
Varm klem fra meg til deg ♥
Fleur 

 

5 kommentarer

  1. De beste ønsker for bryllupsdagen og fremtiden til deg og mannen din ! Brudebuketten blir nok vakker uansett valg. Artig at du skal gifte deg i Nerja. Har vært der et par ganger, en koselig liten by. Jakarandaen blomstret sist gang, et syn for guder. Men det var i april. Vi så et par ble viet på den bittelille sandstranden nedenfor Balcon de Europa. Alt godt, Inger Hilde

  2. Tusen hjertelig Takk, Inger Hilde!<3 Ja, Nerja er en koselig og passelig stor by som vi har besøkt mange ganger gjennom 25 år. Det var mine foreldre "oppdaget" byen for vel 30 år siden. Vi Valgte å vie oss litt utenfor byen, på et hotell som heter La Vinuela. Vielsen var ute og festmiddag inne. Det kommer nok noen innlegg om bryllupet her inne etter hvert. Varm klem til deg fra meg.

Legg gjerne inn en kommentar