En søt helgebukett

Fleur2855 views

 

Forrige uke var jeg en tur innom Blomster i Byhaven her i Trondheim sentrum. Som du kanskje vet er dette en av mine favorittblomsterbutikker, så jeg tar ofte turen innom etter jobb for å se på alt det fine, lukte på blomstene, handle og snakke med jentene som driver den. Vil du bli mer kjent med butikken kan du se her. Denne fredagen var Kirsti på plass i butikken og hun holdt som vanlig på med å lage vakre blomsterarbeider. Vi pratet om løst og fast og selvsagt blomster mens hun bant en vakker bukett. Før jeg skulle si ha det og god helg, insisterte Kirsti på at jeg måtte ta med meg noen Pioner som fortsatt var vakre, men litt for «modne» for salg. Jeg ble veldig glad (det er ikke ofte en blomsterdekoratør får blomster 😉 ) og bestemte meg der og da for å lage en søt helgebukett av dem. I dette innlegget viser jeg deg rett og slett hva jeg laget med de fire vakre og godt utkomne Pionene + litt materialer fra hagen. Tusen takk, søteste Kirsti! 🙂

 

 

DSCF4051 (1)
Myosotis- Forglemmegei, Cardemine og Tilandsiaskjegg + Pioner

 

 

 

DSCF4048
Jeg fikk 4 Pioner og bestemte meg for å bruke alle selv om oddetall er lettere å arbeide med og ser finere ut i arbeidet. Det blir lett et kvadrat som dannes/øyet trekkes mot de fire fargeklattene) Hadde buketten vært bygget opp av bare rosa materialer/blomster ville det ikke hatt så stor betydning…

 

DSCF4036
Ettersom Pionene er langt kommet og derfor står kun et par dager før de drysser, valgte jeg å dekorere stilkene med Tillandsia. Selvsagt også fordi jeg synes det er lekkert… 🙂  Litt forurensing av vannet må man da regne med, men det har ikke så mye å si når holdbarheten likevel er så kort. Jeg vil heller nyte et fint arbeid, selv bare for noen dager 🙂

 

 

DSCF4017
Har faktisk ikke laget mange rosa og blå buketter i mitt liv…, men hvis jeg må si det selv så synes jeg det ble riktig så søtt sammen. Ekstra flott er det jo med Forglemmegei som har en så spesiell og intens blåfarge. 🙂

 

 

DSCF4063
Buketten er bundet i renner/spiralteknikk. Tillandsia er stiftet i bunter og lagt litt løst i mellom og over blomstene for å få et luftig og romantisk preg.

 

 

 

DSCF4014
Om sommeren og til langt ut på høsten kan vi plukke mange nydelige materialer/blomster i hagen og ellers i naturen. Villblomster er så nydelige, men dessverre har de ganske så kort holdbarhet etter at de er tatt i hus. De fleste hageblomster derimot står forholdsvis godt. 🙂 Snittblomster du kjøper i blomsterbutikken er dyrket fram og har derfor en mye bedre holdbarhet. Ønsker du å lage et blomsterarbeid som har et naturlig og romantisk uttrykk, anbefaler jeg deg å blande disse ulike materialene. Det er ikke like lett bare ved hjelp av kultiverte blomster 😉

 

 

Kjære leser!

I dag avslutter jeg med et dikt som jeg synes er så vakkert. Diktet er skrevet av Ingeborg Næstved (død 11. des. 1979) som var en dansk forfatter innen poesi og prosa. Som 10-åring mistet hun hørselen som følge av meningitt (hjernehinnebetennelse). Mitt søskenbarn, Anne ble også døv når hun var ca. 10 år gammel, og av samme grunn. Gjennom henne vet jeg hvor hardt det er å plutselig miste denne viktige sansen. Jeg vet også at det kan gå veldig bra etter hvert. Anne er i dag en fantastisk kone og mor til tre flotte jenter.

Vær så god, her er diktet  «Gi meg en blomst mens jeg lever»
 1. Gi meg en blomst mens jeg lever så øyet kan frydes ved den,
  for øyet mitt ser ei de blomster du legger på kisten min hen.
 2. Gi meg et smil mens jeg lever, kom mot meg forstående mild.
  Når jeg er blitt senket i graven da trenger jeg ikke ditt smil.
 3. Elsk meg mens ennå jeg lever og hjertet om kjærlighet ber,
  har døden først lukket mitt øye jeg ber ei om kjærlighet mer.
 4. Sørg ikke over min kiste med øynene gråtfull og våt,
  du måtte langt heller ha spart meg for mangen en tåre jeg gråt.
 5. Så kort er jo livet her nede, for lenge det makter vi ei,
  men solskinn og smil kan vi sprede, idag på vår medvandrers vei.

DSCF4023

 

 

 

 

Legg gjerne inn en kommentar