Enkel krans med mose og eføy

Fleur2 comments7401 views
Hei, kjære Blomstervenn! 🙂 Synes det er koselig å tenke på at du og alle mine andre lesere titt som det er tar en tur innom bloggen! 🙂 I går var tett opp mot 200 av dere her inne, og det er jo superbra med tanke på at jeg kun har blogget i 1 1/2 år! 🙂 Så lenge jeg har overskudd, synes det er gøy og har et viss antall lesere vil jeg fortsette. I dagens innlegg, på selveste allehelgensdagen har jeg laget en enkel krans av frisk flatmose og vakker Bergflette (eføy til å ha utendørs). Håper du liker det enkle og naturlige for det er nettopp hva jeg har å tilby denne gang 🙂
DSCF0093
Her har jeg benyttet meg av et ferdig halmunderlag og bygget på det litt for å få en tykkere kransstamme.
Trespon er tingen!
DSCF0095
Flatmose får du kjøpt i de fleste blomsterbutikker og hagesentre. Legg det på kransen og fest med kramper. Vær spesielt nøye når du skjøter mosen og bruk minst mulig med hemper eller romernåler.
DSCF0120
Mosekransen er klar for litt Bergflette/Eføy… (ser litt ut som en smultring i formen 😉 )
DSCF0151
Idé og tips: skal du legge ned kransen på et gravsted er det koselig å skrive en liten hilsen. Bruk data eller skriv det for hånd, laminer/sett plast utenpå og lim på tråd eller bånd.
S0820360
Det er ekstra hyggelig å lage blomsterarbeidet selv, spesielt når det skal gis til noen man hadde kjær.
DSCF0188
Den personlige hilsenen kan også limes på ulike naturmaterialer som f.eks bark.
DSCF0214 (1)
Denne type krans er også lekker å ha som dekor ved et inngangsparti. Underlaget er tungt og står stødig for det er laget i sement. Fyll ei bøtte med sement og stikk greiner i og la det herde/tørke. Kransen kan festes med vikletråd.
S0660333
Alltid husket – aldri glemt ♥
S0090235
En liten smakbit på et av de neste innleggene her på bloggen…
S0640329
Noen greiner med Rhipsalis (grønnplante) har jeg også benyttet til denne enkle kransen. Hadde helt glemt det!
DSCF0215
I et senere innlegg skal jeg vise deg en mer «påkostet» utgave av denne kransen. Det er gøy å lesse på litt av gangen 😉 Tips: Når du skal lage et arbeid bør du ta en enkel analyse av det du planlegger å lage. Tenk form (totalform på arbeidet og hvert enkelt materiale), linjer, farger, teksturer, rytme (nevner kun de viktigste estetiske virkemidler 😉 ). Tegn en skisse og tenk gjennom hvilke kontraster og/eller likheter i materialene du vil jobbe med. Dominerende materiale?, dominerende farge?, fargekontraster?, valører? formkontraster? teksturkontrster osv.
Kjære Blomstervenn! 🙂
Ja, det var et enkelt blomsterarbeid jeg viste deg nå, men kan ikke det også være litt greit? Det er ikke alltid man trenger å bruke så mange elementer i et arbeid, og spesielt ikke hvis det skal inngå i en helhet med andre ting. 🙂 Når jeg nå er ferdig med dette innlegget skal jeg sette meg i godstolen, ta hunden min Tintin opp til meg og tenne et lys for noen jeg hadde kjær. 🙂 Jeg oppfordrer deg til å gjøre akkurat det samme. Ta katten, hunden, marsvinet eller hva du nå har som kjæledyr på fanget, og kjenn varmen fra lyset og de gode minnene strømme på.
Varm klem fra meg
Fleur

 

2 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar