Enkle kranser med Hortensia

Fleur4280 views
Hei, kjære Blomstervenn! 🙂 Er du heldig å ha Hagehortensia i god behold, bør du klippe av alle klasene og ta de inn før frosten kommer. Blomstene er superfine å lage  lekre kranser av. 🙂 Ved hjelp av enkle hjelpematerialer og teknikker kan du trylle frem de nydeligste små og store blomsterarbeider.
DSCF9212
Ferdige ringer kan du kjøpe hos Søstrene Grene (jeg kjøpte denne der) eller bøye de til selv av litt tykk streng. Med myrtetråd vikler du materialene til kransringen.
DSCF9289
Dessverre ingen gode prosessbilder denne gangen, men du vikler rundt hele stammen til du ender opp der du startet. NB: fest myrtetråden godt.
DSCF9269
Om høsten er det så mange fine utematerialer som det egner å binde kranser av. 🙂
DSCF9357
Litt flere materialer i denne kransen enn den lille. Her har jeg benyttet Sølvkrans, Snøbær og Sølvtråd i tillegg til Hortensia.
DSCF9141
Denne hårkransen/hodekransen laget jeg til kunstneren June Myrenget og hennes vernissage i helgen. Utstillingen er på Galleri Lilje på Ferstad gård her i Trondheim fram til 29 oktober. Tar du deg en tur kan du i tillegg til mange fargerike malerier også se en del av mine blomsterarbeider. Det er enkle, men likevel litt spennende arbeider i betong, Fallopia, Veronica ++ (håper noen vanner når jeg ikke er der) 😉
22154644_832305063596940_2917082826403825295_n
Kunstneren, flotte June Myrenget med to av sine mange fargerike bilder. Kransen fungerte også flott som halssmykke 🙂
DSCF9205
Her ser du to av mine arbeider som fortsatt står på Galleri Lilje 🙂
DSCF9159
Hårkransen er enkelt viklet på en løsere og «villere» måte enn de som skal tørkes. Her har jeg benyttet Erika og Eucalypthus i tillegg til Hortensia.
DSCF9356
Alle materialene er viklet på i frisk tilstand. Hortensia kan tørke lett før den vikles på, men er den helt tørr bør den heller stikkes i en oasiskrans for tørkede blomster.
DSCF9362
Her ser du jeg har festet to kranser i hverandre for å få en tykkere kransstamme. 🙂 Vi bryter reglene for gode proporsjoner, men det gjør ingen verdens ting 😉
DSCF9339
Kranser med materialer som dette tørker på en nydelig måte og holder seg flotte veldig lenge. De er bare vakre sammen med levende lys nå utover høsten.
DSCF9337
Materialene tørker lettest på et forholdsvis varmt og tørt sted. NB: Ikke la det få sol på seg inne eller ute.
DSCF9265
Når materialene på kransen har tørket kan de sprayes med en spray for tørkede blomster. De fleste blomsterbutikker har dette. Får du ikke tak i det, kan du til nød bruke hårlakk eller matt lakk (blank hvis du ønsker den effekten)
DSCF9334
Tips: Vikle materialene tett i tett slik at det ikke blir hull/åpninger når den tørker.

 

Håper du likte det du så og at du fikk skikkelig lyst til å lage deg en eller flere kranser nå i høst 🙂 Vi treffes om ikke så alt for lenge her på bloggen .
Varm klem fra meg
Fleur

 

 

 

Legg gjerne inn en kommentar