Et fargerikt farvel

Fleur1392 views

Hei, kjære Blomstervenn! 🙂 I dette innlegget vil jeg dele en runddekorert krans som jeg laget for en venninne av meg. Hun hadde mistet en kjær og fargerik venn som elsket naturen og blomster. Det var veldig viktig for henne at kransen avspeilet det han var så glad i her i livet. Mange av materialene er plukket i egen hage og i nærheten av her jeg bor og noe er kjøpt inn.

Nellik, Hortensia, Lisianthus, Marikåpe og strå ble kjøpt inn.

I tillegg til dette har jeg valgt ferskenfargede nellik i to ulike valører og også noen hvite Lisianthus- Eustoma.

Starter med å skråskjære indre og ytre del av kransen for at oasis ikke skal sprekke. Det er også greit i forhold til oppbygging av den halvrunde formen.

Her ser du jeg har valgt å begynne innsettingen av materialer med Hortensia, Marikåpe og strå i indre og ytre del av kransen.

Så fordeler jeg Nellik i to ulike valører. Dette skal jo bli en skikkelig sommerlig og dekorativ krans som hyller livet og kjærligheten til naturen, farger og alt som vokser og gror.

Grupperingsteknikken jeg benytter her heter radial, dvs. at alle stilkene har et felles møtepunkt i oasis. Alle stilkene må snittes (45 graders vinkel/skråsnitt, ren snittflate) med en skarp kniv og stikkes umiddelbart i stikkmassen.

Lisianthus er med tiden blitt en av mine favoritter, ikke bare er den pen å se på (og finnes i utallige farger), men også svært holdbar. En forutsetning er selvsagt at den blir varebehandlet godt med at man fjerner alle unødvendige blader og ev. knekte greiner. Den må snittes godt med en skarp kniv (benytt gjerne en tapetkniv) og sett dem direkte i vann slik at ikke sårhinnen legger seg på snittflaten og dermed hindrer optimalt med vannopptak.

Her ser du flere mindre materialer har kommet på plass slik som Astilbe, Astrantia, Bergknapp, Achillea, Tanecetum- Reinfann, Spirea, hundekjeks og flere ulike strå- alt i fra hage og kratt.

Her ser du lettere hvor stor kransen ble. På fagspråket sier vi at dette er en dekorativ krans (stilform), optisk symmetrisk (materialenes plassering). Dekorativ stil – den frodige stilen er den stilformen som blir mest brukt i blomsterbutikker. Her brukes rikelig med blomster og kombinasjon av ulike sorter. Ofte velger vi en farge eller form som dominerer uttrykket. Formen er klar og avgrenset, gjerne med dybdeforskjeller. Kan du forresten se hvilken form som dominerer i denne kransen?

Ha det godt og trygt, kjære leser og Blomstervenn til neste gang vi treffes her inne. Varm klem fra meg til deg. Fleur

Legg gjerne inn en kommentar