Et siste farvel med en vakker og unik krans

Fleur1882 views

Produktutvikling: Denne gangen hadde jeg lyst til å lage en litt annerledes og ganske så unik krans. 🙂 Hovedblomsten- eller det dominerende materialet i arbeidet hadde jeg klart for meg – det måtte være Hundekjeks! 🙂

Men, selve utformingen (foruten totalformen, at den skulle være sirkelformet), teknikk og annet materialvalg kom jeg fram til ved hjelp av analyse og skisser.

Jeg tok rett og slett en formal analyse av hovedblomsten (form, linje, tekstur, farge) og tegnet skisser som igjen ga meg ideer til valg av teknikk, andre materialer (materiale nr. 2, nr. 3, nr. 4 osv.), fargevalg og utforming/design (bruk av blomster).

Holdbarhet uten vanntilgang var også en avgjørende faktor i forhold til valg av teknikk.

Legg gjerne igjen en kommentar om hva du synes om kransen og ev. hvordan du liker å jobbe med ideutvikling 🙂

Jeg jobber ikke lenger i blomsterbransjen og har derfor ikke like god tilgang på materialer som de som gjør det. Det har nok gjort meg ekstra oppmerksom på det som vokser i naturen og som egner seg for bruk i ulike blomsterarbeider/disipliner.

Det er derfor herlig å kunne boltre seg med materialer som det er stor tilgang på slik som f.eks Hundekjeks- Anthriscus sylvestris. 🙂 Den har vist seg å trekke vann godt fra oasis og holdbarheten er slettes ikke så verst heller 🙂

Hvorfor utvikle ideer gjennom analyser (formal og innholdsanalyse) og skisser? Jo det er for å starte den kreative prosessen, drive den framover, for så å ta gode/veloverveide valg som til slutt skal føre fram til et produkt med god helhet samtidig som det har spenning i seg.

Positiv og negativ – det som er annerledes og litt unikt med denne kransen er bruken av Hundekjeks og den negative formen midt på kransstammen. De transparente materialene står i sterk kontrast til de opake. Fargebildet er holdt dust og rolig. Innholdsanalyse: et klassisk arbeid med myk, rund form som forsterkes av det lette hovedmaterialet/Hundekjeks. Får en romantisk vibe fra farger og teksturer, men også en moderne og futuristisk følelse av helheten/design.

Til sommeren gleder jeg meg til å videreutvikle dette uttrykket i andre type blomsterarbeider. Håper du likte innlegget og at vi treffes snart igjen her inne. 🙂 Ha det godt og pass på deg selv og de du bryr deg om. Varm klem fra meg til deg, Fleur

Legg gjerne inn en kommentar