Eventyrkrans nr. 3 og herlige sjokoladekjeks

Fleur2584 views

Siste Eventyrkrans for denne julen

I forrige innlegg lovet jeg deg noe mykt, søtt og rødt. Jeg dro den store spanderbuksa skikkelig på, og lovet i tillegg oppskrift på helt fantastiske, heltrønderske sjokoladekjeks! Jeg er trofast mot deg, kjære leser, så i dette innlegget får du det servert 🙂
dscf4998
Rødt og grønt er tradisjonsrikt og vakkert i julen. Røde epler, fine bånd, julestjerner og velduftende einer og  kanelstenger – det er jul det! 🙂

Slik lager du selve kransunderlaget

Gode prosessbilder finner du her fra et tidligere innlegg: Enkel julekrans

dscf4637

Mykt, søtt og rødt ?

dscf4727

: «Ja, her ser du hva som er nettupp det, – julgrisen til a mor som har fått plass i hennar Eventyrkrans! 😉
dscf4736
Grisen: «ja, det er jeg som er myk, rød og veldig søt»  😉

Trønderske mandel og sjokoladekjeks   😉

200g margarin
300g sukker
Dette røres hvitt
Så blander du i
2 egg og 275g mel + 1ts bakepulver
50g mandler og 1 plate kokesjokolade hakkes i biter med kniv og has i røren
Stekeplate med bakepapir og legg små klatter med en teskje (+ en hjelpeskje) 😉
Stekes i 175 gr. i ca. 11-12 min (til de blir lyse brune)
Oppbevares i kakeboks og anbefales å spise hele året gjennom 😉
Lykke til med baksten!
dscf4978
Knallgode og superenkle å lage! Mine kjeks ble nesten 3 ganger så store som min svigermors, men like gode 😉
Kjeksene er sprø, men med en litt mykere kjerne… med andre ord… himmelske!

Kjære leser!

Det blir en del innlegg nå i julen, og det er fordi jeg har så mye jeg ønsker å dele med deg! 🙂  Det er så hyggelig hvis jeg på en eller annen måte gir deg litt ekstra juleglede og inspirasjon. Jeg har tidligere jobbet som faglærer (8 år), og det var en sann fryd å lære bort verdens vakreste yrke. Gjennom bloggen får jeg litt av denne go´følelsen tilbake, spesielt med slike gode tilbakemeldinger som jeg har fått i det siste. Tusen takk, alle sammen! Jeg blir glad og litt rørt.
Go´klem fra meg
Fleur