1. påskedag

Fleur78 views
S0271602

 

 

1. påskedag og bursdagsfeiring for samboeren 🙂

 

S0241599
1. påskedag og en lang og deilig middag for å markere bursdag og slutten på fastetiden! Nei, ikke helt slik…hvilken fastetid? Her har det vært mat, mat og atter mat + god drikke og snop hele påska!  Nå er det på tide med mindre sukker og fett fram mot sommer og ferietid. Det får bli en ”godisfastetid” – i hvert fall midt i uka! 😉

 

 

 

 

 

S0131584

Borddekor med rosmarin/Rosmarinus officinalis (som for øvrig er en klassiker til lammestek, og en anvendelig urt du kan bruke til det meste), små ildtopp/Kalanchoe blossfeldiana  med Craspedia (de gule, runde) har jeg plassert inne i rosmarinen og i egg laget av gipsbånd og fjær.
På det første bildet ser du påskeegg med gåsunger i selve rosmarinen. Dette er for å vise deg forskjellige måter å bruke de ulike materialene som tidligere har vært benyttet her på bloggen.  Håper du liker det 🙂

 

 

 

Påskebakst

Hønene/hanene har jeg laget ved hjelp av pepperkakeformer. Fikk så lyst til å prøve noe nytt – og det fungerte! 🙂
Disse er supergode og veldig enkle å lage. (oppskrift på lyse horn under bildet)

 

 

DSCF1907

Lyse horn  Ca. 15 stk.

1 liter mel
4 ss smeltet margarin
3 ss sukker
1ts salt
50 g gjær
4 dl melk

 

       Slik gjør du:

  • Hev deigen til dobbelt størrelse (ca. 45 min) på varmekabler (varmen får de til å heve seg godt) J
  • Del deigen i 2 emner
  • Rull de ut til en flat sirkel og skjær ut emner (ca. 8 stk. pr. emne)
  • Rull emnene til horn (start fra den tykke delen)
  • La de etterheve på platen, (varmekabler) i ca. 15-20 min.
  • Pensle med egg
  • strø med valmuefrø eller sesamfrø J
  • Stekes ved 215 grader og er ferdige når de er lysebrune (ca 10-12 min.)

 

Tips: Jeg fyller noen av hornene med ost og litt grillkrydder
De er enkle å lage, men er supergode!! 🙂

 

 

 

 

S0161588
Ildtopp- Kalanchoe blossfeldiana med en enkel Craspedia

 

 

 

 

 

 

SONY DSC

Krans av rosmarin. Passer fint på kjøkkenet og dufter fantastisk
av mild einebær..

 

 

 

 

 

0fd8988121dda1cfff8dd19396aba5f0
Bilde: Pinterest
Jeg klipper av mine rosmarin når jeg lager focacciabød.

 

 

Rosmarin

Rosmarin er opprinnelig viltvoksende ved kysten av Middelhavet, men planten dyrkes i nå over hele verden som krydder og medisinplante. Rosmarin er en lite vinterherdig art som kan ha problemer med å overvintre utendørs her i Norge. I de beste klimatiske områdene, vil den nok overvintre, men det er tryggest å dyrke rosmarin i potter som settes inn om vinteren.

Arrangement med påskeliljer

Her er et arrangement med små påskeliljer på rot (jeg har vasket bort all jord fra løkene), greiner og gåsunger. I midten har jeg satt en vase med et lys i (det sees ikke på bildet, men det ga en fin dybde i arbeidet på kvelden).

 

 

 

 

S0501631
Synes det er lekkert å blande glass og trematerialer i interiøret.

 

 

 

 

 

 

S0531636 (2)

 

 

 

 

 

Såing av karse hører også påsken til. Bruk det du har av ulike kopper og kar ..

DSCF1878

 

 

 

Hvor mye kan jeg egentlig om påske?

For å vite det tok en test på nettet og fikk til svar: ”ikke så verst, men her er det forbedringspotensiale!»

Her har du muligheten til å ta den selv. Jeg ble i hvert fall litt ”klokere” 😉

Lykke til! 🙂

www.bt.no/nyheter/Hvor-mye-kan-du-om-paske-3559019.html

 

Dette var siste påskeinnlegg for denne gang. Håper det har gitt deg litt glede og kanskje litt inspirasjon.

Klem Fleur