Frodig krans med sukkulenter

Fleur2845 views

Hei og velkommen skal du være! 🙂 Denne gangen får du være med når jeg lager en frodig krans av flere herlige naturmaterialer. De fleste av dem har jeg plukket i grøftekanten og fra egen hage, mens et par av dem er kjøpt inn. Selvfølgelig er ikke kransen laget i går, men på senhøsten i fjor. 😉 En stund framover blir det nok en del innlegg fra arbeider som jeg har laget for en tid tilbake. Det er ulike grunner til det, men mest av alt fordi det er så surt/ kaldt, guffent og mørkt på denne tiden av året her i Trøndelag. Vinterproduksjon holder jeg derfor til et minimum. Tilgangen på å høste fra naturen er jo også svært begrenset. 🙁

Det er deilig å gå på tur og samtidig gjøre enda en fornuftig ting, nemlig å plukke materialer til blomsterarbeider. 🙂 🙂 🙂

Den spede start med kransen. Tips: Kransunderlag er forholdsvis dyre i innkjøp, så benytt de gjerne så lenge de holder formen. Skjær til ny oasis og fyll i. 🙂 NB: Brukt oasis bør ikke benyttes på nytt pga. dårlig vannopptak og hull.

Mange herlige materialer som f.eks. Snøbær (busk), Hortensia, Thuja, Einer, Tytterbærlyng, Blåbærlyng, Erikalyng, blader fra Rogn mm.

Her er både indre og ytre del av kransen fylt. NB: For at blomsterarbeidet skal holde lenge er det helt nødvendig at stilkene er godt snittet (benytt tapetkniv/blomsterkniv) og at de er satt dypt i oasis (minst 2 cm inn)

Takløk er også med i det gode selskap. Det er en hardfør art, med en usedvanlig sterk tørkeevne og stor vannlagringskapasitet (derfor fellesnavnet sukkulent eller succulent som det heter på engelsk) i de kjøttfulle bladene.

Her ser du jeg har fylt ut hele kransens form. Det er visst enda to materialer som ikke er nevnt og det er Lagurus- Harelabber og spaltefrukt- «neser» fra lønnetre (nede til høyre i bildet).

Høstkransen/dekorasjonen ble med meg inn. 🙂

Jeg synes det er viktig å gjøre det litt hyggelig rundt seg også på hverdagene. Pene servietter, levende lys og blomster på spisebordet er nesten et must for meg. 🙂 Livet er for kort til å spare på kosen til helgene. Hva synes du om det? 🙂

Jeg får aldri nok av pene og nyttige bruksgjenstander (fjøl, boller, fat mm.) i ulike tresorter. Disse små, anvendbare fat/boller har jeg kjøpt hos HM-home.

Et hjem uten planter og blomster er uforståelig for meg… hva med deg? 🙂

En stormlykt rundt talglyset gir ekstra sikkerhet i forhold til brannfaren. Men, man skal jo uansett aldri forlate brennende lys!

Siste bildet for denne gang. Håper du likte innlegget og at du kanskje får lyst til å lage noe lignende til ditt eget hjem. 🙂 Varm klem fra meg til deg. Fleur <3

Legg gjerne inn en kommentar