Høstarrangement

Fleur2601 views

Enkelt høstarrangement med «Bamboo»

Som jeg lovet blir det flere blomsterarbeider med Bamboo. Denne gangen viser jeg deg hvordan du kan lage et enkelt, men ganske så kult arrangement hvor blomstene/materialene er sterkt gruppert. Jeg har våget meg på å bruke Gerbera i arbeidet, en blomst jeg har et litt ambivalent forhold til. På en måte er den litt søt og fin, men også litt kunstig både i form og i farge(r), synes jeg. Den minner en del om blomsten som Minni i Andeby har i hatten sin 😉 Den er med andre ord ikke en av mine favorittblomster. Likevel, her kommer altså et arrangement med Gerbera som hovedblomst. 🙂

Dette trenger du ha for å lage arrangementet:

  • Underlag/vase: Glassvase, litt stor
  • Reagensrør (hvis du ikke har det, kan du stikke stilkene direkte i vasen. Du kan også legge litt kylling/hønsenetting i bunnen, noe som igså fungerer bra. Rull det sammen til en pølse eller ball.
    (Reagensrør får du kjøpt på div. blomsterbutikker)

Botaniske materialer:

  • Fallopia japonika – Parkslirekne- Populærnavn: Bamboo.
  • Hypericum
  • Gerbera
    Du kan selvfølgelig bruke andre materialer, bare prøv deg fram 🙂
Proporsjoner: potten 1 del og stilkene ca. 2 deler over kanten på potten (1:2)
dscf2669
Fyll opp nesten hele vasen med Bamboo
dscf2667
Sett så inn reagensrørene eller nettingen
dscf2674
Fyll så på vann i reagensrørene eller i selve vasen
dscf2677
Orange Gerbera, 8-10 stk/en pakke
dscf2680
Et voilà! Her ville arrangementet bli fotografert, hos naboen over hekken:)
Materialene er enkelt og røft plasser i reagensrørene. Jeg har valgt å gruppere Bamboo og Gerbera, mens Hypericum er plassert litt nede og lenger opp i arrangementet.
dscf2692
Begynner nesten på få litt sansen for Gerbera… 😉 Men, jeg liker den nok best når det er mange av dem, riktig så mange, og gjerne i flere forskjellige farger eller mange ulike valører/nyanser av en farge.

Fotoshoot på gammel grunn…

Bildene under har jeg lagt til et filter. Selv synes jeg de ble ganske fine. Mer høstlig preg over det hele. Håper du liker det du ser.

dscf2747-1

dscf2738-1

Håper du får lyst til å lage noe lignende eller at du bare synes det er gøy å se på bildene. Neste gang viser jeg mindre arbeider med samme materialer. En litt større borddekorasjon med ulike høstmaterialer og Gerbera vil også komme. Ja, du leste rett, med GERBERA!
Ha det godt så lenge og ta vare på deg selv.
Varm klem fra meg
Fleur