Høstkrans med epler og liljeblader samt en lekker pyntet ostekake

Fleur1760 views

Ja, nå er det ingen tvil om at høsten har tatt skikkelig tak, men før all denne nedbøren skyllet over Trøndelag rakk jeg å lage noen litt spesielle kranser og en av dem kommer her. 🙂 En lekker og supergod ostekake med gele, krem og bær serveres også 😉

Kransunderlag benytter jeg mange ganger. 🙂 Som du ser her tar jeg bare bort og erstatter den gamle oasisen med ny etter flere gangers bruk (jeg driver blogg og da er det mer miljøvennlig og ikke minst besparende. NB: oasis har gjort sin nytte etter en gangs bruk pga. vannopptak og ikke minst hold i stikkmassen/oasis)

Liljeblader (lansettformede) og kapsler fra en av mine gode naboers bed. 🙂

Liljebladene valgte jeg denne gangen å rulle og feste med tannpirkere. Du kan selvsagt benytte hemper av streng/tråd. 🙂

Så var de fleste krullene på plass. Som du ser har tannpirkerne også en dekorativ effekt 😉 Dusj kransen av og til underveis i arbeidet og gjerne etterpå når du har den til pynt- slik holder seg pen mye lenger.

Tips: Nyper satt i system. 🙂 Lag en ball av mose ved hjelp av naturtråd og stikk materialer inn i ballen ved hjelp av tannpirkere. Lav eller f.eeks. mose klemmer du i mellom materialene underveis i arbeidet. Lekker og holdbar pynt til høstkosen. 🙂

Så må jeg gå i gang med ostekaken som starter slik. Legg en 24 form på et flatt fat og lag kjeksbunnen.

200g smeltet meierismør, en halv pakke Mariekjeks og en halv pakke Kornmo. Jeg legger kjeksen i pose og knuser de med en kjevle. Spre kjeksblandingen inni formen, klapp til og sett den i kjøleskapet.

Ostemassen: Alle ingredienser bør være romtemperert for å unngå klumper. 🙂
Lag sitrongele (1 pakke) og la den bli avkjølt.
Pisk 3 dl. fløte til krem
Ha så i 1 boks rømme, 1 boks Filadelfiaost, 100g melis og 2 ts vaniljesukker
Til blander du inn den avkjølte sitrongeleen. Ostemassen helles så over den kalde kjeksbunnen. Settes i kjøleskapet for å stivne.

Har du lyst til å pynte med frukt under geleen, legger du det på den stive ostemassen og heller forsiktig avkjølt ( gjerne litt tyktflytende) gele over. Jeg benytter en pakke med bringebærgele og velger ofte å pynte med grønne druer. 🙂

Her ser du en enkel måte å dekorere ostekaken på. Jeg liker ikke for mye dill og dall på kaker og det skal gjerne gå litt raskt 😉 Jeg liker pene kaker, men smaken er aller viktigst! 🙂

Så tilbake til kransen som nå har fått mange epler mellom de krøllede bladene.

Her spilles det på grønne valører og formkontraster mellom de spisse blader og kapsler og de runde epler 🙂 Tips: Som du ser har jeg satt kransen på et vannspeil, men den er også lekker på ha innendørs med en stor lyslykt i sentrum. Du trenger jo ikke lage en så stor krans som jeg har laget her, men heller en miniatyr som du kan legge på et lysfat med levende (eller batteri) lys/lykt i midten.

Ville bare vise deg en ostekake jeg laget nå nylig som ble pyntet litt ekstra fin. Makronene du ser her ble benyttet på en annen kake som jeg også vil gi deg oppskriften på i et annet innlegg. 🙂

Rips og ripsblader fikk også plass mellom herlighetene. De ble plukket i en av mine nærmeste naboers hage. 🙂 Ser den ikke fristende ut da! 😉

Kaken trenger ikke pynt på kakefatet, men hadde både krem og bær igjen etter toppynten, så jeg læssa på med meir 😉 😉

Jeg har et lite eple,
som jeg har fått av mor.
Der inne er et kjernehus,
hvor ti små frøbarn bor.

I hvert et rom i huset,
to frøbarn hvile får.
Der ligger de og drømmer
om sol og lys og vår.

Melodi: Jeg vet en deilig hage, men kan også bare leser med en mild og fin stemmebruk 😉

Vurderer du å plante epletre i hagen din bør du ta en titt her: https://hageland.no/kjokkenhagen/hvilken-eplesort-skal-jeg-velge/

Legg gjerne inn en kommentar