Hvite sommerbuketter og en krans av liljeblader

Fleur2656 views
I sommer laget jeg mange ulike blomsterarbeider som jeg endelig får tid til å dele med deg. 🙂 Det blir naturlig nok produsert flere arbeider på måneder hvor tilgangen på naturmaterialer er størst. Det er litt tøft å være blomsterblogger i Norge når snø og kulde setter inn 😉
Denne gangen skal det lages et par ganske store sensommer-buketter med mange små og hvite blomster. ♥ For å gjøre den ene buketten litt spesiell, har jeg tenkt til å sette til en krans av mange krøllede liljeblader. Ideen fikk jeg når naboen var på ferie og jeg hadde tatt på meg oppgaven med vanning. Liljebladene i hagen deres var alt for flotte til å bare stå der og gulne, så jeg tok kniven og skar i vei 😉 (selvfølgelig med tillatelse fra min gode nabo) 🙂
Sensommer og flust av Hundekjeks i hager og langs veier…
Spiral/radialteknikken må sitte for å få til en god form på buketten. Ingen stilker skal krysse, men gå samme vei. Se teknikk her
Hundekjeks, Matricaria og noen få ranker med Ceropegia – Hjerteranke
Her er den første buketten. Enkel, halvrund og med en klassisk oppbygging (blomster tett i tett). En bukett med likheter i materialvalg og ingen utpregede kontraster.
Jeg liker å lage litt brede og dermed tydelige bindepunkt på en del buketter. Naturtråd synes jeg er ekstra fint til naturmaterialer. ♥ Her har jeg benyttet to tykkelser på tråden og bindepunktet blir nesten som et blikkfang/dekorativt element på buketten 🙂
Etter innhøsting og produksjon av bukett er det tid for å sette seg litt ned og nyte siste rest av sommer og sol.  Før vi tar fatt på enda en bukett og liljebladkrans. 🙂
Etter en uke med vanning av liljene til naboen, gikk jeg lei og bestemte meg for å lage en krans av dem. 😉
Liljebladene er lange og lansettformede og enkle å rulle sammen uten å knekke.
En liten stift eller to med stiftemaskin holder de godt på plass. 🙂
For å feste liljekrøllene til isoporringen kan man benytte pins eller knappenåler. Jeg forsøkte med stiftepistol, men det fungerte ikke noe særlig. Årsaken til det kan være at isoporringen min var for myk og i tynneste laget (det finnes mange utgaver)
2-4 knappenåler på hver liljekrøll var nok til at de satt skikkelig godt.
Liljebladkransen passer akkurat på en vase som bukett nr.2 skal settes i. Hvordan du fester liljekrøllene bestemmer du selvfølgelig selv. 🙂 Selv valgte jeg å plassere de i ulike retninger for å se ut som de er festet til hverandre, og for å skape litt liv.
Jeg har også bevisst valgt å la den øverste delen av en del liljeblader stikke opp. Synes det gjør det lille ekstra 🙂 Hva synes du? 🙂
Jeg lengter allerede etter vår og sommer…  Et par tre måneder med snø og vinter holder for meg. Hva med deg?
Denne buketten er laget litt større for å passe til/i kransen. Her har jeg satt til litt flere ranker med Ceropegia og noen Clematis. Buketten har en størrelse og mengde-kontrast i mellom de store og de små, runde blomstene og en mørk/lys kontrast mellom det hvite og det grønne. Litt teori kan vel slenges med 😉
Her ser du hvordan kransen hviler på vasens tykkere del.
Et vakkert bindepunkt er ekstra flott (kommer til sin rett) når buketten skal stå på sine egne stilker i en bolle eller på et fat, men også i en transparent vase ♥
Grunnriss av buketten (sett oven i fra) . Kan du se at buketten har et dybdepunkt litt fra sentrum?
Håper vi går en nydelig vår og sommer i møte... på alle måter… ♥
Har du lyst til å se hvordan jeg laget dette betongbaldet som buketten ligger på? Kommer etter hvert på bloggen 🙂
Synes disse ølflaskene fra Røros bryggeri er så kule. 🙂 Elsker etikettenes design og farger. Tips til sommerfesten: Fyll ulike flasker med vann og arranger blomster i dem.
Noen flasker kan brukes som de er, mens andre kan males, sprayes, lime glitter på mm. Transparente flasker kan ha vann med ulike farger (f.eks, noen dråper med konditorfarge), alt etter hva som passer til blomster og fargetema. 🙂
En «god» bukett står på egne ben 😉 Tips: Strø litt blader i vannet for for å gjenta farge i buketten og gjøre det ekstra romantisk 😉 ♥
Ha det godt så lenge, så treffes vi her inne om ikke så alt for lenge. Sier allerede god helg (selv om det bare er torsdag). Varm klem fra meg til deg. Fleur ♥

 

 

Legg gjerne inn en kommentar