Juleranke med superkongle

Fleur2 comments2676 views
Hei og riktig god adventstid til deg! ♥ Håper du ikke stresser alt for mye og dermed ikke klarer å nyte den fine tiden vi faktisk er inne i. ♥ Jeg for min del, tar det ganske så med ro i forhold til alt som har med juleforberedelser. Når man har jobbet flere år i blomsterbutikk og vært blomsterdekoratør i julerushet, blir det aldri travelt før jul noe mer. Jeg kan av og til tenke at jeg savner tiden i blomsterbutikk, men så vet jeg hvor mye det koster av krefter og overtid… Jeg husker godt at jeg kunne være så sliten når julaften kom, at jeg aller helst ville gå og legge meg uten å spise julemiddag eller åpne gaver. 🙁 Så til hver og en blomsterdekoratør der ute: stå på for du er en helt! 🙂 – en skikkelig julehelt som bringer glede i form av blomstergaver til de tusen hjem.♥
I dette innlegget skal jeg vise deg en frodig ranke som er flott å dekorere med både inne og ute. Ranken har jeg tenkt til å ha ved inngangspartiet til huset vårt. Her ser du en megakongle dyppet i sort voks og glitter som ga meg ideen til dette arbeidet. Konglene er fra grossisten Trønder Blomst som har solgt de til flere av Trøndelags blomsterbutikker. Ser du ikke slike kongler når du er på besøk i hagesentre og blomsterbutikker for salg (og du har lyst til å kjøpe), anbefaler jeg deg å spørre personalet.  De har fortsatt noen igjen hos grossisten TB i sorte, hvite og burgunder 🙂
Først må jeg ut på tur etter passelige greiner til arbeidet… Hva slags type greiner det er har ikke noe å si, bare de er noenlunde rette. 🙂
Er ikke konglen vakker! Her har jeg festet den til en bunt med greiner (som også er festet sammen) og begynt å vikle ulike materialer videre oppover. Beklager at jeg har få prosessbilder denne gangen. 🙁
Fant dette eventyrlige inngangsparti på nett. (Pinterest) ♥ Vakkert dekorert med dempede farger og materialer som står i stil til huset. Måtte bare vise deg det… ♥
Her ser du fangsten etter ca. 1o minutter, men da visste jeg hvor jeg skulle lete 😉 Tips: se deg omkring etter ulike ting du kan høste i naturen når du er på tur. Har du ikke med tang eller noe å ha materialer i når du finner noe, kommer du tilbake på neste tur… 🙂
Her ser du avslutningen på ranken… og mine grønne sko 😉
Ranken er bygget opp av herlige naturmaterialer som edelgran, furu, gamle epplegreiner, einer, bær og eukalyptus som jeg har sprayet sort.
Det sorte rådyret har de hos Søstrene Grene.
Teknikk: Flere greiner er satt sammen til en bunt og festet med vikletråd på to – tre plasser. Fester en hempe til greinene som den store konglen henges i. Alle materialene klippes og legges i bunter på arbeidsbordet slik at det er enkelt å vikle i vei. Avslutt ranken med et godt lag med mose som vikles med myrtetråd (liten grønn spole) og ev. en sløyfe. Av utstyr og hjelpematerialer trenger du kun en tang, myrtetråd og en vikletråd 🙂
Her har jeg festet ranken til naboens mørkegrønne vegg (takk for det, kjære nabo). 🙂  Selv synes jeg det er lekkert når det ikke er for sterke fargekontraster… og derfor liker jeg arbeidet på denne bakgrunnen. Hva synes du da?
Ton i ton med veggen…   ser du forresten at ranken blir tykkere mot toppen? Du kan selvsagt velge form selv, men da må du avpasse lengden på materialene når du vikler de på. Sløyfen har jeg laget av filtremser fra Stoff og Stil.
Usikker på hva slags bær jeg har benyttet (ikke plukket selv), men de var nesten tørket inn når jeg sprayet de med sort lakk.
Må bare ha med et bilde til av disse superkonglene som jeg mener kommer i fra Sør-Amerika.
Jeg benytter helst edelgran fordi det er mye mer holdbart enn vanlig gran, og så liker jeg det grågrønne fargespillet så godt. 🙂 Einer og furu har jeg plukket i hagen her på Ugla. 🙂
Kjære Blomstervenn! ♥
Beklager at jeg ikke har gode bilder av teknikk denne gang. 🙁 Har du spørsmål så må du ikke nøle med å sende meg en melding her på bloggen.
Varme tanker og en god klem fra meg
Fleur ♥

2 kommentarer

  1. heisann- Det er Sugarpine kongler- Sukkerfuru er det største furutreet og hører hjemme i Nord-Amerika og Canada. De er kjempekule- har flere til pynt ute jeg også 🙂

Legg gjerne inn en kommentar