Krans av edelgran og eukalyptus + en frisk iskake

Fleur557 views

Velkommen skal du være, kjære leser! 🙂 Er du klar for en piruett? Ja, for denne gangen skal det lages en enkel, men vakker dørkrans med en tydelig sirkelbevegelse som du nesten blir svimmel av. 😉 Dekoren er gjenbruk i form av et par yndige små danseskøyter. Og hva passer vel bedre til dette innlegget enn en frisk iskake med nøttebunn! Håper du liker det du ser og ev. lager og smaker på. 😉 Varm klem fra meg til deg. <3

Her kan du se http://www.fleurs.no/koselig-dorkrans-i-gave/ hvordan jeg laget denne barkransen.

Eukalyptusgreiner er stukket inn i kransstammen (halmen) i en tydelig sirkelbevegelsen nærmest en piruett 😉 Tips: Skråsnitt greinene godt slik at de enkelt kan stikkes inn i halmen. (bildet er litt gult fordi det er tatt inne i arbeidsboden min)

Dette søte skøyteparet har fulgt meg en del år nå. Du kjenner det kanskje igjen fra tidligere juleinnlegg. 😉 Gjenbruk er tingen! Må være så miljøbevisst man bare kan! 🙂

Etter noen dager uten vann vil Eukalyptusbladene tørke, men de vil se flotte ut for det…

Har du ikke et slikt skøytepar, kan du alltids dekorere kransen med andre elementer. Bruk gjerne noe av det du har, eller hvorfor ikke lage noe selv. Et eller flere mosehjerter i ulike størrelser kunne også vært nydelig her. 🙂

Nei, nå må vi inn i varmen igjen for nå skal det lages en frisk iskake. Men, først har jeg lyst til å tipse deg om disse søte sjokoladeskjeene som er så gøyale (og gode på smak) å servere dessert til. Gjestene våre satte i hvert fall veldig pris på dette lille sjokoladestuntet. 😉

Kjøpte de på Normal, Sirkus Shopping.

Fleurs friske iskake med jordbær og nøttebunn/pistasjbunn
Nøttebunn:
4 store eggehviter
200 g sukker
250 g Pistasj som hakkes middels grov (du kan også benytte mandler eller hasselnøtter)
Visp eggehviten til den begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du pisker ved middels hastighet.
Når du har tilsatt alt sukkeret, øker du hastigheten og pisker videre til du får tykk og blank marengs. Vend så inn hakkede nøtter og hell massen i en godt smurt kakeform med bakepapir i bunn.
Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca. 35-40 minutter. Avkjøles med formen på.

Jordbæris:
200 g frosne jordbær eller syltetøy
3 eggeplommer
1 dl. sukker
3 dl. kremfløte
Slik gjør du:
Kjør frosne jordbær til mos i en food processer
Pisk eggeplommer sammen med sukker til eggedosis.
I en annen bolle pisker du fløten til krem og blander den så med eggedosisen og jordbærmosen.
Hell så blandingen over kaken (i formen) og sett den i fryseren i minst fire timer. Pynt gjerne med bær, mørk sjokolade og krem.
Lykke til! 🙂

Edelgran, Abies, er en slekt i furufamilien med 40-46 arter i AsiaEuropa, Nordafrika og Amerika. Ingen er viltvoksende i Norge, men mange arter blir plantet og finnes av og til forvillet. Trærne har flate nåler og opprette kongler som mister skjellene ved modningen.

Selv sto jeg mye på danseskøyter gjennom hele oppveksten, og var til og med ganske flink til å svinge, skøyte bakover og ta piruetter 🙂 Det er noen år siden sist, men tror nok en del av ferdighetene fortsatt sitter 😉 Hva med deg? Skal vi ta en tur på isen sammen? Gi et lite vink bare… 🙂

Gjett om jeg som satt klistret foran tv-skjermen under vinter-OL 94 på Lillehammer når det var kunstløp!!! Dramatikken rundt kunstløperskene Tonya Harding og Nancy Kerrigan var jo også ekstra spennende å få med seg. Her er trailer på filmen om Tonya Hardings liv og beskyldningene om at hun fikk noen til å skade sin rival 7 uker før OL på Lillehammer.

Legg gjerne inn en kommentar