Luftig og lett sensommerbukett

Fleur2531 views
Det er utrolig hvor mye som finnes av søte villblomster her i nærområdet vårt. Jeg oppdager nye sorter nesten hver eneste dag, fra vår til høst. Når jeg jobbet som blomsterdekoratør benyttet jeg meg veldig lite av materialer fra naturen, kanskje litt blåbærlyng og selvfølgelig kongler og litt greiner. Det var alltid så travelt på butikken, så tid til mye eksperimentering med greiner og siv var det nok ikke!! Sikkert mange dekoratører som kjenner seg igjen her… 😉 Nei, slike ting måtte nok legges til fritiden, og da ville man jo helst gjøre litt andre ting også… Ved å drifte denne bloggen har jeg heldigvis fått mer kunnskap og erfaring med naturmaterialer. Jeg har rett og slett oppdaget hvor givende det er å jobbe med andre type materialer enn bare kultiverte blomster 🙂 De to bukettene i dette innlegget er utelukkende laget av blomster fra grøft og hage – god fornøyelse! 🙂
DSCF6685
Hundekjeks, Achillea, ulike siv, Silene cucubalus er det mye av i denne buketten 🙂
Tips: Har du et budskap å komme med til mottaker – fest eller lim det til buketten da vel 🙂
DSCF6690
Tips: Ønsker du å lage en sart og luftig bukett, bør du plukke lette og ikke for store og «tunge» materialer. (Bukett 1)
DSCF6651
Tips: Det går med mye materialer til en slik bukett. Så plukk mange av noen velvalgte sorter. (Bukett 2)
DSCF6648
Tips: Velg deg en farge som du ønsker at arbeidet skal domineres av og bygg ut denne fargen (valører). På den måten er det enklere å få til et delikat og harmonisk fargebilde (ikke flatt og kjedelig)
DSCF6636
Buketten bindes i spiralteknikk .
DSCF6641
Som du ser har jeg avsluttet buketten med Astilbe istedenfor blader som er mer vanlig å benytte. Ettersom buketten skal være luftig og litt transparent ville blader blitt for tungt her, synes jeg.
DSCF7292
Oppskrift på lykke: La kjærligheten til deg selv og andre få blomstre, la deg lett begeistre og le masse! 🙂
DSCF6610
Får du buketten din til å stå stødig på sine egne stilker, har du virkelig fått dreisen på spiralteknikken 🙂
Kjære Blomstervenn! 🙂
Det ble et enkelt innlegg med mange bilder av kun to veldig like buketter i dag. Håper likevel det ga deg litt kreativ, blomstrende påfyll. Om ikke annet fikk du noe annet å hvile øynene på i noen minutter…
LIVE
LAUGH
LOVE
Klem fra meg
Fleur

Legg gjerne inn en kommentar