Luftig og romantisk brudebukett

Fleur4025 views
Hei, kjære leser! ♥ I dette innlegget viser jeg deg en teknikk for å lykkes med å få til en skikkelig luftig og romantisk bukett. Man kan selvsagt lage åpne og luftige buketter ved hjelp av masse mellomstikk (mindre grønne materialer som fyller ut mellom stilkene) også, men denne gangen velger jeg å ta i bruk netting. Selv har jeg ikke jobbet så mye med denne teknikken, men etter litt prøving synes jeg det fungerer utrolig bra. 🙂

Netting med små huller (Panduro) klippet i passe lengde og rullet til en sylinder. NB: tilpass strengen etter størrelsen og formen på buketten.

Nettingen festes/sys sammen. To litt tykke tråder/strenger teipes sammen og festes i nettingen. Dette fungerer som skaft.

Tips: du kan godt bruke kyllingnetting istedenfor denne med veldig små hull. Det ble litt trangt for de litt større materialene etter hvert, men det gikk greit.

Som du ser er ikke dette samme bukett, men ville bare vise deg at spiralteknikk/radialteknikk gjelder også for denne buketten med bruk av netting. (har ikke et godt bilde av det)

Materialene du benytter bør være litt føyelige. Her ser du jeg har valgt greiner med Spirea som bøyer seg flott etter nettingen.

Tips: begynn gjerne med staffasje (materialer) og sett inn linjene i buketten. Dekk så det meste av strengen og sett inn de litt større materialene.

Farge- og stilmessig hadde denne luftige buketten vært flott til en romantisk brud, slik henne på bildet. 🙂

Tre store peoner, et par greiner med Grenroser, Forglemmegei, Engkarse og Spirea.

Komposisjon, totalbildet på denne buketten er a-symmetrisk og formen er mer eller mindre en trekant. Stilformen er dekorativ. Buete bevegelser, c-linjer og gode kontraster mellom store og små runde former i blomsterhodene. Fargebildet er lyst og delikat med dominans i (veldig) dus rosa.

Fant denne invitasjonen på Pinterest som passet så fint til bukettens fargebilde. Det er jo flott når det er en rød tråd i det man gjør.. 😉

Her ser du tydelig at buketten har en trekantform…

En slik bukett kan være flott som bordpynt også. 🙂 Et godt alternativ til dekorasjoner hvor man benytter oasis. Nettingen kan tas vare på (gjenbruk) og er derfor et mye mer miljøvennlig materiale enn oasis. 🙂

Siden buketten har en a-symmetrisk form og er såpass luftig, synes jeg den er aller finest til kjoler med en litt «rolig» underdel.

Har du lyst på en brudebukett med heng, men er ikke spesielt høy er dette et fint alternativ for deg. Buketten trenger ikke lages i dråpeform! 😉

 

Kjære Blomstervenn og leser av bloggen! ♥
Ja, det som i utgangspunktet bare skulle dreie som en bukett, ble også denne gangen til en brudebukett! 🙂 Ja, du kan vel si jeg er litt ensporet for tiden, men som du vet har det sin naturlige forklaring. 😉
Varm hilsen og klem fra meg
Fleur

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg gjerne inn en kommentar