Lysestake dekorert med sukkulenter

Fleur3553 views

Hei på deg og vel overstått Halloweenfeiring!

I dette innlegget vil jeg presentere en av høstens og vinterens trender innen lysestaker. Jeg viser deg et eksempel på hvordan du kan dekorere den med miniplanter, mose, tørkede blader, nøtter og kapsler. Flotte, lange stearinlys i matchende farge gjør det hele komplett. Gleder meg allerede til jul, for da skal lysestaken fylles med juleblomster, kongler og masse andre herlige og vinterlige materialer:)
dscf2605
Grov/rustikk, sveiset lysestake med sokkel/bunn i tre. «Rommet» i lysestaken kan dekoreres med uendelig mye forskjellig. Du kan med andre ord gi den et nytt uttrykk bare ved hjelp av stearinlys, blomster og andre dekorasjonsmaterialer. En slik type lysestake har jeg sett i ulike størrelser og former på blomster- og gavebutikker. Min kjøpte jeg av jentene på Byåsen Blomster (Byåsen Butikksenter) for noen uker siden. NB: Kle lysestaken med plast før den dekoreres, for den er ikke helt tett.
dscf2607
Her ser du hva jeg benyttet for å lage arbeidet. Alt er kjøpt på blomsterbutikk (Byåsen Blomster)
dscf2619
Lekre, rustikke materialer som passer i både høst og julearbeider. Synes det er flott at Lotus (brun kapsel med huller) har blitt populær å benytte i mange ulike typer blomsterarbeider igjen. (Dekoratører ble skikkelig lei av den en stund) 🙂
dscf2611
Vikle mose rundt miniplantene/sukkulenter.
dscf2623
Lekre, lange stearinlys som brenner fantastisk. De er ganske kostbare, men absolutt verdt det!

dscf2613

Sukkulenter/Echeveria og mose. Synes det er greit å plassere de litt større materialene først, for så å legge til mer.  Det nokså lik avstand mellom plantene, kalles jevn rytme på fagspråket.
dscf2632
Her ser du lysestaken dekorert med resten av materialene. Alt kan bare arrangeres/legges opp i mosen.
dscf2635
Sukkulentene holder godt på fuktigheten når de er pakket i mose. Litt vann trenger de og selvfølgelig lys.
dscf2640
Pass på å få litt bevegelse i arbeidet. La de ulike materialene ha litt ulike høyder, unngå å få en «kake» som vi kaller det… 😉
dscf2656-1
Alle disse tørkede materialene kan du kjøpe i en og samme eske, bortsett fra bladene…

dscf2636

Håper du fikk litt nye ideer til hvordan du kan dekorere en slik type lysestake med rustikke og holdbare materialer. Nærmere jul kommer jeg med noen ulike forlag til hvordan du kan lage et lite juleeventyr i den samme, rustikke lysestaken.

Varm klem fra meg til deg på årets første novemberkveld.
Fleur