Muscari både inne og ute

Fleur6930 views

Krukkeperleblom – Muscari armeniacum.

Flerårig urte med løk.
Muscari er en robust løkplante som trives mange steder. Den er også veldig godt egnet som potteplante. Perleblomslekta – Muscari er i slekt med aspargesfamilien og flere av artene er populære hageplanter som blomstrer om våren. Blant de dyrkede artene er Perleblom, Krukkeblom og Storperleblom. De to første artene finnes forvillet her i landet.
DSCF7490
Blå Muscari sammen med brune treprodukter gjør seg godt, synes jeg. Hva med deg? 🙂
DSCF7492
Jeg setter de kjølig på natten og når jeg ikke er hjemme for å ha de lengst mulig.

Naturpotte med Perleblomst, eføyranker og putemose

Jeg hadde helt glemt den gamle, fine naturpotten som jeg hadde plassert lengst inn i en avkrok i garasjen. Forleden, ved en tilfeldighet kom jeg over den, og tenkte at noe måtte være flott der i. Denne gangen fikk de søte, knallblå Muscariene æren av å fylle den. Sammen med litt putemose og noen ranker med eføy ble det riktig så flott, synes nå jeg 🙂
DSCF7493 (1)
Mose kan du kjøpe hos din lokale blomsterbutikk. Hvis de ikke har det når du spør, kan de sikkert skaffe det.
DSCF7499
Litt eføy rundt kubbelyset for fin dekor og en bedre helhet med plantearrangementet.
DSCF7501
Eføyen har jeg bare surret rundt lyset. Enden av stilken stikker du ned i mosen slik at den kan ta opp litt fuktighet og dermed holde seg bedre.

Utplantning av løkene til våren:

Så snart det ikke er mer frost i bakken kan du plante ut løkene. Løkene skal da plantes dypere enn de står i potten, det er passelig at det blir ca tre-fire cm jord over toppen på en løk. Du får ikke noe mer blomstring i år, men til neste vår så kommer de spirende opp av bakken, noe senere enn krokus. 🙂
DSCF7412
Plantearrangementet passet fint på stuebordet også. Tintin er helt enig 😉
DSCF7418
Mosen holder godt på fuktigheten, noe som er bra for at eføy skal ha tilgang på vann. Har du ikke mose kan du sette eføyrankene i rosetopper med vann ned i potten.
DSCF7416
Levende lys er et must hver kveld på denne tiden av året. Hva med deg? regner med at du er enig 😉

Hei på deg! 🙂

Ja, jeg måtte ha et lite innlegg til om den vakre Muscari. Det vil bli flere innlegg med bilder av den nydelige løkplanten utover vinteren, men da i en annen sammenheng.

Ha det godt så lenge og ta vare på deg selv og de rundt deg.

Klem fra meg

Fleur