Muscari, mose og brune harepuser

Fleur2125 views

Denne gangen lager jeg et påskearrangement med lett tilgjengelige materialer, i hvert fall for de fleste av oss. Alt som benyttes er organisk, bortsett fra harepuser og noen spiker. Dette er et gøyalt, enkelt og holdbart arbeid som du kan ha glede av flere påsker framover. Du må selvsagt fylle på med nye blomster hvert år 😉 Gode prosessbilder denne gangen 🙂

Merk av en sirkel på en treskive. Denne er av Or/Older og derfor ganske så oransje på snittflata. Du kan selvfølgelig benytte et annet tremateriale.

Bank inn spiker (med ca. 5 cm. mellomrom) i en sirkel. Du må selvfølgelig benytte en blomstrete hammer 😉

Jeg har høstet inn rette og ganske lange greiner fra mitt nærområde. Du kan benytte alle slags type greiner, så lenge de er føyelige. I tillegg har jeg klippet av litt greiner fra en hengebjørk.

Greiner festes til spikrene med små hemper av vikletråd. Benytt gjerne litt tykkere og stødigere greiner i starten, og heller flett i mellom greiner og spiker med tynnere og enda mer føyelige greiner etter hvert.

Så fortsetter man bare å feste til greiner og bygge seg oppover.

For å skape litt mer liv i arbeidet, setter jeg til litt hengebjørk med mange søte knopper. Sørg for å dekke til spikerhodene så godt det lar seg gjøre. Tips: er spikrene for synlige, kan du male dem i en farge som blender inn.

Jeg har valgt å sette noen hvite Perleblomster- Muscari i «reiret». Tips: Kjøp de når de er så lite kommet som mulig fra blomsterbutikken. De trenger kun å vise sine små blomsterknopper. 🙂

Legg et godt lag med plast i bunnen. Sørg for at det er helt tett slik at du ikke ødelegger underlaget (bordflater) den settes på.

Perleblomstene- Muscari tas ut av plastpottene og plantes i «reiret». Det går helt fint å dele løkene fra hverandre, noe som er enda enklere når blomstene er lite kommet.

Når du først er i gang, bør du lage flere og gjerne i ulike størrelser. Det gjør seg ekstra flott når du dekorerer påskebordet. Søte påskeharer hører med (kjøpt hos Tigerbutikken TGR i Munkegata, Trondheim)

Slik steller du løkblomster

Siden disse blomstene helst foretrekker litt lavere temperaturer, er det noen ting du bør tenke på når du setter dem i stuen. Her er tre tips til hvordan du får løkblomstene til å vare lengst mulig.

1. Plasseres lyst og kjølig

Løkene trenger lys for å utvikle knoppene, men sørg for at temperaturen ikke er for høy. Den vil nemlig utvikle seg veldig fort hvis den plasseres for varmt.

2. Vær sparsom med vannet

Løkene må ha litt vann for at blomstene skal kunne springe ut, men vær forsiktig. De kan gjerne tørke godt mellom hver vanning. For mye vann vil føre til at de vokser for fort, og de blir lange og hengslete. Løken kan dessuten råtne om den er for fuktig.

3. Sett de kjøligere på natten

Det er ikke så hyggelig å senke temperaturen i stuen, men du kan utgjøre stor forskjell ved å plassere løkplantene på et kjøligere rom på natten. Det vil være verdt bryet, for på denne måten får du glede av dem dobbelt så lenge!

Løkblomstene fortsetter som nevnt å gi, så ikke kast dem etter blomstring. Når planten har visnet og bladene har gulnet og tørket inn, plasserer du løken på et frostfritt sted. Plant den ute etter at snøen og telen har forsvunnet, så vil de glede deg med vakre blomster neste vår.

God påske! 🙂

Løkblomster er rimelige og kule å dekorere påskebordet med. Selv synes jeg løkene er flotte i seg selv, og at de derfor kan benyttes som bordpynt også før de viser blomster. En blanding av avskårne og løker gjør seg godt på et fint dekket middagsbord. Alt av glass, potter, kopper og fat på dette bildet kan du få kjøpt hos Søstrene Grene.

Perleblomst er en vakker løkplante som de fleste forbinder med våren, men du finner den i blomsterbutikken allerede fra utgangen av januar. Den er nok mest vanlig i ulike blåtoner, men den finnes også i gul og rosa i tillegg til denne hvite her. 🙂

Ha det godt og på snarlig gjensyn, kjære Blomstervenn og følger av bloggen. 🙂 Legg gjerne inn en kommentar om du har noen synspunkter rundt innlegg, ønsker om innlegg eller bare en hyggelig hilsen 😉 Varm klem fra meg til deg. Fleur

Legg gjerne inn en kommentar