Påskearrangement i hvitt og grønt

Fleur1694 views

Velkommen skal du være, kjære Blomstervenn! 🙂 Nå skal du få bli med når jeg arrangerer små vaser med Orkideer på et trefat. Sammen med lav, egg og noen strå blir det til et lyst og delikat arbeid å pynte påskebordet med.

Små glass fylt med vann og tørr kvistlav (plukket fra trær). Her kan du se et annet innlegg over samme tema.

Her prøver jeg meg litt frem i forhold til plassering, ev. gruppering av egg og blomster før jeg bestemmer meg for hvordan helheten skal bli. 🙂 Det bør du gjøre også 😉

Her ser du arbeidet i grunnriss (ovenfra) for at du lettere skal se materialplassering. Hadde f.eks Orkideene hatt en annen farge enn resten, kunne du lettere se at de mer eller mindre slynger seg gjennom arbeidet. Ettersom fargebildet er så rolig, har jeg satt til noen kryssende linjer (Bjørnegress) (asymmetrisk) for å skape litt spenning. Ellers gode teksturkontraster mellom den grove lav og den fine porselensoverflaten til blomster og egg. 🙂

Hvite Perleblomster- Muscari, Påskeliljer- Narcissus (hadde ikke flere enn disse to) og Phalaenopsis orkideer sammen med gåseegg, hønseegg og lav.

Fant dette bildet av et etasjefat jeg laget for en god stund siden, men som jeg syntes passet så fint til dette vårlige innlegget. Jeg har ganske enkelt boret hull i tre runde treskiver i ulike størrelser. Satt tynne spiker rundt kanten og tvinnet ulike føyelige greiner rundt. I midten har jeg satt en stødig grein og limt en kongle på toppen. Litt oasis måtte til i hver etasje for at de små blomstene/Krysantemum og Rosmarin skulle få tilgang på vann. Noen kongler fikk også være med 😉

Orkideene holder seg pene lenge, mens løkblomstene har selvfølgelig mye kortere levetid. Etter vel 4-5 dager må de nok byttes ut, mens Orkideene (så sant de trekker vann) kan stå i mange dager. 🙂

Her ser du det samme organiske etasjefatet som ovenfor, men denne gang dandert med ulike egg.

På en-to-tre så var påskebordet pyntet med et lyst og delikat blomsterarbeid. 🙂 Så da gjenstår det bare for meg å ønske deg en riktig så god påske. Varm klem fra meg til deg 🙂 Hilsen Fleur

Legg gjerne inn en kommentar