Pimp en enkel blomstervase.

Fleur5179 views

Hei på deg og god søndag! 🙂

Her kommer et lite blogginnlegg med tips om hvordan du kan dekorere blomstervaser med pyntebånd. Har du en enkel, gammel eller litt kjedelig vase, kan du lett «pimpe» den opp bare ved å knyte eller lime på dekorbånd. Dette er også en rask, og ikke minst rimelig måte å få billige og kanskje litt kjedelige vaser til å fremstå som de reneste designvaser 😉
I neste blogginnlegg viser jeg deg hvordan du på en superenkel måte kan gi en velkjent vase et litt nytt uttrykk.
Kos deg med bildene og resten av dagen.
Klem Fleur
S0243214
Nå har Peonene/Paeonia kommet til blomsterbutikkene og det er såååå deilig. De er så vakre og så dufter de helt himmelsk. De er enkle å snitte, folder seg nydelig ut og er forholdsvis varige som snittblomster. Unn deg en bukett med Peoner! 
Enkel og rimelig glassvase og 2 ulike typer bånd. Det bredeste båndet er 5 cm og fløyelsbåndet er 1 cm bredt. Jeg finner som regel fine bånd hos Kremmerhuset, Panduro eller på Stoff og stil.

S0363227 (2)

Båndene er festet med små limpunkter (limpistol), men du kan sikkert bruke andre typer lim også. Synes selv det ble litt lekkert. Hva med deg? 🙂 Tenk proporsjoner (som porsjoner) når du fester på båndene. Her valgte jeg å dekke ca. 1/3 av vasen, noe som ser estetisk bra ut. Synes det er fint når stilkene synes godt, og så er det jo ikke noe fint å overdrive med bånd heller..

S0393231

S0353226 (2)

Her er et eksempel til med de samme båndene. Det tykke, prikkete båndet er limt på glassvasen og fløyelbåndet bare knytt på med en enkel sløyfe. Dette uttrykket ble mer søtt og yndig. Det kan passe superfint til en dåp eller konfirmasjon. Det finnes jo så mange lekre bånd å få kjøpt.

S0343225 (1)

Vakre bånd på trespoler er også nydelig å bruke som dekordetalj i hjemmet. Lenger ned på siden finner du en god oversikt over ulike måte å knyte sløyfer.
S0533247
Dette søte båndet fant jeg på Stoff og stil for en stund siden og endelig fikk jeg benyttet det. Synes det er så søtt. Her har jeg enkelt limt det på to rimelige vaser jeg kjøpte på Nille. Vasene er nå blitt mer dekorative og passer da utmerket med bare litt Brudeslør i. 🙂
S0773272
I en trekasse sammen med andre blomster..
Det finnes bånd i alle regnbuens farger. Det er bare å finne de som passer i stil og farge/fargenyanse..
bow-05-00
Se bildene under for hvordan du lager en slik sløyfe
bow-05-01
Sist i dette blogginnlegget kan du se/lære flere sløyfevarianter
S0923288
Denne trekassen fant jeg hos Clas Ohlson til bare 49 kr. Fin hva? Synes det er fint å blande nytt og gammelt, litt mer kostbart og rimelig..

S0903286

Synes det blir mer ryddig på bordet når man dekorere på fat, og så er det jo mye enklere å ta bort når det trengs. En annen positiv ting er at man slipper å få talg (lys) på duk eller bord. 
S0713266
Disse søte lysballene skal få lys i seg etter hvert. Det blir søtt å bruke på pyntefat med blomster og snacks på verandaen om kveldene i sommer. Vi krysser fingre og tær for en varm og solfylt sommer her i Trøndelag 🙂
Når du først er i gang med å lage nydelige sløyfer og pynte vaser.. lag en minibanner 🙂 Klipp små flagg med to spisser og lim de til en tråd. På hver side har du en trepinne/grillpinne 🙂

bow-04-00

Dette er en fin variant av en sløyfe. Under ser du gangen i hvordan den lages

bow-04-01

bow-02-00

Denne er enkel og søt. Sett i gang og lag skikkelige sløyfer – vet at mange jukser her 😉

bow-02-01

bow-07-00

En siste sløyfe, en litt mer «jålete» variant.

bow-07-01

Håper du har hatt litt glede eller kanskje litt nytte av dette innlegget. Det er jo tid for både sommerfester og bryllup framover. En varm klem til, det er jo ikke noe i veien med å gi flere enn en..:)
Med vennlig hilsen
Fleur