Plantearrangement i glovarme høstfarger

Fleur3049 views

Plantearrangement som sier høst

I dette blogginnlegget vil jeg vise deg en enkel måte å lage et frodig høstarrangement. Det som er så greit er at du ikke trenger så mange materialer, og det meste kan du plukke ute i naturen eller i din egen eller andres hage (husk å be om lov!) 😉 Med få og svært enkle teknikker lover jeg deg et flott resultat!
DSCF1076
«Supert å lage når du skal ha noe dekorativt på bordet eller ved inngangspartiet og du ikke har all verdens tid på deg»

Dette trenger du:

  • Et underlag (kurv eller potte i litt god størrelse)
  • Lyngplanter Jeg måtte ha 3 stk. Calluna i min kurv.
  • Bær, frukt, blomster – du velger selv, men det bør være holdbare materialer som kan klare seg uten vann en stund. Jeg valgte rogn og nyper. (Viser også bilder hvor jeg har med Tagetesblomster og noen greiner med rosmarin).
  • Grillpinner i tre til nyper
  • litt estetisk sans 😉
DSCF1246
Det finnes mange lyngplanter i handelen. Selv er jeg glad i Calluna og synes den står seg finere enn Erikalyng. Her er en grønn Calluna variant.
DSCF1240
Ved å bruke lyngplanter er det enklere å få til et stort og luftig arbeid uten at det blir så kostbart. Tintin er ikke fornøyd med tingenes tilstand – han ønsker seg varme høstfarger i plantearrangementet. 🙂
DSCF1077
Nyper stikkes på grillpinner
DSCF1113 (1)
Rogn og nyper er på sitt beste her i Trondheim nå. Tagetes (sommerblomster) satte jeg ned før 17. mai og de er nesten like fine. Tagetes (blomsterhoder) holder seg en god stund uten vann. Bruker du plantematerialer som trenger vann hele tiden, kan du stikke vannhylser ned i mellom Callunaen/lyngplantene.
DSCF1109
Nypene satte jeg inn enkelt rundt kanten på kurven og Callunaen
DSCF1084
Her har jeg lagt litt rogn i mellom Callunaen (ta av bladene for de tørker raskt). Materialene trenger ikke å festes for de ligger godt.
DSCF1093
Bare legg bær og frukt mellom plantene. Forsøk å skap litt god dybde i arbeidet ved å legge noe litt over hverandre. La det gjerne se litt tilfeldig ut. Men, du må bare prøve deg litt frem for å skape det uttrykket du ønsker. Her også rosmarin som dufter himmelsk. :

DSCF1090

DSCF1098
Her ser du jeg har satt inn litt Tagetes (blomster) også. Vakre høstfarger blir det i hvert fall. 🙂
Sterke kontraster mellom det røde og det grønne (komplementærkontrast). Selv er jeg ikke så glad i for sterke farger og kontraster, men om høsten tåler jeg det merkelig nok en smule mer 😉
DSCF1095
Det er jo hyggelig å pynte litt ekstra når man får besøk. Jeg garanterer deg at gjestene dine vil sette pris på en slik energigivende fargebombe. 🙂
Håper du fikk litt lyst til å «style» noen lyng eller at det ga deg noen nye ideer til hva du kan lage av levende materialer til hjemmet ditt.
Varm klem fra meg
Fleur <3