Smørblomster i blåbærlyng

Fleur3456 views

En varmgul sommerbukett

Etter dager med regn og sol er det nå ekstra friskt og grønt rundt oss her i Trøndelag. Mange markblomster er på sitt flotteste, og blåbærlyngen har begynt å få en klarere og finere grønnfarge. Strå og gress er også herlig på denne tiden av sommeren, synes jeg. Nå som det er så mye å plukke i naturen, må vi utnytte det. Jeg er glad og takknemlig for at jeg bor like ved marka, så det er enkelt å ta med seg litt blomster og lage en sjarmerende markblomstbukett. I dette blogginnlegget viser jeg deg en lukket, rund, gul og sommerlig bukett, samt et enkelt arrangement med kjente og kjære blomster. For å kunne lage en bukett med en god halvrund form bør man kunne spiralteknikken/radial grupperingsteknikk. Ikke bare for formen skyld, men også for ikke å klemme stilkene når man binder de sammen.
Spiralteknikk: alle stilkene går en vei, ingen skal krysse hverandre. Kan du ikke denne teknikken, har du nå en gyllen mulighet til å øve med materialer som ikke koster deg noen ting.
IMG_20140226_234014
Spiralteknikken må du øve mye på for at den skal sitte. Lærer du deg den, kan jeg love deg at du vil få mye finere form på bukettene dine. Det blir også mye morsommere å lage buketter. Bildet er fra læreboken  Blomsterdekoratøren. Tegnet av Anne Sofie Klavestad.  Lykke til! 🙂

DSCF9094 (1)

Når jeg går på tur plukker jeg som regel alltid med meg noen materialer. Denne gangen ville jeg lage en bukett som hadde gul som fargedominans (mest gult i buketten).

DSCF9115 (1)

Slik ble min gule bukett. Den sto pent i ca. 3 dage, men da satte jeg den kaldt på natten og når jeg ikke var hjemme.

Oppfordring fra meg: Ikke glem å drikke før du går på tur! Det er lett å bli for ivrig etter å finne fine materialer, og tiden flyr av gårde. Jeg vil jo ikke at du skal falle dehydrert om i blåbærlyngen 😉

DSCF9138

Bukett i varmgule valører lyser opp hvor enn du setter den. selv ute i solen.. 🙂 Materialer i buketten: Engsoleie- Smørblomst, Engforglemmegei- Myosotis, Ballblom, Fredløs og blåbærlyng
DSCF9142
Måtte bare ta med dette bildet av denne søte lille jenta. Dukken er laget av stoff  (metervare fra Stoff og Stil) som er limt på papp og satt bånd rundt. Lekkert å sette på en vase, flaske, kurv, i store buketter mm.

DSCF9272

Her har jeg satt små vaser etter hverandre på et enkelt trefat. Arrangert (uten stikkmasse) med blåbærlyng, smørblomster, brudeslør (gammel staude) og bringebærgreiner med blader. Håper du liker det. 🙂

DSCF9273 (1)

Her ser du vasene som er dekorert med litt naturtau helt øverst på kanten. Synes det gir en god effekt.
 Sterke og varme fargekontraster 

DSCF9274

DSCF9271

Fatet er plassert litt asymmetrisk på bordet. Synes selv det gjorde seg flott i dette miljøet. Håper jeg klarer å inspirere deg til å lage et lignende blomsterarbeid. 🙂

DSCF9270 (1)

Dette er en enkel måte å lage et lekkert blomsterarbeid på. Om du ønsker at arrangementet skal stå en god del lenger, anbefaler jeg deg å kjøpe snittblomster på blomsterbutikken. Det er sååå vakkert å sette f.eks. små roser, fresia, nellik eller peoner sammen med blåbærlyngen. Det finnes selvfølgelig mye annet som passer, det er bare å velge dine egne favoritter.
Nå må jeg runde av for denne gang. Det er blitt sent på kveld og jeg skal tidlig opp. Håper du har kost deg med bildene og at du nå er klar å kreere de vakreste og naturligste blomsterarbeider som finnes.

La dagens skjønnhet ta pusten fra deg 😉
Varm klem fra meg

Fleur