Robuste, små, gule ildtopp i godt selskap

Fleur2916 views
Robuste, små, gule ildtopp i godt selskap

S0031574

S0041575

De gule mini ildtoppene (Kalanchoe blossfeldiana) er plassert i små potter på et fat sammen med egg og kuler dekket med mose. Et par egg har fått gåsunger og hver mini ildtopp har fått en Craspedia/trommestikke.

De lyse/skarpe gule ildtoppene og den mørke mosen fremhever hverandre, det samme gjør de små og store runde formene i arbeidet (egg og kuler). Kontraster skaper spenning og gjør et arbeid mer spennende å se på.

Tips: til kulene har jeg brukt oasiskuler, men et annet og mye mer miljøvennlig alternativ er papir eller halm.

Lag en ball av papir eller halm i ønsket størrelse (husk den blir litt større med mose). Bruk vikletråd til å få den fast og fin. Surr bare rundt omkring til den er en skikkelig ball som holder formen.

Mosen viklet jeg på med tynn, grønn streng (myrtetråd). Ikke vikle flere omganger enn nødvendig, vi vil jo at mosen skal synes mest mulig 🙂

Du kan forsøke å gruppere de ulike elementene (blomster, egg og kuler) på forskjellige måter på fatet. Du kan også forsøke å spre elementene over det hele. Se hva som fungerer best i forhold til hvor du skal plassere blomsterarbeidet og hvilket uttrykk du ønsker. 🙂

Stell: ildtopp er svært enkel. Kan tørke lett opp mellom hver vanning. Når blomstene blir tørre og lite pene kan du ta de forsiktig av. La den stå lyst, så kommer det nok snart nye blomsterknopper. Kan stå ute om sommeren, helt til det er meldt nattefrost.

Foto: Floradania DK

Foto: Floradania DK

Kos deg med å dekorere og lykke til! 

Klem Fleur