Små dekorasjoner med levende lys

Fleur2162 views

God morgen, sier nå jeg! 🙂 Ikke vet jeg når du ploppet inn her, men for meg var klokken 8 når jeg satte meg ned forran skjermen. Jeg har mange andre viktigere gjøremål, men de får heller vente, for et nytt innlegg fra Fleurs går uansett foran i dag. Håper du er en av dem som gleder deg over nye innlegg med bilder av vakre blomster og dekoreringstips. Jeg ser i hvert fall en jevn økning av lesere for hver måned som går, og er selvsagt glad for det. 🙂 Motivasjonen er selvsagt kjærligheten til faget mitt, men også DEG kjære leser/følger som gir så mange hyggelige tilbakemeldinger. Du skal vite at det er en skikkelig næringsboost til å fortsette å dele. 🙂

Eustoma grandiflorum, ofte kjent som Lisianthus eller prairie gentian- norske navn Prærieeustoma, er en liten slekt i gentian-familien. De er hjemmehørende i varme regioner i det sørlige USA, Mexico, Karibia og Nord-Amerika. Finnes i fylte og enkle blomster i utallige farger og fargekobinasjoner. God holdbarhet 🙂

Søte Bergknapp skal få være med i blolmsterarbeidene…

..det samme gjør vakre og duse Hortensia. 🙂

Istedenfor å vise deg ett og ett bilde av materialene som skal være med, ser du nå alle samlet (bortsett fra Hortensia). Det meste er plukket i hage og kratt (sensommer), kun Lisianthus og Brudeslør er kjøpt inn.

Som du så av overskriften skal det denne gangen lages små dekorasjoner med levende lys. Her er oasis-fix som rulles og varmes mellom fingrene og festes til en pinholder, som igjen festes til underlaget.

Denne gangen har jeg valgt to små, hvite skåler som underlag. Våt stikkmasse/Oasis tres på pinholderen slik at den står fast og stødig.

Starter med å bygge opp den kulerunde formen med det dominerende materialet som er små og holdbare sukkulenter, Bergknapp. Tips: Små blomsterarbeider tåler ikke så store materialer/blomster, benytt heller flere små.

Den ene kulerunde dekorasjonen er ferdig 🙂 Jeg hadde noen sorte lys liggende som passer utmerket i arbeidet.

Tips: Det er ofte veldig begrenset med plass på et spisebord eller festbord/langbord. Dekorasjoner hvor lys er en del av blomsterarbeidet er derfor genialt. 🙂

Så var dekorasjon nr. 2 klar for festbordet 😉 Silver Brunia, Brudeslør, Engsmelle, strå, Bergknapp, Lisianthus og Hundekjeks innenfor en og samme kuleform.

Kan du se hvilke blomsterformer som dominerer i arbeidene? 🙂

Dominans i runde former- det stemmer! 🙂 Stilformen er klassisk fordi arbeidet har en lukket overflate/klar/avgrenset, blomster underordner seg formen, runde former dominerer, mange blomster i forhold til arbeidets størrelse, ingen linjer og optisk symmetri. Det som skiller seg fra det klassiske er at jeg har benyttet en del ulike blomstersorter, som det oftest ikke er i et klassisk arbeid.

Tips: Stilken på Hortensia kan av og til være litt kort og myk, så her er det smart å stifte den opp på denne måten før den stikkes i oasis. Lag en hempe slik, for så å..

..surre den lengste tråden over stilken på dette viset. Kutt strengen og stikk stilken minimum to cm. inn i stikkmassen/oasis.

De fleste vinflasker er virkelig flotte og fortjener derfor en plass på festbordet, synes jeg. Kanskje ikke liggende på denne måten da 😉 …

Det finnes så mange lekre flaske-poser å få tak i. Denne her f.eks som er kjøpt på gavebutikken Black and White her i Trondheim. 🙂 Ingen gjemmer bort en slik , men setter den til pynt i nærheten av festbordet.

Tips: Vil man ha litt variasjon på festbordet, kan noe så enkelt som disse kolbene med blader være tingen 🙂 (Ulike gave og interiørbutikker, Søstrene Grene, Ikea, Kremmerhuset, Home and Cottage, HM-home m.f.)

Tips: Har du lite erfaring med å lage dekorasjoner så anbefaler jeg deg å kjøpe oasiskuler istedenfor å skjære ut av en blokk. Det gir deg større mulighet til å få til en god form. Det kan du få kjøpt i de fleste blomsterbutikker.

Da gjenstår det egentlig bare å si : «vær så god og innta festbordet et bon appétit. Og en siste ting: Gå aldri fra levende lys. Den som tenner lyset bør ha ansvar for å slukke det.

Legg gjerne inn en kommentar