Sommerkrans med roser og stemorsblomster

Fleur4302 views
Hei og velkommen inn skal du være! ♥ Nå er det så vakkert vær her i Trøndelag at det er en skam og sitte inne og skrive blogginnlegg! 😉 Ja, men så er det nå slik at jeg har laget en del blomsterarbeid siden sist, og har derfor lyst til å dele litt med deg. 🙂 Må innrømme at det er en god del artigere å lage arbeider til bloggen enn å skrive om dem… Jeg håper derimot at du setter pris på mitt lille bidrag i blomsterverden og at du kanskje også venter på et nytt innlegg i ny og ne 😉 Denne gangen er det krans som blir laget, hvor bruksområdet er til både sorg og glede. ♥
Pappunderlaget kan fylles med oasis og benyttes flere ganger hvis arbeidet ikke skal benyttes til sorg (begravelse, bisettelse, minnekrans mm. her må du være sikker på at oasisen ikke faller ut! Jeg har rett og slett skåret ut oasisblokker og rundet av hjørnene på denne måten. Vil du feste oasis til pappen, kan du benytte spesialteip eller tråd/bast, men husk å sette til noe (eks. tynne greiner eller grillpinner) slik at ikke tråden skjærer seg ned i stikkemediet/oasis.
Her har jeg startet helt i ytre og indre «bane» ned mot pappen. Marikåpe er flott å bruke her og lett tilgjengelig hele sommeren. 🙂
Innhøsting av Stemorsblomster og Spirea fra hagen.
Forglemmegei fordeles i ytre og indre bane. Tips: Tegn gjerne enkle skikker av hvor du ønsker å plassere de ulike materialene du har til rådighet.
Spirea og godt utkomne roser er satt på plass og noen Forglemmegei fordeles også på midten av kransstammen. ♥ Kransens proporsjoner er ca. 1:1:1 som vil si at kranstykkelsen er like bred som kranshullet.
Kun et vakkert bilde som passet så godt til kransens fargebilde… ♥
Alle materialene i kransen er plukket i min og naboens hage, bortsett fra de kremfargede rosene. ♥
På fagspråket kalles dette for en runddekorert krans. Nettopp fordi hele kransformen er fylt med blomster og staffasje.
For at arbeidet skal bli vellykket er det viktig å velge materialer som passer til teknikk, anledning og stilform. Tips: først og fremst er det helt nødvendig å velge materialer som egner seg for å stikke i oasis (stikketeknikk). Dette arbeidet er dekorativt (heller litt mot klassisk) i forhold til at det er luft mellom materialene (ikke så mye, men..), frodig og med mye blomster, mange blomstersorter, materiallikhet, klar dominans av former og lite bruk av linjer. Oppgave til deg: ser du mange runde blomster/former? Hvor mange farger har arbeidet? Valører? Fargedominans? Formdominans? kontraster i former og farger? Gode proporsjoner? God høyde og form på «kransstammen»? Ja, det er mye en dekoratør skal ta høyde for når det kommer til utforming av blomsterarbeider for å oppnå en god helhet, i tillegg skal teknikken sitte så det griner 😉
Fikk bare så lyst til å vise deg noen bilder fra min sommerferie i Syd- Frankrike. Jeg kommer til å krydre ulike innlegg framover med flere 😉 Her befinner vi oss i byen Carcassonne og  dette er den fantastiske gamle middelalderbyen som ligger på en høyde over den nye bydelen. Byen er delt i to av elven Aude.  De to bydelene er forbundet med to broer, Pont vieux og Pont neuf. Festningsbyen i Carcassonne ble satt på UNESCOs liste over verdensarvsteder i 1997.
 Hotel de la Cité & Spa – Mgallery by Sofitel- et fantastisk hotell som ligger innenfor murene i festningsbyen Carcassonne. Fikk tilfeldigvis øye på denne perlen i det vi vandret rundt på borgen.
Tenk å nyte frokost her... Fantastisk eller hva? 🙂
Fortsatt god sommer til deg, kjære leser. ♥ Her er jeg forresten i Port Grimaud som er en landsby og kommune i Var-avdelingen i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur i sørøst-Frankrike. Det ligger på den franske rivieraen. Landsbyen Grimaud er en perched landsby, med historiske forbindelser til familien Grimaldi. detter er visst Frankrikes svar på Venezia. 🙂
Fortsetter litt til med sommerkransen og som du ser har den fått en farge ekstra…
Med det skarpe gule får kransen et mer sommerlig uttrykk. Friskere og kanskje enda mer egnet for en glad anledning… 😉 Kompelentærkontrast er nå på plass. 😉
Komplementærfarger
En komplementærfarge er en farge som ligger på motsatt side av fargesirkelen. Oransje er komplementærfargen til blå, grønn er komplementærfargen til rød, og lilla er komplementærfargen til gul.
  • Komplementærkontrast
    Komplementærfargene står i sterk kontrast til hverandre. Bruk av slike farger skaper brudd i designet og vekker oppmerksomheten.
Betongblad med blomster fra en Lupin. Dekorativt å sette ved et inngangsparti eller hvor som helst i hagen eller på en veranda. Har du lyst til å se hvordan jeg laget bladet?
Ha en nydelig helg! Varm (i dobbel forstand) klem fra meg til deg. Ta vare på deg selv og de rundt deg. ♥

 

Legg gjerne inn en kommentar