Søte Svibler til advent

Fleur4010 views

4 Svibler/Hyasinter i 4 små potter

For noen år siden kjøpte jeg et sett med 4 små sinkpotter med stjerner og tall. De er ganske søte, men har likevel blitt værende igjen på loftet når julepynten hentes ned. Jeg har ikke helt vist hva jeg skulle gjøre med dem, annet enn å sette lys i dem… Denne julen bestemte jeg meg for å fornye bruken på et vis… Hvordan det ble til slutt kan du se på bildene under. Jeg oppfordrer også deg til å ta en ekstra titt på det du har av juleting – og tang 🙂 Se om du kan bruke noe på en annen måte. Kanskje er det noe som kan benyttes i et blomsterarbeid eller du kan dekorere selve gjenstanden (eller hva det måtte være) med noe friskt og lekkert, noen bånd, mose, kongler el.l. … Kjekt å bruke noe man har, bra for lommeboka, samvittigheten og ikke minst miljøet! 😉
Hyasinter/Svibler er så søte. Det er flott å se de utvikler seg fra løk med bare et par blader til en stor og nydelig blomst. Noen sorter dufter mer enn andre, så vær forberedt på det…

«Redesign» 😉

Mine fire sinkpotter til advent ville jeg helst bare glemme og la de ligge igjen på loftet, men i år måtte de fram! Det går ikke an å kjøpe nytt hvert år, vet du (sier det mest til meg selv, altså!) 😉 Jeg er nok litt over gjennomsnittet glad i blomster og dekor, så kronene ruller fort ut av lommeboken og inn i kassen på blomsterbutikken eller gavebutikken. Men, jeg har ingen andre laster, så jeg har ikke veldig dårlig samvittighet. Men, likevel nok til å gi disse fire sinkpottene en ny sjanse 😉
dscf4444
Istedenfor å sette lys i pottene, ble det denne gangen svibler og mose…
dscf4441
Mosen holder godt på fuktigheten, så de trenger ikke vannes så ofte.
dscf4449
Sinkpottene enkelt plassert på et trefat med et hvitt lys og noen greiner med lerk tvunnet rundt lyset. Den store trestjernem kan du kjøpe på Kremmerhuset. Bevis på at enkle elementer kan ha stor effekt i den rette komposisjonen 🙂
dscf4451
Flatmose er lett å arbeide med. Du får kjøpt mose på de fleste blomsterbutikker og hagesentre. Min kjøpte jeg hos Mester Grønn til 40 kr. pr. pose
dscf4446
Her ser du at elementene er plassert symmetrisk på trefatet, mens stjernen er plassert a-symmetrisk i forhold til fatet, noe som gjør det hele litt mer spennende å se på. Symmetri skaper ro, mens a-symmetri gir litt mer spenning til komposisjonen. Noe å tenke på når du dekorerer i hjemmet ditt 🙂
dscf4452
Hadde jeg hatt et litt tykkere lys, ville jeg ha satt det på fatet, men dette fikk duge… Tips: Har du ikke slike potter (noe som er ganske usannsynlig siden mine er noen år gamle), kan du selvfølgelig bruke andre type potter. Eller hva med syltetøyglass – det ville vært flott! 🙂
dscf4464
Her viser jeg deg en litt annen variant. Krans av lerkegreiner/Larix i bakgrunnen og  kongler og kastanjer/Castania på fatet. Noen greiner og kongler med lerk ved siden av svibelen i potten. Jeg synes brunt, grønt og hvitt er harmonisk og vakkert sammen. Hva synes du? Er du en av dem som ha rødt til jul?
dscf4474
Tenk at vi tenner allerede det tredje lyset nå på søndag! Det går i toppfart mot jul 😉
dscf4472
Har du lyst til å lære deg å lage en slik lerkekrans? Se Fleurs blomsterblogg på Facebook. Der finner du bilder og litt tekst til prosessen. Kommer senere her på bloggen også
dscf4487
Her har jeg satt et par svibler enkelt i små glasspotter med mose og noen kastanjer. Enkelt, men ganske fint 🙂
dscf4483
Her har jeg satt til litt mer naturmaterialer. En mini-lerkekrans, kongler og en liten grein med Stuegran.

Hei igjen, kjære leser!

Det blir en del innlegg etter hverandre nå i adventstiden. Jeg har så mye jeg ønsker å dele med deg. Blir du inspirert har jeg lyktes. Legg derfor gjerne igjen en liten hilsen eller ønske om noe du vil at jeg skal lage/vise deg. Jeg skal forsøke å være så tydelig som mulig. Mange prosessbilder som viser gangen i arbeidet lover jeg deg også.
Svibler med mose, sølvtråd, perler og Sølvkrans (blader). Enkelt og dekorativt på et lite sinkfat.
Hilsen og klem fra meg
Fleur